Várják az alkotásokat a szegedi Táblaképfestészeti Biennáléra

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

reok

Várják az alkotásokat a XVI. Táblaképfestészeti Biennáléra; a kortárs magyar festészetet reprezentáló tárlatot június 4-től rendezik meg a szegedi Reök-palotában – közölte a Regionális Összművészeti Központot működtető Szegedi Szabadtéri Játékok sajtóreferense az MTI-vel.

Fábián Barbara elmondta, hogy a nyári tárlattal éves váltásban megrendezett biennálé Szeged kulturális életének egyik legjelentősebb eseménye, és a kevés megmaradt nagy országos képzőművészeti seregszemle egyike. Az augusztus elejéig látható kiállítás időpontját úgy választották meg, hogy a Szabadtéri Játékokra a városba érkező vendégeknek is legyen lehetősége átfogó képet kapni a mai magyar festészet törekvéseiről, a biennálé ugyanis hagyományosan a kortárs hazai táblaképfestészet reprezentatív tárlata.

A biennálén anyagának összeállítása idén két körben zajlik. Az előzsűrizésre április 22-ig nagy méretű és jó felbontású fotót várnak a szervezők az alkotásokról. Ezt követi a fotók alapján kiválasztott képek zsűrizése május 10-én Budapesten, illetve május 11-én Szegeden. A művészek kettő, az elmúlt két esztendőben készült, lehetőleg országos tárlaton korábban még be nem mutatott alkotással vagy három műtárgyból álló sorozattal pályázhatnak a tárlatra, melyről a tervek szerint kétnyelvű digitális katalógus készül. A szabad beadás mellett felkérő leveleket is küldenek ki, és személyesen megkeresik azokat a művészeket, akik már szerepeltek kiállításukkal a Reök-palotában.

Előző sztori

A baloldali városvezetés kudarca miatt merülhet fel a szegedi távhőcég állami kézbe adása?

Következő sztori

Kétszázötvenmilliós plusztámogatást kapnak a vidéki fesztiválok