Kultúra

Várják az alkotásokat a szegedi Táblaképfestészeti Biennáléra

Várják az alkotásokat a szegedi Táblaképfestészeti Biennáléra

2016. április 13., szerda
Várják az alkotásokat a szegedi Táblaképfestészeti Biennáléra
reok

Várják az alkotásokat a XVI. Táblaképfestészeti Biennáléra; a kortárs magyar festészetet reprezentáló tárlatot június 4-től rendezik meg a szegedi Reök-palotában - közölte a Regionális Összművészeti Központot működtető Szegedi Szabadtéri Játékok sajtóreferense az MTI-vel.

Fábián Barbara

elmondta, hogy a nyári tárlattal éves váltásban megrendezett biennálé Szeged kulturális életének egyik legjelentősebb eseménye, és a kevés megmaradt nagy országos képzőművészeti seregszemle egyike. Az augusztus elejéig látható kiállítás időpontját úgy választották meg, hogy a Szabadtéri Játékokra a városba érkező vendégeknek is legyen lehetősége átfogó képet kapni a mai magyar festészet törekvéseiről, a biennálé ugyanis hagyományosan a kortárs hazai táblaképfestészet reprezentatív tárlata. A biennálén anyagának összeállítása idén két körben zajlik. Az előzsűrizésre április 22-ig nagy méretű és jó felbontású fotót várnak a szervezők az alkotásokról. Ezt követi a fotók alapján kiválasztott képek zsűrizése május 10-én Budapesten, illetve május 11-én Szegeden. A művészek kettő, az elmúlt két esztendőben készült, lehetőleg országos tárlaton korábban még be nem mutatott alkotással vagy három műtárgyból álló sorozattal pályázhatnak a tárlatra, melyről a tervek szerint kétnyelvű digitális katalógus készül. A szabad beadás mellett felkérő leveleket is küldenek ki, és személyesen megkeresik azokat a művészeket, akik már szerepeltek kiállításukkal a Reök-palotában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.