Közélet

Tuzson: a csok mellett a családi adókedvezmény is megmarad

Tuzson: a csok mellett a családi adókedvezmény is megmarad

2016. április 22., péntek
Tuzson: a csok mellett a családi adókedvezmény is megmarad

A családi otthonteremtési kedvezmény (csok) mellett a családi adókedvezmény is megmarad, a kétgyermekesnek járó támogatás még emelkedni is fog - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda kommunikációért felelős államtitkára az M1-es aktuális csatorna péntek esti műsorában.

Tuzson Bence

elmondta: a kétgyermekeseknek járó támogatás 12 500 forintról, 15 ezer forintra emelkedik jövőre. A kormány elhatározása, hogy ha jól teljesít Magyarország, jók a gazdasági adatok, van költségvetési bevétel, akkor azt vissza kell adni az embereknek, például - mint az államtitkár kiemelte - adócsökkentés, otthonteremtési támogatás formájában. A kormány erős Magyarországot szeretne, ez viszont akkor jöhet létre, ha abban sikeres emberek vannak - tette hozzá. Tuzson Bence úgy fogalmazott: "családokban gondolkodunk". A család a társadalom egyik legfontosabb alapegysége - hangsúlyozta, hozzátéve: "sikeres emberek sikeres családokban tudnak felnőni". Az államtitkár felidézte azt is, hogy a kormány a legfontosabb élelmiszereket érintően komoly áfacsökkentésről is döntött, amely a bérek és a nyugdíjak vásárlóerejét is növeli. A tojás, a tej, a baromfi olyan alapvető élelmiszerek, amelyek igen fontosak a magyar családoknak - jegyezte meg. Tuzson Bence azt is elmondta, hogy a következő uniós ciklusban a magyar feldolgozóipart, főként a mezőgazdaságot szeretnék támogatással erősíteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.