Közélet

Sztrájkolni fognak a pedagógusok április 20-án

Sztrájkolni fognak a pedagógusok április 20-án

2016. április 5., kedd
Sztrájkolni fognak a pedagógusok április 20-án
tanulas_iskola_egyetem_jegyzet_fuzet

Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke sajtótájékoztatón jelentette be, hogy országos, egész napos pedagógus sztrájkot hirdetnek április 20-ra - adta hírül az mno.hu.

A

portál cikke

szerint a PSZ elnöke jelezte, hogy a sztrájkról értesítették

Orbán Viktor

miniszterelnököt. Mint mondta, a legutóbbi, tegnapi, hét órán át tartó tárgyalásokon ugyan bizonyos kérdésekben megegyezés közeli állapotokat értek el, de a főbb pontoknál sajnálatos módon nem történt elmozdulás.

Galló Istvánné

megismételte a sztrájkbizottság követeléseit, melyekben nem közeledtek az álláspontok: - az állami intézményfenntartó központ átszervezése, feladatainak meghatározása oly módon, hogy az biztosítsa a köznevelési intézmények szakmai, gazdasági és munkáltatói önállóságát; - az iskolában pedagógus munkakörben alkalmazottak kötelező óraszámát szerintük heti 22 órában kell meghatározni; - illetve a nevelő-oktató munkát közvetlenül segítők részesüljenek havi rendszeres, keresetükön felüli többletjuttatásban, függetlenül attól, milyen intézménytípusban dolgoznak. - meg kell teremteni annak feltételeit, hogy az intézményvezető minőségi munkavégzésért járó bérpótlékkal ismerhesse el az átlagon felüli munkateljesítményt. Az április 20-i munkabeszüntetésre kedd délelőtt a sztrájkbizottság három szervezetének testületei megadták a felhatalmazást. Korábban az oktatási államtitkár,

Palkovics László

az M1-en arról beszélt, hogy közeledtek az álláspontok a minősítési rendszer átalakítása és a nyugdíj előtt álló pedagógusok foglalkoztatása ügyében a pedagógus-sztrájkbizottság és a kormány hétfői tárgyalásán, ugyanakkor vannak olyan témák is, amelyekben nem jutottak közelebb a megegyezéshez a felek. Beszámolt arról is megegyeztek abban, hogy létrehoznak egy – a mostani köznevelési kerekasztalhoz hasonló – rendszeresen ülésező egyeztető fórumot, ahol az összes érdekelt elmondhatja a véleményét, hiszen erre „látható módon szükség van”.

Országos, egész napos pedagógus sztrájkot hirdet április 20-ra a Pedagógusok Szakszervezete - KLIKK: http://szegedma.hu/?p=624543

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. április 5.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.