Közélet

Szabó Sándor: 185 millió hátrány érte a költségvetést egy szegedi kft. miatt

Szabó Sándor: 185 millió hátrány érte a költségvetést egy szegedi kft. miatt

2016. április 11., hétfő
Szabó Sándor: 185 millió hátrány érte a költségvetést egy szegedi kft. miatt
szabo_sandor02_gs

A szocialista országgyűlési képviselő az azonnali kérdések során hétfőn a parlamentben arról beszélt, hogy különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és nagy értékre elkövetett pénzmosás miatt két embert előzetes letartóztatásba helyeztek, egy ellen pedig elfogatóparancsot adtak ki a Szegedi Vadaspark területén kialakított játszótér ügyében.

Az ügyben érintett Titan Project's House Kft. több szálon kapcsolódott a Fidesz szegedi szervezetéhez, és ez a cég 2013-ban jogosulatlanul vett fel hazai és uniós támogatásokat - jelentette ki. A költségvetést összesen 185 millió forint vagyoni hátrány érte - emelte ki a képviselő, hangsúlyozva, korábbi kérdésre válaszul

Lázár János

arról tájékoztatta, a szakértőktől kapott tájékoztatás alapján mindent rendben lévőnek találtak. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter arra hívta fel a figyelmet, hogy Magyarország 9 ezer 223 milliárd forintot fizetett ki a 2007-2013 közötti uniós ciklus során. Ennek az elszámolása most zajlik; "felmerültek hibák", de azok az európai kétszázalékos átlag alatt vannak - közölte. Hangsúlyozta, 2014 decemberében elrendelt egy vizsgálatot az említett ügyben. A tárca támogatásokat vizsgáló ellenőrzési főosztálya megállapította a szabálytalanságot, és a szerződéstől 2015 tavaszán elálltak, a vállalkozótól pedig visszakövetelik a 185 millió forintot - hangsúlyozta.

A szocialista országgyűlési képviselő a Szegedi Vadaspark területén kialakított játszótér ügyét hozta fel a parlamentbenKLIKK: http://szegedma.hu/?p=626487

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. április 11.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.