Szabó Sándor: 185 millió hátrány érte a költségvetést egy szegedi kft. miatt

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szabo_sandor02_gs

A szocialista országgyűlési képviselő az azonnali kérdések során hétfőn a parlamentben arról beszélt, hogy különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és nagy értékre elkövetett pénzmosás miatt két embert előzetes letartóztatásba helyeztek, egy ellen pedig elfogatóparancsot adtak ki a Szegedi Vadaspark területén kialakított játszótér ügyében.

Az ügyben érintett Titan Project’s House Kft. több szálon kapcsolódott a Fidesz szegedi szervezetéhez, és ez a cég 2013-ban jogosulatlanul vett fel hazai és uniós támogatásokat – jelentette ki. A költségvetést összesen 185 millió forint vagyoni hátrány érte – emelte ki a képviselő, hangsúlyozva, korábbi kérdésre válaszul Lázár János arról tájékoztatta, a szakértőktől kapott tájékoztatás alapján mindent rendben lévőnek találtak.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter arra hívta fel a figyelmet, hogy Magyarország 9 ezer 223 milliárd forintot fizetett ki a 2007-2013 közötti uniós ciklus során. Ennek az elszámolása most zajlik; “felmerültek hibák”, de azok az európai kétszázalékos átlag alatt vannak – közölte. Hangsúlyozta, 2014 decemberében elrendelt egy vizsgálatot az említett ügyben. A tárca támogatásokat vizsgáló ellenőrzési főosztálya megállapította a szabálytalanságot, és a szerződéstől 2015 tavaszán elálltak, a vállalkozótól pedig visszakövetelik a 185 millió forintot – hangsúlyozta.

A szocialista országgyűlési képviselő a Szegedi Vadaspark területén kialakított játszótér ügyét hozta fel a parlamentbenKLIKK: http://szegedma.hu/?p=626487

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. április 11.

Default thumbnail
Előző sztori

Keddi programajánló: Jim Morrison est, Bor Klub, Sudoku Killer

Default thumbnail
Következő sztori

Öngyilkos merénylet történt egy dél-oroszországi rendőrparancsnokságnál

Legutóbbi hasonló cikkek