/

Rákóczi Szövetség: délvidéki utazás anyaországi és külhoni diákoknak

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mintegy száz délvidéki és magyarországi középiskolás indul útnak a hétvégén felfedezni a Délvidék történelmi és kulturális kincseit a Rákóczi Szövetség szervezésében – közölte a szervezet az MTI-vel.

Közleményük szerint péntektől vasárnapig ötödik alkalommal valósulhat meg a középiskolásokat megszólító délvidéki utazás, a Rákóczi Szövetség diákutazatási programjai keretében. Mintegy száz magyarországi és délvidéki középiskolás kapcsolódik be a programba, tíz dél-magyarországi és négy délvidéki középiskolából.

A program fő célja, hogy a határ két oldalán élő középiskolás diákok megismerjék egymást, valamint a Délvidék magyar vonatkozású kulturális és történelmi helyszíneit, emlékeit.

A kirándulás programja érinti Szabadkát, a bácsi és a nándorfehérvári várat, Újvidéket, Temerint, Csúrogot, Nagybecskereket és Elemért.

A kiránduláson ingyen vehetnek részt a diákok és tanáraik.

A Rákóczi Szövetség diákutazatási programjai keretében idén már több mint 3500 Kárpát-medencei középiskolás utazhatott egy másik szomszédos országba magyar diáktársaihoz.

Default thumbnail
Előző sztori

Nagy-Britannia háromezer menekült gyermeket fogad be az évtized végéig

Következő sztori

Illegális bevándorlás - Orbán: Brüsszel szövetségesét, a magyar baloldalt is meg kell állítani

Legutóbbi hasonló cikkek