Közélet

PDSZ: sok száz iskolában több ezer tanár sztrájkolt pénteken

PDSZ: sok száz iskolában több ezer tanár sztrájkolt pénteken

2016. április 16., szombat
PDSZ: sok száz iskolában több ezer tanár sztrájkolt pénteken
Pedagógussztrájk - Tiltakozó tanárok a miskolci Herman Ottó

Sikeresnek nevezte a pénteken tartott figyelmeztető sztrájkot Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) elnöke, aki szerint sok száz iskolában, több ezer tanár hívta fel a figyelmet az oktatás problémáira.

A PDSZ vezetője szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján elmondta, összesen három sztrájkolókkal szembeni fenyegetésről tudnak, két esetben polgármesterek próbáltak nyomást gyakorolni iskolaigazgatókra a sztrájk ellehetetlenítése érdekében, míg egy Baranya megyei egyházi iskolában egy püspöki állásfoglalásra hivatkozva kérték a tanárokat arra, hogy ne vegyenek részt a munkabeszüntetésben. Mendrey László szerint a kormány várhatóan továbbra sem kezd majd érdemi tárgyalásokat a tiltakozó pedagógusszervezetekkel, így arra kérik tagságukat, hogy vegyenek részt a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szerdára meghirdetett egész napos, országos sztrájkján.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.