Közélet

Öngyilkos merénylet történt egy dél-oroszországi rendőrparancsnokságnál

Öngyilkos merénylet történt egy dél-oroszországi rendőrparancsnokságnál

2016. április 11., hétfő
Öngyilkos merénylet történt egy dél-oroszországi rendőrparancsnokságnál

Három merénylő próbált meg behatolni hétfőn egy járási rendőrparancsnokság épületébe a dél-oroszország Sztavropoli területen fekvő Novoszelitszkoje településen, mindhárman felrobbantották magukat - közölte az orosz Nyomozó Bizottság.

Az incidensben támadókon kívül senkinek sem esett baja. Hivatalos közlés szerint a rendőrség épülete és néhány jármű megsérült. A Nyomozó Bizottság arról adott ki tájékoztatást, hogy a támadók, a környékbeli Kitajevszkoje településről való 33 éves

Zaur Akajev

, a 25 éves

Ramazan Hajbulajev

, és a 20 éves

Isaj Abdulatipov

büntetett előéletűek voltak. Volt, akit emberölés miatt ítéltek el közülük. A szűkszavú közlemény a támadás indokaira nem tért ki. A három férfi megpróbált bejutni az épületbe, a rendőrök tüzet nyitottak rájuk, és a támadók gránátokkal felrobbantották magukat. A korábbi, egymásnak gyakran ellentmondó jelentések között volt olyan, amelyik négy támadóról számolt be és voltak olyan híradások is, amely szerint egy vagy két merénylővel a rendőrök végeztek. A rendőrség lezárta a környéket és a Sztavropoli körzetben "terrorelhárítási műveleti rendet vezettek be". Védelem alá helyezték a kórházakat, az iskolákat és az óvodákat is. A Sztavropoli körzet közel fekszik az Észak-Kaukázushoz, ahol iszlamista szélsőségesek évek óta támadásokat hajtanak végre a rendőrség és a hatalom képviselői ellen. A félnapi autóútra lévő Dagesztánból becslések szerint százak utaztak Szíriába, hogy ott fegyvert fogjanak az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet oldalán. A tervek szerint a 2018-as labdarúgó világbajnokság idején Sztavropoli körzetben lesz válogatott edzőtábora.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.