Nemzetközi konferencia a Gál Ferenc Főiskolán

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Április 27-29-ig Szegeden, a Gál Ferenc Főiskolán tanácskoznak az Európai Püspöki Konferenciák egyetemi és ifjúságpasztorációért felelős püspökei valamint országos referensei.

A három napos találkozó témája: Isten hívására adott válasz kibontakoztatása a digitális és multimediális világban. A találkozót a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia valamint a Szeged-Csanádi Egyházmegye közösen szervezi. A konferencia annak az előkészítő folyamatnak a második állomása, amelynek célja a 2017-ben, Barcelonában tartandó Szimpózium témájának kidolgozása. A tanácskozások zárt ülésen zajlanak, amelyen kiemelt figyelmet kapnak az európai fiatalok kérdései és az előttük álló kihívások.

Az előadók között is a fiatal generáció képviselőit találjuk, mint például P. Michel Remery-t a CCEE (Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa) általános titkárhelyettesét. A nemzetközi konferencia kiemelt eseménye az április 27-én, szerdán, 19 órakor a Fogadalmi templomban tartandó szentmise, amelynek főcelebránsa Kiss-Rigó László a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke. Közreműködnek a Szent Gellért Szeminárium papnövendékei. A szentmise nyitott, minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

Előző sztori

Jól vizsgáznak az önjáró trolik a 77A vonalon

Következő sztori

Maugli, Bagira és Balu visszatér a vászonra – hamarosan a mozikban A dzsungel könyve + VIDEÓ