Közélet

Munkaügyi részkollégiumi ülés Szegeden

Munkaügyi részkollégiumi ülés Szegeden

2016. április 11., hétfő
Munkaügyi részkollégiumi ülés Szegeden

Az Alföldi Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium 2016. április 8. napján munkaügyi részkollégiumi ülést tartott, melynek helyszínét a Szegedi Törvényszék biztosította, a törvényszék kollégiumi termében.

A rész-kollégiumi ülésen a kollégiumi tagok mellett részt vett a Kúria képviseletében

Szolnokiné Csernay Krisztina

kúriai bíró, valamint a Szegedi Ítélőtábla képviseletében

Gaálné Jobbágy Ildikó

tanácselnök. A rész-kollégiumi ülést

Cséffán József

kollégiumvezető nyitotta meg és köszöntötte a kollégium tagjait.

Figula Ildikó

regionális kollégiumvezető-helyettes a közigazgatási perrendtartás általános és a munkaügyi peres eljárást érintő normaszövegének áttekintése címmel tartotta meg nyitó előadását. Ezt követően a munkaügyi rész-kollégium részletesen megvitatta Cséffán József regionális kollégiumvezető előterjesztése alapján a rendőrségi közalkalmazottak garantált illetményével, a hitelezői igény érvényesítésével kapcsolatos jogalkalmazási kérdéseket, valamint a fizetési felszólítás záradékolásával és a jogerős hátrányos jogkövetkezmény érvényesítésével kapcsolatos végrehajtási kérdéseket.

Telegdy Gergely

a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság bírája a rokkantsági járadékra vonatkozó hatályos rendelkezések jogalkalmazási kérdéseiről tartott előadást.

Szabó László

európai jogi szaktanácsadó ismertette az Európai Unió Bírósága C-160/14. számú ítéletét. Az ülés záró előadását

Rózsavölgyi Bálint

európai jogi szaktanácsadó tartotta a bírósági iratok kézbesítésével kapcsolatos Európai Uniós szabályok címmel. A rész-kollégium döntött a hitelezői igény érvényesítésével és a rokkantsági járadékkal kapcsolatos vitás kérdések teljes kollégium előtt történő megvitatásának és állásfoglalás elfogadásának a szükségességéről. Az Alföldi Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium 2016. május 18-19. napján tartja első teljes kollégiumi ülését. A kihelyezett kollégiumi ülés helyszínét a Gyulai Törvényszék biztosítja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.