Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: Szigetszentmiklóson tört meg a Szeged-Grosics nyeretlensége

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

szeged_2011_soroksar03_gs

A második félidőben három gólt szerezve aratott magabiztos győzelmet a Szeged 2011-Grosics Akadémia az SZTK-Erima vendégeként.

A találkozó szegedi rohamokkal indult, az első tíz percben Andorka Péter és Germán Tamás is veszélyeztetett, de a kapuba egyikük sem tudott végül betalálni. A hazaiak negyedóra elteltével kezdtek ébredezni, az első igazán komoly lövésükre azonban egészen a 31. minutumig kellett várni, amikor Gulyás Máté szabadrúgása zúgott el nagyjából 80 centiméterrel a keresztléc felett. A félidő hajrájához érkezve Szántai Levente mutatott be bravúrt Vólent Roland 16 méteres löketénél, így gól nélküli döntetlen állással vonultak a szünetre a felek.

A pihenő alatt Klausz László cserére szánta el magát, Andorkát Samuel Obot váltotta, ami később nyerő húzásnak bizonyult a vezetőedző részéről. A télen Vácról igazolt szélső már a 49. percben villant egyet, ám ekkor még a kapust átemelve csak a felső kapufát találta el. Nem sokkal később Király Patrik lőhetett volna gólt, de Farkas Márk beadásából túl nagy dugót akart a hálóba ragasztani. A jég az 58. percben tört meg, amikor Berde István szánta el magát 22-23 méterről átlövésre, a labda pedig a műfüvön megpattanva suhant Czuczi Márton mellett a gólvonal mögé. (0-1) A vendéglátók aztán még fel sem ocsúdtak a sokkból, máris megduplázódott a hátrányuk, amint Obot a tizenhatos sarkától két csellel befelé indulva kilőtte a jobb alsó sarkot. (0-2) Szinte a következő támadás végén a nigériai játékos feltehette volna az i-re a pontot, Király beadását követő fejesét azonban Czuczi kitornázta a léc alól. Előnye birtokában visszább húzódott a szegedi együttes, amire kis híján ráfázott, de a 76. percben Horváth Péter lövését a felső kapufa hárította. Ez a jelenet kellő figyelmeztetés volt a vendégek számára, akik a következő akció végén a fiatal Pászka Lóránd révén megszerezték harmadik találatukat. (0-3) A tehetséges, saját nevelésű támadó először talált a hálóba felnőtt NB II-es mérkőzésen. A Szigetszentmiklós gondjait ráadásul csak tetézte, hogy a 80. minutumban Szepessy Róbertet a partjelző intésére kiállította Böcskei Balázs játékvezető. A hátralévő időben már nem is tudott újítani a hazai együttes, így megmaradt a 0-3-as végeredmény.

Mindez azt jelenti, a Szeged-Grosics először győzött tavasszal, egyszersmind hat meccsből álló nyeretlenségi szériáját adta át a múltnak. Germánék egy hét múlva szombaton az újonc Budaörs gárdáját fogadják a gyulai Grosics Akadémián.

Szigetszentmiklós, műfű, 300 néző
2016. április 2., 16.30
SZTK-Erima
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Vége a mérkőzésnek.

játékvezető: Böcskei Balázs • asszisztens: Kis Zoltán, Szécsényi István
0
3

Labdarúgó NB II, 21. forduló:

SZTK-Erima – Szeged 2011-Grosics Akadémia 0-3 (0-0)
Szigetszentmiklós, műfű, 300 néző. Vezette: Böcskei Balázs (Kis Zoltán, Szécsényi István).
SZTK: Czuczi – Gubacsi, Kovács, Benkő-Bíró (Puskás 55′), Sváb, Barna, Gulyás, Lévai (Kokenszky 81′), Szepessy, Horváth, Vólent (Irmes 81′). Vezetőedző: Vágó Attila.
Szeged-Grosics: Szántai – Áchim, Tóth, Farkas, Zabari, Szabó (Pászka 68′), Berde, Oláh (Zelenyánszki 75′), Király, Germán, Andorka (Obot – a szünetben). Vezetőedző: Klausz László.
Gólszerzők: Berde (58′), Obot (61′), Pászka (77′).
Sárga lap: Gulyás (9′), Puskás (59′).
Kiállítás: Szepessy (80′).

Klausz László: “A srácokkal is azt beszéltük, hogy az első öt fordulót az eredmények alapján tekinthetjük kudarcnak, de a mutatott játékban azok a mérkőzések semmiben sem voltak mások, mint a mostani. Ezúttal sikerült egy gátat áttörni, nagyon jól szálltak be a cserék a meccsbe, és át tudtunk lendülni a holtponton. A következő fordulókra felállítottunk egy tervet magunknak, aminek az első lépcsőfokát sikerült meglépnünk. Nagy teher esett le ezzel a játékosok válláról. Mérföldkő lehet ez a következő kilenc mérkőzés előtt.”

Online közvetítésünk:

VÉGE

90+2′
Vége a mérkőzésnek, amelyet a második félidei teljesítményével abszolút megérdemelten nyert meg a Szeged-Grosics. Klausz László tanítványai hat nyeretlen fellépés után hagyták el újból győztesen a játékteret!
88′
Csendesen peregnek az utolsó percek, talán a szigetszentmiklósiak is belátták, hogy innen már nincs túl sok esélyük a pontszerzésre.
81′
Cseréltek a hazaiak: Lévait Kokenszky, Vólentet pedig Irmes váltotta a hajrára.
80′
Egyből piros! A partjelző intésére Böcskei sporttárs azonnal kiállította Szepessyt, aki vélhetően sutyiban odaütött egyet ellenfelének.
79′
Pászkának majdnem összejött a dupla! Berde adott be szabadrúgást, amit aztán a társ a keresztlécre csúsztatott.
77′
GÓÓÓL!!! Obot passzolt a jobb szélen Pászkához, aki a tizenhatos sarkától gyönyörűen kilőtte a kapu hosszú oldalát! 0-3! A 20 esztendős tehetség először talált a hálóba másodosztályú felnőtt találkozón.
76′
Kis híján ott a szépítés! A tizenhatos bal sarkáról Horváth lőtt zúgó felső kapufát.
75′
Utolsó cserelehetőségét is kihasználta Klausz mester: Zelenyánszki László szállt be a meccsbe Oláh Gergőt váltva.
75′
Kétgólos előnye birtokában taktikusan visszább húzódik a Szeged-Grosics, ennek köszönhetően pedig többet van a labda a hazaiaknál.
68′
Csere a vendégeknél: Pászka Lóránd állt be Szabó Péter helyett.
66′
Horváth próbálkozott lövéssel mintegy 20 méterről, de Szántait nem tudta vele meglepni.
62′
Megint Samuel Obot! A télen Vácról igazolt játékos ezúttal Király Patrik beadását stukkolta kapura, a léc alá tartó próbálkozást Czuczi nagy bravúrral tudta kitolni!
61′
GÓÓÓL!!! Ha egy üzlet beindul… Obot kapta meg a labdát a tizenhatos sarkánál, két védőt kicselezve lopta a szöget, majd 16 méterről mesterien lőtt a jobb kapufa belső fele mellé. 0-2! Ez volt a szélső első gólja NB II-es mérkőzésen szegedi színekben.
59′
Az imént beállt Puskás kapott sárga lapot egy Áchim elleni fault nyomán.
58′
GÓÓÓL!!! Egy a tétovázó védőkről lecsorgó labdát nagyjából 22-23 méterről pörkölt kapura Berde, a földön megpattanó lövésre pedig Czuczi már nem tudott érdemben mozdulni. 0-1!
55′
Vágó Attila is változtatásra szánta el magát: Benkő-Bíró helyett Puskás Gábort küldte pályára.
51′
Mi maradt ki?! Farkas beadására három társ is érkezett az ötös környékén, közülük végül Király tudott lőni, de ahelyett, hogy okosan a hálóba passzolt volna, a játékmester nagy gólt akart inkább lőni. Bombája elszállt a jobb kapufa mellett.
49′
Germán még éppen jó ütemben készített le a leshatáron mozgó Obot elé, aki aztán 18 méterről a keresztlécet döngette meg Czuczit átemelve. Nem volt szerencséje most a Szegednek!
46′
Andorka már nem érkezett vissza az öltözőből, helyét Obot vette át a folytatásra. Mindez annyi változást feltételez, hogy Germán lép előre ékként, Király pedig behúzódik a szélről a csatártárs mögé.
46′
Folytatódik az összecsapás, egyet cseréltek szünetben a vendégek.

SZÜNET

45′
Vége az első félidőnek, amely során ugyan mindkét csapatnak voltak lehetőségei vezetést szerezni, ezek azonban kivétel nélkül kimaradtak, így tiszta lappal folytathatják a főszereplők a szünet után.
43′
Az előrehúzódó Gubacsi próbálkozott meg egy lövéssel, de nem tudott komoly veszélyt teremteni Szántai kapujára vele. Összességében kiegyenlített játék folyik a műgyepen, egyelőre egyik fél sem vállal nagyobb kockázatot a kelleténél.
36′
Szántai! Óriási bravúr! A szegedi hálóőr nagyot nyújtózva tolta ki szögletre Vólent 16 méteres, félmagas löketét.
32′
Benkő-Bíró bánta Király egy keményebb belépőjét a félpályán. A hazai nézők sárga lapot reklamáltak, ami azonban ezúttal elmaradt.
31′
…kimaradt! Gulyás tekerése mintegy 80 centiméterrel zúgott el a keresztléc felett.
30′
Ez így most veszélyes! Farkas szabálytalankodott Vólenttel szemben a 16-os előterében, Böcskei bíró pedig befújta a szabadrúgást. Nagy lehetőség ez a szigetszentmiklósiak előtt!
27′
Hasonló akció szegedi részről, mint az imént a túloldalon: Oláh Gergő húzta meg a jobb oldalt, beadására Andorka érkezett, akinek bal ficakba tartó lövését Czuczi hárította magabiztosan.
22′
Szepessy lódult meg a szélen, bepassza után pedig Vólent próbálta meg túljárni Szántai eszén, aki viszont számított a megoldásra, így könnyedén fogta is a labdát.
20′
Enyhe fölényben mostanra az SZTK, a szegediek lendületes kezdése után kezd magára találni a vendéglátók alakulata.
17′
Vólent kerülhetett volna ajtó-ablak helyzetbe, de a partjelző már emelte a zászalját les miatt.
14′
Először jutottak el a kapuig a hazaiak: Gulyás Máté a tizenhatos sarkától vette célba a ketrecet, a kivitelezés azonban nem sikerült olyan fényesre, hogy az gondot okozzon Szántainak.
12′
Szabó Péter húzta meg szélvészként a jobb oldalt, beadása megtalálta középen Germánt, de a cséká 11-12 méteres bombája éppen Czuczit találta telibe.
9′
Gulyásé az első sárga lap a meccsen, Berdének lépett oda a félpályán.
4′
Támadólag lép fel a Szeged az első percekben, az imént Germán 15 méteres löketét blokkolta Sváb Dániel.
3′
Oláh Gergő remek ütemben tálalt a kezdőkörből Andorka elé, aki viszont nem tudta már ellőni a labdát a kimozduló Czuczi kapus mellett.
1′
A kéthetes pihenő után láthatóan nagy vággyal vetik magukat a játékba a csapatok, amit igazolni látszik, hogy az előzetes kiíráshoz képest négy perccel hamarabb kezdődött a mérkőzés. A labdát a fehér mezes vendégek indították útjára, a hazaiak zöld-fekete színű összeállításban szerepelnek.

16.20: Az SZTK utoljára március 19-én játszott bajnoki találkozót. Az akkor a Gyirmót ellen 2-2-es döntetlent elérő kezdőből egyedül az ötödik sárga lapja okán eltiltott Hevesi-Tóth Tamás hiányzik, őt a 23 éves Benkő-Bíró Norbert hivatott pótolni a mai napon. Sérülés miatt Nagy Olivér, a házi gólkirály Balázs Richárd és a szegedi Vágó Levente szolgálataira sem számíthat Vágó Attila vezetőedző.

16.15: Üdvözöljük olvasóinkat, a csapatok már javában melegítenek Szigetszentmiklóson, egy kis sportolással kihasználva a szikrázó tavaszi napsütést. A vendégeknél továbbra is hiányzik a régebb óta maródi Mészáros Márk, de Andrei Coroian visszatérése is várat még magára. A fiatal Zádori Krisztiánt ugyancsak sérülés hátráltatja a mai napon a pályára lépésben. Életében először odakerült viszont a kispadra felnőtt NB II-es mérkőzésen a 20. születésnapját a hónap második felében ünneplő Rebők Imre Gergely. A Grosics Akadémia növendéke az idei szezonban eddig hat alkalommal kapott lehetőséget a megyei I. osztályú fakóban. Mellette Molnár F. Tamás kapusra, Zelenyánszki Lászlóra, Samuel Obotra, Pászka Lórándra, Hegedűs Martinra és Vladimir Veselinovra számíthat Klausz László szükség esetén.

A mérkőzés Böcskei Balázs sípjelére 16.30-kor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Megtört a jég! Szigetszentmiklóson aratta első tavaszi győzelmét a Szeged-Grosics – KLIKK: http://szegedma.hu/?p=623588

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. április 2.

Kommentek

Sport

Történelmi siker lenne, ha Nantes-ban is nyerne a MOL-Pick Szeged

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Nantesben még soha nem nyert a MOL Pick Szeged, ezt a sorozatot törnék meg szombaton.

Tovább olvasom

Sport

Dalba foglalták Szeged “Bombázóját”

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Tovább olvasom

Sport

Rosta Miklós: Nem mutatóba igazoltak Szegedre

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Nem esik messze az alma a fájától, tartja a mondás. Ennek igazságát a MOL-Pick Szeged új igazolása, Rosta Miklós is igazolja, hisz a fiatal játékos édesapja, idősebb Rosta Miklós korábban 130-szor szerepelt a magyar válogatottban, ahogy nagybátyja, Rosta István is volt válogatott, sőt ő a kétezres évek elején a Pick Szegedben is kézilabdázott. A fiatalabb […]

Tovább olvasom

Aktuál