Sport

Labdarúgás: nagy pofont kapott a Szeged-Grosics a Dunaújvárostól

Labdarúgás: nagy pofont kapott a Szeged-Grosics a Dunaújvárostól

2016. április 23., szombat
Labdarúgás: nagy pofont kapott a Szeged-Grosics a Dunaújvárostól
szeged_2011_soroksar03_gs

Hiába támadta végig a teljes mérkőzést, kétgólos vereséget szenvedett a Szeged 2011-Grosics Akadémia hazai pályán a tavasszal így első győzelmét arató Dunaújvárostól.

Nem kezdtek nagy iramban a csapatok, az első percek csendes mezőnyjátéka után azonban egyre inkább magához ragadta a kezdeményezést a Klausz-legénység. A 13. percben

Andorka Péter

csúsztatása jelentette az első komolyabb veszélyt

Dániel Csaba

kapujára, majd nem sokkal később

Berde István

félmagas lökete zúgott el a jobb kapufa mellett. A 34. minutumban több próbálkozást is hatástalanítania kellett a vendégek védelmének, nem sokra rá ugyanakkor

Tóth Tibor

egy sistergős lökettel jelezte, van potenciál az egyébként rendkívül defenzív Dunaújvárosban. A félidő hajrájában Andorka és

Germán Tamás

is közel járt a gólszerzéshez, de végül egyikük sem járt sikerrel. A szünetben

Klausz László

kettős cserére szánta el magát, beküldte

Denis Obotot

és

Hegedűs Martint

is, remélve, velük hatékonyabb lesz az együttes támadójátéka a sziklaszilárdan védekező ellenféllel szemben. A 54. percben kis híján igazolták is a pályán történtek az edzőt, Hegedűs lökete után azonban hiába jutott a hálóba a labda, az abba belekanalazó Germánt ugyanis lesen látta a partjelző. Egy óra elteltével egy kezezés gyanús eset miatt reklamáltak büntetőt a szegediek, hiába, mert

Radványi Ádám

sporttárs továbbot intett. Az idő rohamosan fogyott a hazaiak szempontjából, akik hiába igyekeztek áttörni az előttük tornyosuló falat, nem jártak szerencsével. Sőt, az igazi dráma csak a 82. percben érkezett el, amikor Tóth Tibor egy előrevágott labdából kilőtte a hosszú alsó sarkot

Szántai Levente

mellett. (0-1) Jellemző, hogy ez volt mindössze a második olyan eset a félidő során, amikor a dunaújvárosiak érdemben átlépték a felezővonalat. Ha viszont már ezt megtették, nem álltak meg egyetlen találatnál. A 87. minutumban Szántai rossz helyre passzolta ki a labdát, aminek folyományaként

Vajda Dávid

passzából a csereként beállt

Rosta Levente

mattolta egy szép emeléssel a rutinos hálóőrt. (0-2) A Dunaújváros ezzel első bajnoki győzelmét aratta azok óta, hogy télen pénzügyi okok miatt a klubvezetés amatőr státuszú fiatalokkal töltötte fel a keret, míg a Szeged-Grosics a tizenegyedik vereségét könyvelte el az idei pontvadászatban. Germánék egy hét múlva szombaton Vácra látogatnak.

Gyula, Grosics Akadémia, 250 néző
2016. április 23., 17.00
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Dunajváros PASE
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Radványi Ádám •* Asszisztens: Pápai Zoltán, Máyer Gábor
0
-
2

Labdarúgó NB II, 24. forduló:

Szeged 2011-Grosics Akadémia - Dunajváros PASE 0-2 (0-0)

Gyula, Grosics Akadémia, 250 néző. Vezette: Radványi Ádám •(Pápai Zoltán, Máyer Gábor).

Szeged:

Szántai - Áchim, Tóth G., Farkas, Zabari, Berde, Király, Oláh (Obot - a szünetben), Pászka (Zádori 65'), Germán, Andorka (Hegedűs - a szünetben).

Vezetőedző:

Klausz László.

Dunaújváros:

Dániel - Abért (Polácsek 80'), Koval, Hajdók, Tamaskó, Huszárik, Vajda, Kercsó, Szellák (Rosta 74'), Tóth T., Maka (Kereszturi 78').

Vezetőedző:

Dobos Barna.

Gólszerzők:

Tóth T. (82'), Rosta (87').

Online közvetítésünk:

VÉGE

90+3'
Vége. Radványi sporttárs lefújta. A futballt gólra játsszák, ez nagy igazság. Hiába támadott szinte végig a Szeged, a Dunaújváros első győzelmét ünnepelheti tavasszal.
87'
Gól... Teljes a rövidzárlat... Szántai a tizenhatosról Vajdához passzolta a labdát, aki a Farkas mellől startoló Rostához továbbított. A csereként az imént beállt játékos végül látványos mozdulattal emelte át az elvetődő Szántait. 0-2.
82'
Gól... Derült égből a villám! Egy előrevágott labdát Tóth Tibor tudott átvenni a 16-os vonalánál, majd Szántai mellett kilőtte a hosszú sarkot. 0-1.
80'
Polácsek is lehetőséget kap a bizonyításra Dobos edzőtől, Abértot váltotta.
78'
Újabb csere a vendégeknél: Maka helyett Kereszturi állt be a hajrára.
75'
Valamelyest jól jellemzi a második játékrész képét, hogy a vendégek most először lépték át érdemben a felezővonalat. Kercsó igyekezett egy egyéni akcióval áttörni a szegedi védelmen, de hosszan indította magát, így Szántai könnyedén meg tudta előzni.
74'
Dobos Barna alighanem megirigyelte kollégáját, hiszen ő is a változtatás mellett döntött: Szellák helyét Rosta vette át a folytatásra.
67'
Jó ívben adott be balról Zabari, Berde érkezett is az átadásra menetrendszerűen, de a fejes a keresztléc felett zúgott el.
65'
A harmadik cserelehetőségét sem tartogatja tovább Klausz László: Pászka hagyta el a gyepet, helyét Zádori Krisztián vette át. A 19 esztendős labdarúgónak ez lesz a negyedik meccse a másodosztályban. A megyeegyes második csapatban 4 fellépésén 8 gólt szerzett eddig idén, míg az U19-es élvonalban 15 találkozón 10 alkalommal volt eredményes.
61'
Hegedűs centerezése után Germán próbálkozott közelről, de lövése kipattant az egyik védőről. A hazaiak egy emberként reklamálják a kezezést, Radványi Ádám azonban hajthatatlan, nem ítél tizenegyest.
60'
A piros mezesek mostanra éppen csak a csapatszállító buszukat nem tolták még be a kapujuk elé, azt leszámítva ugyanis teljes arzenállal védekeznek. A Szegednek félórája maradt, hogy áttörje ezt a páncélt.
54'
GÓÓ... Illetve szabadrúgás kifelé. Pászka lekészítését Hegedűs tűzte rá habozás nélkül, a lövésbe pedig Germán kanalazott bele, így átverve Dánielt. A partjelző azonban már emelte a zászlaját lesállás miatt, így nem érvényes a találat.
52'
Szántai ijesztett rá a nézőkre, amint alászaladt egy jobbról érkező beadásnak, de Tóth Gábor végül kisegítette a hazaiak hálóőrét.
46'
Úgy tűnik, Klausz mester nem volt maradéktalanul elégedett az első félidőben látottakkal, legalább is erre enged következtetni, hogy 45 perc után máris kettős cseréhez folyamodott: Obot és Hegedűs is beállt a folytatásra, Andorka és Oláh viszont nem jött már ki a második félidőre.
46'
Folytatódik a mérkőzés, hazai oldalon történt változás a szünetben, nem is egy...

SZÜNET

45'
Radványi sporttárs hármat füttyentett a sípjával, így vége az első félidőnek, amely után még semmi sem dőlt el. Mindenesetre az látszik, a szegediek fölényben vannak ellenfelükkel szemben, már csak a gól hiányzik a Klausz-legénységtől.
44'
Mi maradt ki?! Király lekészítéséből Germán tüzelt, egy gólvonalon álló védő azonban menteni tudott az esetnél.
40'
Király veszélyesen kanyarított be egy szögletet jobbról, Germán érkezett rá mintaszerűen, de a csatár csúsztatásának ezúttal is Dániel Csaba állta útját a gólvonalon.
39'
"Uh!" - hallik a lelátóról. Zabari tekert be a szélről, az ötösön belül pedig Andorka megelőzte Dánielt, a csúsztatást azonban a kapus kezében kötött ki.
36'
Tóth Tibor! Talán ez volt az eddigi első igazán nagy gólszerzési kísérlet. A támadó 16-17 méteres bombájánál Szántainak kellett bravúrt bemutatnia, hogy kitornázza a labdát szögletre a léc alól.
34'
Kisebb tűzijáték a vendégek kapuja előtt: Andorka és Oláh is fejjel próbálkozott, végül Germán lapos lövése tévesztett célt.
32'
Ismét egy szabálytalanság, ezúttal Vajda volt a ludas. A szabadrúgást Király tekerte középre, de a jó ütemben kilépő dunaújvárosiaknak sikerült lesre állítaniuk Germánt.
29'
...a beadást középen könnyűszerrel hatástalanították a védők.
28'
Huszárik faultja nyomán a sértett Király Patrik készülődik szabadrúgást beadni a tizenhatos oldalvonala és az alapvonal találkozásától.
26'
Visszafogottabb tempóban robognak a felek, egyik csapat sem vállal fel nagyobb kockázatot a kelleténél. Ilyenkor szokás elsütni a régi közhelyet: egy gól jót tenne a meccsnek.
21'
Támadnak a vendéglátók, amit mi sem jellemez jobban, minthogy ezúttal a középhátvéd Farkas Márk veszélyeztetett fejjel Király beadása után egy szép támadás végén.
19'
Egy gyors kontra végén ezúttal a dunaújvárosiak előtt nyílt lehetőség a vezetés megszerzésére, de az exszegedi Huszárik 18 méteres bombája elkerülte Szántai kapuját.
15'
Újabb ígéretes hazai akció: ezúttal balról érkezett a beadás Király Patrik jóvoltából, amelyet Berde félmagas lövése követett. A próbálkozás végül a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.
13'
Ott az első helyzet! Áchim húzott el a jobb oldalon, beadását pedig Andorka csúsztatta középen egy kevéssel a hosszú kapufa mellé.
12'
Kezdi magához ragadni a kezdeményezést a Szeged, Klausz László tanítványai nem bíznák a véletlenre a három pont sorsát.
7'
Nem jellemzi istrángszaggató iram az első perceket, javarészt a mezőnyben pattog a labda. A kapuk eddig nem kerültek még veszélybe.
1'
A tiszta pirosban játszó vendégek indították útjára a labdát. A szegediek tiszta fehérben lépnek ma pályára. Gyulán egyébként verőfényes napsütés jellemzi az időjárást, így a természeti adottságokra aligha lehet ezúttal panasza a főszereplőknek.

16.55:

Üdvözöljük olvasóinkat, perceken belül kezdődik a mérkőzés a gyulai Grosics Akadémián! Klausz László kezdőcsapatában nincs igazán nagy meglepetés, az előző heti összeállításhoz képest csak az eltiltott, sőt, azóta meg is sérült Szabó Péter hiányzik egyedül. Helyette a fiatal Pászka Lóránd lehet ott a pályán az első perctől kezdve. A cserepadról hazai oldalon Molnár F. Tamás kapus mellett Zelenyánszki László, Denis Obot, Zádori Krisztián, Hegedűs Martin, Vladimir Veselinov és a sérülése után felépült Andrei Coroian szállhat be a mérkőzés folyamán.

A mérkőzés Radványi Ádám sípjelére 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.