Labdarúgás: emberhátrányban mentett pontot a Sándorfalva az Algyő ellen + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

sandorfalva_algyo19_gs

Egy végig kiélezett, harcos mérkőzésen vesztett fontos pontokat a jövő héten szabadnapos Algyő a Sándorfalva vendégeként.

Jó iramban, viszont kevés helyzettel indult a mérkőzés, a csapatok főként a mezőnyben gyűrték egymást. A 19. percben a hazaiak előtt adódott az első komolyabb lehetőség, de Vékes Martin közvetlen közelről tiszta helyzetben nem tudott a hálóba stukkolni egy oldalról érkező szabadrúgásból. Tíz perccel később Lovas Tamás 20 méteres lökete zúgott el félmagasan a jobb kapufa mellett, megemelve némiképp a nézők és Révész Máté kapus pulzusát. A félidő hajrához érkezve aztán – némiképp a semmiből – vezetést szerzett az Algyő. Gémes Bence a félpályán belerúgott egy szabadrúgást az azt elvégezni nem hagyó Sebők Lászlóba, és bár a játékvezető nem fújt, a labda legalább visszakerült a sándorfalvi középpályáshoz. Ő azonban rögtön ezután egy oldalpasszal próbálkozott, ami úgy változtatott irányt Dobai János bíró lábán, hogy azzal éppen indulni tudjon Hegedűs Tibort, aki két-három tolás után tökéletes ütemben ugratta ki Hatvani Józsefet. A csatár így egyedül mehetett a tizenhatosig, ahonnan védhetetlenül bombázott a kapu bal oldalába a kiszolgáltatott helyzetben lévő Ábrahám Tamás mellett. (0-1)

Szünet után is támadólag lépett fel Antal Róbert legénysége, az első igazán komoly ziccer mégis a vendégek előtt adódott. A 64. minutumban Sebők László fineszes passzából Hatvani találta magát ismét szembe Ábrahámmal, ám ezúttal a hálóőr nyerte kettejük különcsatáját. Az utolsó negyedóra kezdetén még szorultabb helyzetbe került a Sándorfalva, miután a Hatvani ellen egy algyői kontra közben szabálytalankodó Farkas Ferenc megkapta a második sárga lapját, amivel idő előtt mehetett zuhanyozni. Rögtön az ezt követő szabadrúgásnál Hatvani bólintott a kapufára, bár eközben a partjelző már lest intett, azaz ha kicsit beljebb megy a kísérlet, akkor sem ért volna gól. A 79. percben viszont már a hálóban táncolt a labda, amint Vékes fejelte azt vissza szépen a hosszúról a rövidbe Márki Kornél szögleténél. (1-1) A hajrában aztán hiába kezdtek őrült rohanásba a csapatok, újabb találat már nem esett a lefújásig, így kénytelenek voltak megelégedni az egy ponttal a felek.

Mindez azt jelenti, a következő körben szabadnapos Algyő előnye három egységre olvadt a legközelebb Szőregre látogató Mórahalom előtt, míg a Sándorfalva maradt a hetedik. Az Antal-tanítványok jövő szombaton Makóra utaznak.

Sándorfalva, műfű, 200 néző
2016. április 17., 17.00
Sándorfalva SK
Algyő SK
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Dobai János •* Asszisztens: Kovács Attila, Gáleg Ferenc Lajos.
1
1

Labdarúgó Csongrád megyei I. osztály, 25. forduló:

Sándorfalva SK – Algyő SK 1-1 (0-1)
Sándorfalva, műfű, 200 néző. Vezette: Dobai János (Kovács Attila, Gáleg Ferenc Lajos).
Sándorfalva: Ábrahám – Márki, Dargó, Tóth L., Szil, Kovács (Tóth L. 61′), Széll, Gémes (Kanász N. 56′), Farkas, Vékes, Lovas (Antal 67′). Vezetőedző: Antal Róbert.
Algyő: Révész – Szűcs K., Csányi, Szélpál, Daróczi, Takács, Sebők (Németh 77′), Vellai (Busa 62′), Podonyi, Hegedűs (Bella 72′), Hatvani. Vezetőedző: Takács Zoltán.
Gólszerzők: Vékes (79′), ill. Hatvani (39′).
Sárga lap: Gémes (40′), Lovas (42′), Farkas (48′), Dargó (86′), ill. Sebők (70′), Takács (85′).
Kiállítás: Farkas (74′).

Antal Róbert: “Úgy gondolom, a kiállításnál mi nyugodtunk meg, és próbáltuk döntetlenre hozni a mérkőzést, az ellenfél idegeskedett inkább abban a periódusban. Támadólag léptünk fel alapvetően, de az első félidőben sajnos óriási butaságot csinált az egyik játékosunk, aki eladta a labdát, abból kaptuk a gólt. Addig tökéletesen úgy játszottunk, ahogy azt előre megbeszéltük. A második félidőben megpróbáltunk egyenlíteni, vagy akár nyerni is. Ez lett végül belőle, egy olyan csapat ellen, amely a bajnokság esélyese. Nem hiszem, hogy szégyenkeznünk kellene.”

Takács Zoltán: “Egygólos vezetés után a helyzeteinkből legalább egyet értékesítenünk kellett volna. Azt gondolom, ha 2-0-ra vezetünk, meg is nyerjük ezt a mérkőzést. Persze a fociban bármi előfordulhat. Sajnos a kiállítás minket zavart meg. Talán azt gondolták a játékosok, hogy onnan már megvan a meccs. A Sándorfalva csak rögzített helyzetekből volt veszélyes, igazán nagy kimaradt helyzetükre nem is nagyon emlékszem. Inkább nekünk voltak lehetőségeink 1-0 után. Ezt a találkozót meg kellett volna nyernünk, ettől függetlenül nem fogunk a kardunkba dőlni. Jól fog jönni a szünet, hogy rendezzük kicsit a sorokat, aztán nekivágunk a következő etapnak.”

no images were found

Online közvetítésünk:

VÉGE

90+1′
Vége a mérkőzésnek, amelyen a nagyot küzdő Sándorfalva emberhátrányban tudott pontot menteni. A döntetlen értékét ez is növeli hazai szempontból. Az Algyő viszont nem lehet nyugodt a jövő heti szabadnapja alatt!
90′
Busa megelőzte védőjét a rövidnél egy lapos beadásra érkezve, de Ábrahámban elakadt a közeli lövése.
88′
Őrült rohanásba kezdtek a csapatok, lényegében középpálya nélkül támad mindkét fél.
86′
A lendületből érkező Hatvani átesett Dargó lábán a tizenhatos sárgánál, ezért is villant a kártya.
85′
Takács is kapott egy sárgát szövegelésért.
83′
Szélpál egy óriási keresztezéssel állította meg a félpályáról kapura törő Tóth Lászlót. Hatalmas mentés volt, és legalább annyira fontos is!
79′
GÓÓÓL!!! Márki szögletét Vékes magas ívben fejelte vissza a rövidbe a hosszúról! 1-1!
77′
Sebők helyett Németh Lászlót küldte pályára Takács mester.
75′
Majdnem ott a második! Szűcs Krisztián tekert középre az iménti szabálytalanság után, majd a berobbanó Hatvani zúgó kapufát fejelt – a partjelző intése szerint lesről.
74′
Piros! Farkas faultolta Hatvanit az oldalvonalnál egy ellentámadás elleni akció gyanánt. Dobai ezt – jogosan – sárgával jutalmazta, a védőnek pedig ez már a második volt ebből a műfajból.

no images were found

73′
Mezőnyfölényben játszik ezekben a percekben a Sándorfalva, a vendégek láthatóan teret adnak ellenfelüknek a kontrák lehetőségélnek megteremtése érdekében.
72′
Csere csere hátán: Bella pacsizott le ezúttal Hegedűssel az oldalvonalnál.
71′
…Farkas laposan csavart el a sorfal belső fele mellett, éppen a hosszúra helyezkedő Révész kezébe.
70′
Vékes a tizenhatos lőterében vezette keresztbe a labdát, pont középen rúgott oda neki Sebők. Ez így sárga, illetve egy komoly egyenlítési lehetőség a hazaiak előtt.
67′
Lovas számára véget ért a találkozó, Antal Richárd szállt be helyette a folytatásra.
67′
Vékest a nyakánál fogva rántotta le őrzője a tizenhatoson belül egy beívelt szabadrúgásnál, de hiába esett össze a sándorfalvi, Dobai sporttárs nem adta meg a tizenegyest.
64′
Sebők okosan ugratta ki a tizenhatos vonaláról startoló Hatvanit, miközben viszont a hazaiak lest reklamáltak, Ábrahám bravúrral védte a fehér mezes csatár ziccerét.
62′
Érkezik is Busa: Vellai kocogott le a műgyepről.
62′
Meddő mezőnyjátékkal telnek a percek, ez egyelőre a vendégek malmára hajtja a vizet.

no images were found

61′
Kovács helyett Tóth László szállt be a meccsbe. Közben Takács Zoltán Busa Bencét hívta magához a melegítő algyőiek közül.
56′
Antal Róberté az első csere: Kanász N. László állt be Gémes helyett.
54′
…a sértett végezte el a pontrúgást, de nagyon alányúlt a labdának, így a tekerés messze elkerülte a kaput.
54′
Lovas ellen egy szabálytalanság mezőnyben – 24-25 méterről, középről jár a szabad.
51′
Ügyesen tekert a félpályától a sándorfalvi védelem mögé Szűcs Krisztián, Hatvani már igyekezett volna lecsapni a Farkas felett átszálló labdára, de Ábrahám jól élt együtt a játékkal, így megelőzte a támadót a tizenhatoson belül.
48′
Újabb sárga villant, ezúttal az oldalvonalnál szabálytalankodó Farkas kapta.
46′
Folytatódik a meccs, egyik mester sem cserélt a szünetben.

SZÜNET

45+2′
Vége az első félidőnek, amely ugyan kiélezett, kiegyenlített játékot hozott, mégis az egyébként kevesebb lehetőséghez jutó algyőiek vezetnek Hatvani góljával.
45′
Gémes szépen tekert a hosszúra egy szabadrúgást a jobbösszekötő helyéről, Vékes közeli fejesével pedig kilépett az egyébként jól helyezkedő Révész. A szöglet már nem hozott veszélyt.
42′
Lovasnak is jutott egy kártya, neki szövegelés volt a bűne.
40′
Gémesé az első sárga a meccsen, Vellait rúgta fel az oldalvonalnál.
39′
GÓÓÓL!!! Hát ez sokáig beszédtéma lesz! Sebők odaállt a félpályán Gémes elé, aki gondolkodás nélkül belevágta a szabadrúgást. Ugyan visszakerült a játékszer a sándorfalvihoz, de aztán az oldalpasszába Dobai sporttárs ért bele, játékba hozva ezáltal Hegedűst, aki Hatvanit ugratta ki. A csatár egyedül roboghatott a tizenhatosig, ahol már számára rutinfeladattal találta szembe magát. 0-1!
37′
Gémes elvállalta a lövést 19-ről dropból, nagyjából 2-3 métert tévesztett vertikálisan.
36′
Az iramra nem lehet panasz, de eközben a védelmek teljesítményére sem. Ilyenkor szokás mondani: egy gól jót tenne a meccsnek.

no images were found

32′
Hatvani lépett meg a balon, úgy tűnt, Ábrahám feleslegesen hagyta el a kapuját, de aztán a támadó centerezés helyett lövést választott éles szögből, így mégis jól jött a kapus döntése.
29′
“Uh!” – zengi a lelátó. Gémes megcsinálta a helyet Lovasnak, akit hagytak lőni a vendégek 20 méterről. Őt nem nagyon lenne pedig szabad, félmagas, pattogós lökete ezúttal sem sokkal zúgott el a jobb alsó sarok mellett. Révész talán odaért volna még a lövésre, talán nem…
27′
Kovács addig-addig tekerte a biciklicseleket Daróczival szemben, amíg a fehér mezes játékos bele nem lépett egy köténybe. A hazai középpályás bele sem ért a labdába. Nem volt csúnya jelenet. Más kérdés, hogy közvetlen utána a megforduló algyői szerezte meg a bogyót.
25′
Szil elég csúnyán letarolta a labdát fedezni igyekvő Hatvanit. A vendég szurkolók részéről többen reklamálnak lapot a megmozdulásért, Dobai sporttárs azonban egyelőre megkegyelmez a sándorfalvi védőnek.
24′
A pályán a helyzet változatlan: a két tizenhatos között pattog a labda, változó dominancia mellett.
23′
Három kisfiú keresi Csányi elrúgott labdáját a kerítésen túl. Többen igyekeznek nekik segíteni a lelátó tetejéről egy-egy iránymutatással, de a labda rejtélye eddig még megoldatlan. Közben az egyik gyermek kutyát is kiáltott, úgyhogy átmenetileg leállt a kutatás.
19′
Mi maradt ki?! A hosszúra átszálló beívelésre Márki is érkezett lendületből, de végül az ugyancsak tisztán helyezkedő Vékes bólintotta a felső sarok fölé-mellé közvetlen közelről.
18′
Daróczi nem tud cizelláltan lökte mellbe az őt kicselezni próbáló VÉkest. Jobbról, a tizenhatos sarkától 5 méterre jár a szabadrúgás. Középen nagy a tülekedés.

no images were found

14′
Ez viszont most veszélyes volt! Vékes remek ütemben indult be jobbról középre, kapta is a passzt a balösszekötő helyéről, de a tizenegyespontnál hiába fektette el Daróczit és Révészt is, félfordulatból nem tudott lőni.
12′
Többnyire a mezőnyben gyűrik egymást a felek, a kapusoknak eddig nem jutott lényegi feladat. Az Algyő láthatóan nem vállal fel indokolatlanul nagy kockázatot, eközben viszont a hazaiak sem tudnak a támadóharmadnál feljebb jutni.
6′
Farkas meglehetősen rosszul nyúlt bele egy feje felett átszálló labdába, Hegedűs már kész lett volna lecsapni a lehetőségre, de a bekk végül egy nagy sprinttel javította a hibáját.
5′
Széll harcolta ki az első szögletet Szélpállal szemben, a beadása azonban már nem volt túl sikeres. Talán a földre rúghatott.
3′
Kovács Milán jól látta meg a lehetőséget a passzra, indította is a szélről Tóth Lukácsot, de Révész hamarabb odaért az átadásra.
1′
A sötét kékben játszó hazaiak indították útjára a labdát, a vendégek tiszta fehérben állnak fel.

16.55: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok lassan befejezik a melegítést, érkeznek a sporik is. Sándorfalva határában sűrű, fekete füst gomolyog, a szomszédos településről is jól látni a szegedi tüzet. A kevésbé hangulatos hátteret ugyancsak nem túl szimpatikus időjárás egészíti ki: borús, ugyanakkor széltől mentes és nem túl hideg körülmények fogadják a főszereplőket. A pálya körül ugyanakkor szépen gyűlnek a nézők, azaz a hangulatra aligha lesz panasz.

A mérkőzés Dobai János sípjelére 17 órakor kezdődik.

A találkozó elé:

A szombati játéknapon a Mórahalom hozta soros bajnokiját a Tápé 5-2-es legyőzésével, így a homokháti alakulat kettő pontra zárkózott fel a listavezető Algyő mögé. Takács Zoltán tanítványai ráadásul meccshátrányban állnak fő riválisukkal szemben, szabadnapjukat éppen a következő körben teljesítik majd. Mindez annyit tesz, Podonyi Norberték számára kiemelten fontos lenne a siker vasárnap délután, máskülönben megnyílik az esély a mórahalmiak előtt az előzésre a táblázat élén. Ugyanakkor a feladat nem könnyű, hiszen a meccs házigazdája az a Sándorfalva lesz, amely a tavaly őszi odavágón is már alaposan megizzasztotta az algyőieket. A dobogóra hajtó Antal-legénység hazai környezetben mindenkire veszélyes, két hete a Mórahalom sikere is csak hajszálon múlt Vékes Martinék vendégeként. Kijelenthető tehát, hogy a forduló rangadója nemcsak izgalmasnak ígérkezik, de a bajnoki címért folytatott versenyfutásban is sorsfordító lehet.

Default thumbnail
Előző sztori

Kohl: a menekültválságot nem Európában kell megoldani

Default thumbnail
Következő sztori

Lecserélik a gyermekbénulás elleni vakcinát több mint 150 országban

Legutóbbi hasonló cikkek