Sport

Labdarúgás: hiányzik a győztes típus a Szeged-Grosicsból

Labdarúgás: hiányzik a győztes típus a Szeged-Grosicsból

2016. április 27., szerda
Labdarúgás: hiányzik a győztes típus a Szeged-Grosicsból
szeged_2011_soroksar03_gs

Nem bírt az amatőr státuszú játékosokból álló Dunaújvárossal a hétvégén a Szeged 2011-Grosics Akadémia: az újvárosi fiatalok a hajrában szerzett két góllal mindhárom pontot elvitték a gyulai Grosics Akadémiáról, ez volt a szegedi klub tavaszi ötödik, összességében tizenegyedik veresége. A nem várt botlás után Tanács Attilát, a klub technikai igazgatóját kérdeztük az esetleges következményekről.

Már nem nyeretlen tavasszal a téli szünetben anyagi okokból amatőr státuszú labdarúgókkal feltöltött Dunaújváros:

Dobos Barna

tanítványai meglepetésre

2-0-ra nyerni tudtak a Szeged 2011-Grosics Akadémia vendégeként

a legutóbbi fordulóban. A szegedieknek nem ez volt az első csalódást keltő eredményük a tavasz folyamán, a gárda szintén vereséget szenvedett a Siófok és a Kisvárda ellen is hazai pályán, e mellett nem bírt az Ajkával sem, így a szezon második felében lejátszott kilenc bajnokin mindössze 8 pontot tudott hozzátenni az ősszel megszerzett 23 mellé, és bár az ünnepeket még a negyedik helyen töltötte, mostanra a kilencedik helyre esett vissza. „A hétfői szünnapot követően kedden délelőtt az elemzés a konzekvencia levonása történt. Bajnokok már nyilván nem leszünk, úgy gondolom, a kiesés réme sem fenyeget bennünket, az, hogy most a hetedik, nyolcadik vagy kilencedik helyen végzünk, nyilván nem közömbös, de ezért nem érdemes most házat robbantani. Azt mindenképp levonhattuk a meccset követően, hogy bajban és krízishelyzetben kire számíthatunk, ennek a jövőben meglesznek a konzekvenciái. - fogalmazott portálunknak a szombati kudarc következményeiről

Tanács Attila

, a Szeged 2011-Grosics Akadémia technikai igazgatója.

szeged_2011_felkeszules02_gs

Ahogy Tanács Attila hozzátette, a tavaszi idényben ez volt a harmadik váratlan vereségük: mint elmondta, két kalkulálható vereségük volt, a Mezőkövesd és a Gyirmót ellenében, az összes többivel nem így számoltak a csapatnál. „Világosan kirajzolódik, hogy mi az a terület, amely irányában el kell indulnunk az igazolásokkal kapcsolatban, ugyanakkor továbbra is fontos szempont marad a fiatalok beépítése. Ezen a téren úgy gondolom, hogy a riválisokhoz képest előnyösebb helyzetben vagyunk, még az eredményesség ezen tekintetében is. Öt-hat fiatal ott van a tűzvonalban, viszont sajnos Hegedűs Martinnak véget ért a szezon, bár még pontosan nem tudjuk, hogy kereszt-, vagy oldalszalag szakadása van. Négy fiatalnak ott kell lennie a csapatban, ők nálunk edződnek, ezzel előnyben vagyunk. Úgy gondolom, kirajzolódtak azok a kritikus pontok, ahol erősítenünk kell, és ha valamit akarunk, akkor nem az anyagiakon kell, hogy múljon. Olyan játékosokat kell igazolnunk, aki győztes típus, és nem tudja elviselni a vereséget. Ez számunkra kirajzolódott, hogy ez a fajta személyiség hiányzik a jelenlegi csapatból. Egy lépéssel már közelebb kerültünk a megoldásokhoz, ebben az irányban már meg is kezdtük a tárgyalásokat” - válaszolta a Szeged-Grosics technikai igazgatója. A tavaly újoncként hetedik helyen végzett csapatnak hat bajnokija van még az idényből, ez alatt három, a tabellán jelenleg előtte lévő (Balmazújváros, Zalaegerszeg, Csákvár), valamint három mögötte található (Vác, Sopron, Szolnok) csapattal találkozik még. „Elsősorban a szívet és a lelket szeretnénk látni a hátralévő meccseken. Reméljük, hogy nem kell majd más konzekvenciát levonnunk, napirend közelébe kerülhet még az edzőkérdés is. Természetesen Klausz László munkáját nem becsüljük le, első évét tölti a felnőttek között, ő is elismeri, hogy követett el hibákat. A szombati meccs után teljes megerősítést nyert, hogy melyek azok a posztok, ahol cserélnünk kell. Az érintettek csökkentett fizetésű szerződést kaphatnak a nyáron, vagy pedig felajánljuk nekik a távozás lehetőségét” - mondta el a szezon hátralévő meccseivel kapcsolatos vezetőségi elvárásokról Tanács Attila.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.