Sport

Kosárlabda: bizonyítani akart a Szedeák

Kosárlabda: bizonyítani akart a Szedeák

2016. április 19., kedd
Kosárlabda: bizonyítani akart a Szedeák
szedeak_jaszbereny40_gs

Győzelemmel zárta idei utolsó hazai bajnokiját a Naturtex-SZTE-Szedeák: az ezúttal több hiányzót nélkülöző Lazic-legénység a Nyíregyházát múlta felül a hazai szezonzáróján. A meccsen 12 pontot szerzett Révész Ádámot kérdeztük a találkozót követően.

Bár több mint két negyeden keresztül vezetett a Nyíregyháza az újszegedi sportcsarnokban pénteken este: a már biztosan jövőre is NB I/A csoportos Naturtex-SZTE-Szedeák azonban fiataljai hathatós segítségével fordított, és végül

magabiztosan nyerte meg a meccset

, ezzel bebiztosította 11. helyét a bajnokságban egy fordulóval az alsóházi középszakasz előtt. „Nem foglalkoztunk azzal, hogy hány hiányzónk volt, hiszen Anthony, Molnár Bandi és Chip sem tudott most pályára lépni. Tudtuk, hogy sok szerepet fogunk kapni, nekünk pedig ilyenkor kell megmutatni azt, hogy mire vagyunk képesek, ami alapján jövőre is számíthat ránk Nikola. Mindenkinek jól sikerült a pénteki meccs” – fogalmazott portálunknak

Révész Ádám

, a Nyíregyháza ellen 12 pontot szerző Naturtex-SZTE-Szedeák játékosa. A meccsen három szegedi fiatal is sok szerepet kapott:

Vágvölgyi Ákos

37, Révész Ádám 18, míg

Mike János

16 percet kapott a pénteki bajnokin Nikola Lazictól, a három játékos pedig jól ismeri egymást, ez is segíthette a játékukat a Nyíregyháza ellen. „Mike Janó és én általános iskola második osztályban kezdtünk el kosarazni együtt, egymásra sem kell néznünk, és tudjuk, hogy mit csinál a másik. Vágvölgyi Ákossal is 5-6 éve játszunk már együtt, de ugyanez a kapcsolat megvan a felnőtt csapat többi tagjával is az edzéseken, például Molnár Andris hátsó átfutásait érezzük mindhárman is, szerintem ezzel nincs probléma, ugyanakkor nagy segítséget is jelent számunkra” – tért ki a többiekkel való kapcsolatára Révész Ádám. A fiatal center kifejtette, nagyon meg akarták nyerni ezt a meccset attól függetlenül, hogy nem volt már tétje számukra a Nyíregyháza elleni bajnokinak. „Nikola is ezt kérte tőlünk, hogy szépen búcsúzzunk a hazai közönségtől, akiknek mutassuk meg, hogy akkor is fel tudjuk szántani a parkettet, ha már nincs tétje a meccsnek, illetve másképp is készültünk erre a meccsre, mint a jászberényire. Jó volt, hogy így is fel tudtunk pörögni egy ilyen meccsre” – mondta el Révész Ádám.

szedeak_nyiregyhaza26_gs

A Szedeákban nem egyszer öt magyar játékos volt egyszerre a pályán, míg a Nyíregyházában legtöbbet a kezdőötös tagja, az öt légiós játszotta. „Ez volt a másik pozitívum a mellett, hogy fel tudtunk pörögni erre a találkozóra: két légiós volt a keretünkben, volt, hogy öt magyar játszott öt légiós ellen, mínusz nyolcról fel tudtuk hozni a meccset egálra. Ezek fontos dolgok, véleményem szerint nem csak a Szegednek, hanem az egész magyar kosárlabdának, hiszen öt magyar játékos tudta felvenni a versenyt öt külföldi játékossal” – tette hozzá a szegediek centere. Révész Ádám a 12 pontja mellett három-három lepattanóval és gólpasszal, valamint két blokkal segítette csapatát 18 pályán töltött perce alatt:

Zoran Kristanovic

ellenében pedig rendre nagy csatát vívott a pályán. „A két blokk persze nagyon látványos volt, de ez csak egy statisztikai adat. Az elején, mikor felmentem, a Kristanovic-csal való palánk alatti verekedésnél éreztem, hogy óriási palánk alatti lemaradásom van, ő ráadásul egy rutinos játékos is, és fizikai előnye is volt. A végére már nagyjából belejöttem, az volt feladatom, hogy ne hagyjam őt lepattanót szedni és könnyű kosarakat dobni. Örülök a két blokknak, de a játékom védekezés részével nem vagyok még teljesen elégedett” – tekintett vissza pénteki játékára Révész Ádám, aki egy húzódás miatt sérüléssel is bajlódott, de ez már nem akadályozza a kosárlabdában. A Szedeákra még egyetlen meccs vár a szezonból: szombaton a MAFC vendégeként zárják az idényt Kiss Zsolték. A szegediek számára már nincs tétje a meccsnek, a fővárosiak ugyanakkor még nem kerülték el a play-outot, ahhoz, hogy ne kelljen a kiesés elkerüléséért páros meccset játszaniuk a Nyíregyházával, le kell győzniük a Szedeákot szombaton. „Pénteken a saját közönségünktől tudtunk szépen búcsúzni, most pedig egy közös jól sikerült évzáróra készülünk. A MAFC-nak nagyon fog kelleni a meccs a play-out elkerülése miatt, de nem is a miatt szeretnénk nyerni, hogy beleszóljunk ebbe a küzdelembe, hanem jóval inkább saját magunk miatt. Meg akarjuk mutatni, hogy jobbak vagyunk ezeknél a csapatoknál, és idegenben is tudunk nyerni ellenük” - tekintett a szezonzáróra Révész Ádám. A Naturtex az alsóházi középszakasz eddigi öt meccséből csak a Jászberény elleni idegenbeli mérkőzést vesztette el, és az elmúlt hetek játékát nézve sajnálhatják a szurkolók, hogy ez a csapat nem állt össze egy pár héttel korábban, hiszen akkor ott lehetett volna a középházban. „Biztos vagyok benne, hogy nem ezért a célokért küzdöttünk volna. Sokszor elhangzott már, hogy mennyi problémával küzdöttünk a szezon során, de ha jön egy új center meg egy irányító, akkor nekik idő kell, mire be tudnak épülni a csapatba, például

Clayton Vette

is hétről-hétre jó teljesítményre képes, belelendült a játékba” – mondta el az elmúlt hetek teljesítményéről Révész Ádám.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.