Kézilabda: részese lenne a Pick sikereinek Matej Gaber

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

pick_sajttaj003kf

Pénteken délután sajtóbeszélgetés keretén belül mutatkozott be Szegeden a szlovén válogatott beálló, Matej Gaber. A MOL-Pick Szeged keretéhez a nyáron csatlakozó játékost a Pick projektje, valamint Juan Carlos Pastor személye győzte meg arról, hogy Szegedre szerződjön.

A 25 éves szlovén beállós, Matej Gaber a Montpelliertől érkezik a MOL-Pick Szegedhez: pénteken délután az A Capella cukrászdában tartott sajtóbeszélgetésre a játékos családjával érkezett. Elmondta, nagyon tetszik neki a város, amiből valamennyit már ismert, hiszen korábban járt már Szegeden, mint ellenfél – legutóbb október 24-én egy góllal új klubja győzelmével zárult a Montpellier szegedi játéka. „Úgy gondolom, jó itt kézilabdázni, megtapasztalhattam, hogy kiváló szurkolók vannak Szegeden, nagyon nehéz itt nyerni. Örülök,hogy itt folytathatom a pályafutásomat” – fogalmazott a MOL-Pick Szeged új beállósa, Matej Gaber.

pick_sajttaj002kf

A Pick kerete a nyáron jelentősen átalakul: gyakorlatilag új csapat épül Juan Carlos Pastor vezetésével a következő szezonra, ennek egyik eleme lehet a szlovén vonaljátékos. „A mester személye volt a legfőbb faktor a döntésemnél, mert egy nagyon jó edzőnek tartom Juan Carlos Pastort, akiről csak pozitív dolgot hallottam Dean Bombac által. Úgy vélem, be tudok illeszkedni a csapat rendszerébe és tudok majd fejlődni is. Ugyanakkor szintén fontos volt az is, hogy milyen célokat tűzött ki a Pick a jövőben, része akartam lenni ennek a projektnek” – nyilatkozta Matej Gaber. A szlovén játékos a családjával közösen akarta megismerni, hogy hol fognak majd élni a nyártól, így a hét hónapos, Zara nevű kislányukkal és párjával látogatott el Szegedre.

Nem Gaber a Pick egyetlen szlovén játékosa: bár Dean Bombac a nyártól távozik a Kielcéhez, azonban Mario Sostaric, és Stas Skube is a szegedi csapat tagja lesz a következő szezontól. „Örülök hogy több szlovén játékos is a csapat tagja lesz, ezt már megszoktam a Montpelliernél, ráadásul két jövőbeli csapattársam, Gorbok és Blazevic is beszél szlovénul, ami szintén segíthet” – tette hozzá Matej Gaber.

pick_sajttaj004kf

A francia klubtól érkező beálló kosárlabdázóként kezdte, de a barátja rábeszélésére váltott a kézilabdára. Kifejtette, csak pozitív lehet az, hogy egy új csapatba érkezik, hiszen a rendszer is egy kicsit lassabban fog majd kialakulni, egyúttal bízik benne, hogy a csapat által kitűzött célokat, így a Bajnokok Ligája Final Fourba-jutást a harmadik évben sikerül majd teljesíteni. „Azzal a kerettel, ami itt lesz, ezt meg lehet csinálni. Nehéz egy ilyen csapat ellen játszani, mint a Pick Szeged. Inkább Bánhidi Bencéhez hasonlítanám a játékomat” – fogalmazott Matej Gaber, aki elmondta, ismeri, hogy korábban Luka Zvizej is mennyire népszerű volt Szegeden: a korábbi Pick-kedvenctől kapott először információt a szegedi csapatról.

A beállós tárgyalt a Montpellierrel is a folytatásról, azonban közbejött néhány dolog, így elkezdett beszélni a menedzserével, végül a Szeged volt az a klub, amelyik nagyon akarta szerződtetni, a célok pedig megfelelőek voltak számára – mind e mellett pedig fontos volt, hogy az Európa-bajnokság előtt találjon egy csapatot magának. Matej Gaber három éves szerződést kötött a MOL-Pick Szegeddel.

Előző sztori

Rácz fenyeget, Botka hallgat – Mi lesz veled, Cserepes sori piac?

Default thumbnail
Következő sztori

Fazekas Sándor a halhús áfáját is csökkentené

Legutóbbi hasonló cikkek