Kézilabda: karnyújtásnyira az FKSE Algyő a bajnoki címtől

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

algyo_pick40_gs

A papírformának megfelelően magabiztos győzelmet ünnepelhetett a Levendula Hotel FKSE Algyő az Orosháza U23-as együttese ellen, így Dankó Ervin legénysége mindössze egyetlen sikerre áll a matematikailag is bebiztosított bajnoki címtől.

A mérkőzés jó hangulatát két egyéb tényező is megalapozta. Egyrészt a klub női együttese megnyerte a megyei bajnokságot, kiharcolva ezáltal a feljutást az NB II-be. Másrészt ugyancsak örömre adott okot a csapat háza táján, hogy péntek hajnalban megszületett Laluska Balázs harmadik gyermeke, Iza Emili.

A mérkőzésen aztán az első percek inkább a hidegrázást hozták a szurkolókra. Az öt ifistával felálló vendégek kettős emberfogással kivették a játékból Vadkert Attilát és Simon Bencét, így elhúztak 2-0-ra. Dankó Ervin azonnal lépett Bárány Zsolt kollégája húzására, aminek hatására egy öt-nullás szériával kisimították a hazaiak a kezdeti döccenőt. Hét-négyig szoros volt a meccs, de azután elsősorban Kiss Olivér védéseit követően, a rendezetlen fal elleni játékkal elhúzott a bajnokaspiráns. A szünetben már 11 találat állt a két fél között, így a végére teljesen nyugodt kézilabdával érhették el a 40 gólos határt a Dankó-tanítványok.

Az FKSE Algyő ezzel már csak egyetlen győzelemre áll attól, hogy megnyerje az NB I/B-s bajnokságot. Erre három mérkőzése is van még a csapatnak. Legközelebb Ózdon lépnek pályára Vadkertiék.

Férfi kézilabda NB I/B Keleti csoport, 23. forduló:

Levendula Hotel FKSE Algyő – Orosházi FKSE-Linamar U23 40-27 (20-9)
Algyő, 100 néző. Vezette: Haraszti, Nachtmann.
FKSE Algyő: KISS O.- Béleczki 2, Vadkerti 1/1, VALACZKAI 6, Simon 3/1, Raffai 2, VARGA 6/3. Csere: Gera (kapus), GAZSÓ 4, Kocsis 3, TEIMEL 8, Molnár 2, Tóth 1, Ambrus 1, Szepesi 2. Vezetőedző: Dankó Ervin.
Az Orosháza legjobb góllövői: Jancsó 4, Héjja 4/2, Branyiczki és Nagy 3-3.
Kiállítás: 4 perc, ill. 4 perc.
Hétméteres: 6/5, ill. 3/2.

Dankó Ervin: “Célunkat, a két pont megszerzését elértük, így már csak egy győzelemre vagyunk az álmunk elérésétől. Kicsit többet vártam a vendégektől, főleg a nyíregyházi játékuk alapján. Az mindenképpen a mieinket dicséri, hogy komolyan véve a találkozót negyven gólt dobtak az orosháziaknak, akik ennyit még nem kaptak ebben az évben. Gratulálok a fiúknak és a megyei bajnokságot nyert lányainknak is! És természetesen a Laluska családnak Iza Emili érkezéséhez!”

Előző sztori

Kézilabda: győzelemmel folytatta a MOL-Pick Szeged

Következő sztori

Labdarúgás: a szombati megyei eredmények + TABELLÁK