Kalmár Ferenc: májusban folytatódhat a magyar-szerb kisebbségi vegyes bizottság munkája

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kozeleti_kavehaz_szomszedsagpolitika004kf

Májusban folytatja munkáját a hétfőn, Szabadkán öt év után először összeült magyar-szerb kormányközi kisebbségi vegyes bizottság, hogy tisztázza az első tárgyaláson lezáratlanul maradt négy vitatott kérdést – monda Kalmár Ferenc, a szomszédságpolitika fejlesztéséért felelős miniszteri biztos szombaton az M1 aktuális csatornának.

A kisebbségi vegyes bizottság magyar társelnöke a két ország közötti kapcsolatban hatalmas előrelépésnek nevezte a vegyes bizottság összeülését, valamint az azon elfogadott jegyzőkönyvet, amely a szerbiai magyarság és a magyarországi szerbség helyzetén kíván segíteni. Kalmár Ferenc megjegyezte, a tárgyalás bár nagyon tárgyszerűen zajlott, voltak olyan kérdések, amelyek komoly vita alakult ki. Példaként említette, hogy a bizottság a magyar fél kérésére – hosszas tárgyalást követően – javasolja az újvidéki egyetemnek, hogy tekintse át felvételi gyakorlatát és lehetőség szerint tegye lehetővé, hogy a jogi karon is lehessen kisebbségi nyelveken, így magyarul is felvételizni.

Default thumbnail
Előző sztori

Labdarúgás: a szombati megyei eredmények + TABELLÁK

Default thumbnail
Következő sztori

Beiktatták a Jeruzsálemi Szent Sír Lovagrend új magyarországi helytartóját

Legutóbbi hasonló cikkek