Haág és Nógrádi: Botka európai szövetségesei lojalitását keresi, hidegen hagyják a szegediek félelmei

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

haag_nogradi_sajttaj01

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a pénteki közgyűlés kapcsán a Fidesz és a KDNP helyi elnöke, akik akkor vonultak ki az ülésteremből, amikor a baloldali többség nem engedte napirendre venni a kötelező kvóta, a Martin Schulz-nyilatkozat és a migránsok Szegedre történő betelepítésének elutasítását célzó kormánypárti javaslatokat.

„Világossá vált, hogy Botka László nem akar egyértelmű választ adni arra, mik a tervei Szeged városában a migrációval kapcsolatban. Nem adott világos feleletet arra, hogy miről tárgyalt Martin Schulz EP-elnökkel, miben állapodtak meg, és arra mondott semmit a polgármester, hogy mennyi migránst kíván befogadni a városba, és egyáltalán milyen politikát kíván folytatni az ügyben” – közölte a közgyűlésről kivonult Haág Zalán a városházán tartott rendkívüli sajtótájékoztatóján. Szerinte az, hogy sem a Fidesz-L.É.T., sem pedig a KDNP frakciójának ez irányú indítványát még csak napirendre sem volt hajlandó venni a baloldali többség, jól mutatja, hogy menekülnek a téma elől. Megjegyezte, a közgyűlésre interpellációt is benyújtott, amit nem tudott Botka László megakadályozni, ám a konkrét kérdéseire mindössze egy nem szócska érkezett válaszként, ami egyébként nem is értelmezhető válasz bizonyos kérdés esetén. Haág úgy értékelte, azért menekül a polgármester a téma elől, mert az önkormányzat készen áll migránsok befogadására, ezzel próbálja az európai baloldali szövetségesei felé a lojalitását biztosítani. „Szeged lakosságának azonban 90%-a nem kér a migránsok betelepítéséből, nem kér abból, hogy az ország törvényeit figyelmen kívül hagyó, ellenőrizetlen létszámú és hátterű bevándorló tömegek érkezzenek a városba” – jelentette ki a KDNP helyi elnök-frakcióvezetője.

haag_nogradi_sajttaj03

Az ülésteremből szintén kivonuló Nógrádi Tibor, a helyi Fidesz elnöke elmondta, hogy Kosik Dénes képviselőtársával a kötelező betelepítési kvóta elleni állásfoglalásról nyújtottak be képviselői indítványt, aminek a napirendre vételét szintén leszavazta a baloldali többség. „Ez azt jelenti, hogy félnek a témától, nem akarják azt, hogy érvekkel és vitában győzzük meg egymást, hanem egyszerűen lesöprik az asztalról. Több mint ezer önkormányzat elfogadta ezt az állásfoglalást, vagyis Magyarország egységes ebben a kérdésben, de Botka László szembemegy a magyar nép akaratával, a szegediek akaratával” – hangsúlyozta Nógrádi. Hozzátette, értik és tudomásul veszik a baloldali városvezető álláspontját, de mindent megtesznek annak érdekében, hogy ne telepítsenek hazánkba, illetve Szegedre migránsokat. Emlékeztetett, hogy 30 ezer szegedi csatlakozott a kötelező betelepítési kvóta elleni aláírásgyűjtésükhöz, ezért Nógrádi úgy értékelte, politikai kötelességük kiállni ezen emberek véleménye mellett.

Előző sztori

A 25 és 65 év közöttiek elhelyezkedését segítenék a megyében

Következő sztori

Közgyűlés: Botka lesöpörte a kvótaellenes kezdeményezést, Binszki lebolsevikozta Orbánt + FOTÓK, VIDEÓK