Sport

Boksz: sikerült népszerűsíteniük a sportágat az Algyői Pofonpartin + FOTÓK

Boksz: sikerült népszerűsíteniük a sportágat az Algyői Pofonpartin + FOTÓK

2016. április 26., kedd
Boksz: sikerült népszerűsíteniük a sportágat az Algyői Pofonpartin + FOTÓK
boxverseny023kf

Harmadik alkalommal rendezték meg az Algyői Pofonpartit: a 11 klub ökölvívójával lezajlott rendezvény ezúttal is elérte célját, és népszerűsítette a sportágat a településen, így tervben van a negyedik Pofonparti megrendezése is.

„Mindenféleképpen sikerült azt a hangulatot, „feelinget” elérni, amit terveztem, ez annak is volt köszönhető, hogy négy helyi versenyző is indult, valamint egész szép szurkolótábor gyűlt össze. Mivel hazai közönség előtt tudtak bokszolni, óriási csaták zajlottak, nagyon kiélezett küzdelmet láthattunk. A Pofonpartiknak az is a lényegük, hogy itt tudásban is hasonló ellenfelek tudnak összekerülni, így presztízscsatákat vívott mind a négy versenyzőm. Más szakosztályokból is jó meccsek jöttek össze, 11 klub képviselte magát 70 versenyzővel. Az előzetes nevezések alapján nagyobb létszámra számítottunk, de a bemérlegelt versenyzők közül szinte mindenkinek volt ellenfele. Azt még egyszer kiemelném, hogy az összegyűlt közönség egy hatalmas lapáttal rá tudott tenni az egész hangulatára” - összegezte az immáron harmadik alkalommal megrendezett algyői pofonpartit

Oltványi Dávid

, az Algyő SK ökölvívó-szakosztályának elnöke. Tavalyhoz hasonlóan ezúttal is szép számú közönség előtt zajlott a verseny, amelyre nem csak Algyőről látogattak el. „Örömmel láttam számtalan olyan nézőt, szurkolót, akik tényleg csak azért jöttek ki, hogy az ökölvívó versenyt megnézzék. Egészen kicsik is voltak a mezőnyben, 30 kilós versenyzőkről beszélünk, de idegenek számára is élvezetes dolog volt. Hála istennek, ez a része is megvalósult, hogy a sportágat tudtuk népszerűsíteni, meg tudtuk mutatni azt, hogy a sokak által brutálisnak tartott sport mennyire sportszerű és mennyire észjáték is egyben, erre is gyönyörű példák voltak, minden téren csemegézhetett a közönség” - fogalmazott portálunknak Oltványi Dávid. Ahogy azt a korábbi magyar bajnok bokszoló hozzátette, a jövőben minél jobban szeretnék hirdetni az algyőiek körében az ökölvívást, amit mint sportot is szeretnénk népszerűsíteni a környékbelieknek, mert úgy érzi, erre nagy szükség van. Meglátása szerint sikeres is a kezdeményezés, igénylik az emberek, így nagyon bízik benne, hogy ennek az igénynek meg fognak felelni jövőre is, a negyedik Pofonparti alkalmával. A rendező klub öklözői közül

Csehó Zsanett

(75 kg) és

Szalai-Hetényi Ákos

(+91 kg)igazi presztízs meccset követően győztesen hagyták el a szorítót.

Pongrácz Zsolt

(75 kg) idő előtti vereséget szenvedett kecskeméti ellenfelétől.

Kovács Dániel

(91 kg) első alkalommal húzott kesztyűt közönség előtt, ahol eredményhirdetés nélküli edzőküzdelemmel bizonyította rendkívüli harcosságát és győzni akarását. „Négy versenyzőm indult most, közülük hárman győzelmet arattak. Legfőképp azzal vagyok elégedett, hogy milyen küzdeni akarásuk volt, mindent megtettek a győzelem érdekében, úgy, hogy az edzői utasításokat is betartották, a fegyelem megvolt náluk. Eszméletlen, mit meg nem tettek azért, hogy győztesen hagyják el a szorítót, ilyen téren maximálisan elégedett voltam velük” - tért ki az Algyő SK bokszolóinak teljesítményére Oltványi Dávid.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.