/

Avartüzek és balesetek adtak munkát a tűzoltóknak a hétvégén

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több esetben is a megyei tűzoltók segítségére volt szükség a hétvégén – több helyen gyulladt meg a száraz aljnövényzet, de balesetek is történtek.

Ötven négyzetméteren égett a kiszáradt aljnövényzet szombaton délelőtt Zsombó külterületén, a lángok egy tanyaépületet is veszélyeztettek. A tüzet a szegedi egységek fékezték meg, melynek köszönhetően további károk nem keletkeztek. A déli órákban Bordányban is lángra kapott a kiszáradt fű és az avar. Ötezer négyzetméteres területen kellett elfojtani a lángokat, a szegedi és a ruzsai tűzoltók több vízsugárral kezdték meg az oltást. A tűz a környéken található fóliasátrakat is veszélyeztette. Székkutasról pedig este hét óra után érkezett a bejelentés, a külterületi tanyavilágban égett az avar, mintegy ötezer négyzetméteren. A szegedi főügyelet a szentesi tűzoltókat riasztotta a helyszínre, az oltást több vízsugárral és kéziszerszámokkal végezték el az egységek. A tűzesetekben senki sem sérült meg.

Kamion és személyautó ütközött az M43-as autópálya 22-es kilométerszelvényében szombaton reggel. A műszaki mentést a szegedi hivatásos tűzoltók végezték el, a balesetben senki sem sérült meg.

Árokba hajtott egy személyautó szombaton délután négy órakor a Zákányszéki úton. Egy ember a roncsok közé szorult, őt a szegedi és a ruzsai tűzoltók feszítővágó berendezés segítségével szabadították ki, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak.

Kigyulladt és teljesen kiégett egy román felségjelzésű kamion hétfőre virradó hajnalban az M5-ös autópályán. A Budapest felé tartó pályatesten, a 124-es kilométerszelvényéből érkezett a jelzés, melyet követően kisteleki, hódmezővásárhelyi, szegedi és kiskunfélegyházi egységek érkeztek a helyszínre. A kamion autóalkatrészeket szállított, az izzó darabok az autópálya mindkét oldalát beborították. Az oltás és a műszaki mentés idejére mindkét irányban lezárták az autópálya forgalmát. Személyi sérülés nem történt, a sofőr még időben elhagyta a lángoló járművet. A mentési munkálatok a kora reggeli órákig elhúzódtak.

Az erős szél miatt utóra hasadt egy faág vasárnap reggel Szegeden, a Bimbó utcában. A műszaki mentéshez a szegedi hivatásos egységeket riasztották. A tűzoltók motoros láncfűrésszel és kéziszerszámokkal végezték el a beavatkozást. Senki sem sérült meg, a faág kisebb károkat okozott a személyautóban.

Előző sztori

Hősies helytállásért kaptak elismerést a szegedi tűzoltók

Default thumbnail
Következő sztori

Novák Katalin: az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentése megduplázza a nyugdíjemelés mértékét

Legutóbbi hasonló cikkek