Novemberi Szerencsenapok Extra

A gyerekeket szólították meg a Föld napján + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

fold_napja005kfHogyan lehet megállapítani egy fáról a korát? Milyen növényeket lehet és érdemes együtt ültetni az otthoni balkonládába? Ilyen és ehhez hasonló érdekességeket tudhattak meg mindazok, akik szombaton ellátogattak az SZTE Füvészkert és a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. közös rendezvényére a Föld napján.

Környezettudatosságra nevelő feladatokkal, az újrahasznosítás jegyében zajló játékokkal és különféle ökoprogramokkal várták a családokat szombaton a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft., valamint az SZTE Füvészkert közös, Föld-napi rendezvényén. A füvészkertben ezúttal nemcsak a pompás növényekben és csiripelő madarakban gyönyörködhettek az érdeklődők, a környezetgazdálkodási társaság közutakról ismert járművei is bemutatkoztak. A korábbi évek hagyományát követve idén is menetlevél-térképpel várták a látogatókat, akik a felállított állomásokon gyűjthettek pecséteket, értékes nyereményekért.

“Több mint 20 helyszínen, ennél jóval több programmal kedveskedünk az ideérkezőknek. Elsősorban a családokra koncentráltuk, de természetesen, aki kilátogat hozzánk, biztosan talál magának megfelelő, érdekes elfoglaltságot. Ökojátékokat szerveztünk azért, hogy a környezettudatos szemléletmódot átadhassuk kicsiknek és nagyobbaknak is, illetve a munkatársak azt is bemutatják, hogyan lehet megállapítani egy fáról, hogy egészséges-e, és hogy milyen növényeket ültethetünk a balkonládába” – tudtuk meg Németh Anikótól, a füvészkert igazgatójától. A programok a szelektív hulladékgyűjtés mikéntje mellet a kertészkedés és az állatvilág rejtelmeibe is elkalauzolták a családokat. A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. a füvészkerttel egyetértésben azt vallja, elsősorban a gyerekeken keresztül lehet megszólítani a szülőket, ők ugyanis fogékonyabbak a változásra, a változtatásra, ezáltal az idősebbeket is könnyebb bevonni.

fold_napja001kf

Többek között óriási szelektív csúzli, ökogubanc és kukakirakó várta a gyerekeket, míg a felnőtteket a tudatos vásárlói magatartással ismertették meg a szervezők. Pásztor Gáborné visszatérő látogató a füvészkertben, rajongásig szereti a növényeket. Elmondása szerint otthonában többféle virágot is gondoz, ő elsősorban így óvja a természetet. Mint mondta, panellakásukban nehezen tudják megoldani a szelektív hulladékgyűjtést, de már ő is törekszik arra, hogy figyelembe vegye a hulladékválogatást. Csécsény Nikoletta még csak 7 éves, de már tudja, a pazarlás nem fér össze a természetvédelemmel. Kicsit zavarban ugyan, de nagymamája biztatására elmondta, otthon is külön gyűjtik az üvegeket a papírhulladéktól, mert tudja, azokat újra lehet hasznosítani.

Az SZTE Füvészkert és a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. közös programjaival szombaton 16 óráig várja a látogatókat, a kert azonban nem zár be, szokásos nyitvatartási időben, vagyis egészen 18 óráig nyitva áll.

no images were found

Előző sztori

Fenyegetésként értékelik a Cserepes sori piac bérlői az ügyvezető ajánlatát + VIDEÓ

Default thumbnail
Következő sztori

Bartók Imre kapja az első Hazai Attila Irodalmi Díjat

Legutóbbi hasonló cikkek