Írjon nekünk
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv

Közélet

150 kiállító és 250 program – Májusban ismét a bor fővárosa lesz Szeged

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

borfesztival_sajttaj02_gs

Több mint 150 borász nemes nedűjével és 250 programmal csalogat május 13-ától a XXII. Szegedi Borfesztivál. A nagyszabású, Szeged Napjához kapcsolódó gasztronómiai és kulturális seregszemle idén sárkányhajó viadallal, félmaratonnal is csalogat, továbbá a Nemzeti Bor Maraton is családi rendezvényeket kínál a sztárfellépők és a tűzijáték mellett.

Május 13-a és 22-e között ismét a bor hazai fővárosa lesz Szeged, 10 napon keresztül 150 borászat és 200 kézműves kínálja termékeit a Széchenyi tértől a Dóm téren át a Belvárosi hídig. Németh István, a szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetője elmondta, 150 pincészetnél többnek nem nagyon tudnak bemutatkozási lehetőséget biztosítani a fizikai korlátok miatt, a Széchenyi tér befogadóképessége szab határokat annak, hogy mennyi kiállítót tudnak fogadni. Hazánk egyik legnagyobb borfesztiválján az összes jelentős pincészet képviselteti magát Tokajtól egészen Villányig, valamennyi bortermő vidék bemutatkozik a napfény városában. Hozzátette, idén is rendeznek borversenyt, amelyen tavaly 150 tételt értékelt a szakértői zsűri.

A mintegy 300 ezer embert vonzó programsorozatot új elemekkel is bővítik, egyrészt egy Sárkányhajó Viadal keretében főszerephez jut a Tisza, de félmaratont is rendeznek, továbbá a Nemzeti Bor Maraton szegedi fordulója is számos programmal várja az érdeklődőket. A sportbizottság elnöke, Joób Márton arról tájékoztatott, hogy a Liget mellől fog elrajtolni a Szeged Napja Félmaraton, ami számos szegedi látványosságot érint majd, például Szent István téri víztornyot, a Dóm teret, a Móra Ferenc Múzeumot, a Szegedi Nemzeti Színházat, a Stefániát, a Huszár Mátyás-rakpartot, az Aradi vértanúk terét vagy épp a Mátyás templomot. Azokra is gondoltak, akik nem tudnák teljesíteni a 21 kilométeres távot, ám mégis szívesen futnának, számukra is hirdetnek versenyeket. Horváth András, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezetője elmondta, már 600 nevezője van a félmaratonnak, a 21 km-es táv mellett 5 és 10 kilométeren is próbára tehetik a futók magukat, ahol chip-es időmérés lesz, míg a hosszútáv váltóban is teljesíthető.

borfesztival_sajttaj01_gs

A Nemzeti Bor Maraton is a borfesztivál idején érkezik Szegedre május 21-én. Balla Attila, a Nemzeti Bor Maraton főszervezője azt hangsúlyozta, hogy elsősorban családi programokat kínálnak és a szabadidősportot támogatják, 3, illetve 7 kilométeres családi futóversenyeket rendeznek, amelyeken a részvétel regisztrációhoz kötött, ami egyébként ingyenes. Balla Attila elmondta, Szegeden hirdetik ki a Csongrád megyei borvidék szépét is, illetve jótékonysági sétára is invitálják a fesztiválozókat, amivel a szívbeteg gyermekeket fogják támogatni.

A Szeged Napjához kapcsolódó 10 napos fesztivál második hétvégéjén ismét magyar kézműves remekekkel csalogat a Hídivásár – tudtuk meg Darvasi Líviusztól, az Ördögszekér Kft. produkciós menedzserétől. „Egyedi, máshol nem beszerezhető, két kézzel készített portékákat kínál a Hídivásár a kézzel faragott tálaktól kezdve az ékszereken át a háztáji termékekig mindent megtalálhatnak az érdeklődők a Belvárosi hídon” – tette hozzá. A vásár mellett a Civilek Utcája is várja az érdeklődőket május 21-én és 22-én, a szervezők még várják a szervezetek jelentkezését.

A rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a XXII. Szegedi Borfesztiválon fellép többek között Charlie, Vastag Csaba, Szulák Andrea, Török Ádám, Gáspár Laci és Freddie is, míg Szeged Napján a Quimby koncertezik a Dóm téren, amit tűzijáték követ.

Közélet

Ilyen aranyos guanakót régen láttunk Szegeden

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Tovább olvasom

Közélet

Ezt csak úgy otthagyták?

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Egy komplett lakás vagy iroda bútorzatát pakolták ki belvárosban. echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Közélet

„Ameddig az önkormányzat nem lép, nem oldódik meg a hajléktalanhelyzet”

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Ugyanarról a zavartan viselkedő, hajléktalan életmódot élő férfiről kaptunk két egybecsengő információt, ami kérdéseket vet fel. echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Aktuál