Egyetem

Újból kiírták a kancellári pályázatot a szegedi egyetemre

Újból kiírták a kancellári pályázatot a szegedi egyetemre

2016. március 31., csütörtök
Újból kiírták a kancellári pályázatot a szegedi egyetemre
SZS20140401_szte_rektori_hivatal_002

A megbízást elnyerő július elsejétől három évig töltheti be a posztot a Szegedi Tudományegyetemen. Ha addig nem kell lemondania, mint elődjének.

Lapunk korábban

beszámolt róla, hogy az első kancellári pályázat eredménytelen volt, nem sikerült kiválasztani a 17 jelentkező közül a megfelelő személyt. Az előző kancellár,

Devecz Miklós

tavaly szeptember 28-án egy bevándorlós Facebook-posztja miatt volt kénytelen lemondani. A pályázat benyújtására valamivel több mint két hét áll rendelkezésre, március 31-én hirdették meg, s április 15-ig lehet jelentkezni. A korábbi pályázathoz képest hosszabbnak tűnik a kiírás, de a főbb feltételek nem változtak a Közigálláson megjelent szövegben. Továbbra is minimum főiskolai végzettséggel és felsőoktatási intézményben, gazdasági társaságban, központi vagy területi közigazgatásban szerzett hároméves vezetői gyakorlattal lehet a tisztségre pályázni. Szükséges motivációs levél mellékelése az intézmény helyzetének értékelésével, irányítására, működtetésére, fejlesztésére vonatkozó elképzelésekkel, valamint két munkáltatói értékelés a pályázó korábbi, vezető állásban betöltött munkaköréről. Előnyt jelenthet gazdaságtudományi végzettség, legalábbis erre utal az a kitétel, hogy az ezen a tudományterületen szerzett szakképzettséget igazoló okirat esetleges mellékelését külön kiemelik. Amennyiben sikerül kiválasztani a megfelelő személyt, az 2016. július 1-től 2019. június 30-ig töltheti be a kancellári tisztséget. A kancellár felett a munkáltatói jogokat a miniszter gyakorolja, de a megbízására, s ennek visszavonására csak a miniszterelnök jogosult.

Amennyiben sikerül kiválasztani a megfelelő személyt, az 2016. július 1-től 2019. június 30-ig töltheti be a kancellári tisztséget.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=622964

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 31.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.