Bulvár

Tűzesetek és műszaki mentések az ünnepi hétvégén

Tűzesetek és műszaki mentések az ünnepi hétvégén

2016. március 16., szerda
Tűzesetek és műszaki mentések az ünnepi hétvégén

Az elmúlt napokban több esetben is kidőlt fákhoz riasztották az egységeket. Szegeden egy autós buszmegállóba hajtott, Makón pedig életmentésben vettek részt a megye tűzoltói - írja a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleménye.

Egy szegedi, Ódébai utcai ház tetőszerkezete égett vasárnap délután. A szegedi hivatásos tűzoltók több vízsugárral kezdték meg az oltást, melynek köszönhetően a lángok nem terjedtek tovább az épületben. A tűzben senki sem sérült meg. Elektromos bekötővezetékre szakadt egy hat méter magas fa hétfőn délután Szentesen, a Zrínyi utcában. A kidőlt fa törzse a gyalogos forgalmat is veszélyeztette, ezért a főügyelet a helyszínre riasztotta a szentesi hivatásos tűzoltókat. Az egység motoros láncfűrésszel végezte el a műszaki mentést. Kidőlt fához riasztották a szentesi hivatásos tűzoltókat hétfőn délután. Egy nyolc méter magas fa dőlt ki a 451-es út 32-es kilométerszelvényében, a fa a közút forgalmát is akadályozta. A szentesi egység motoros láncfűrésszel avatkozott be, melynek köszönhetően rövid idő alatt helyreállt a forgalom az érintett útszakaszon. Javítási munkálatok közben szenvedett balesetet egy ember kedden délelőtt Maroslelén. A tűzfal helyreállítása közben a férfi egy féltetőre zuhant, ahonnan a mentőszolgálat munkatársai nem tudták leemelni. A makói hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre, akik kézi erővel, az egészségügyi személyzettel közösen, biztonságban juttatták el a hordágyhoz rögzített embert a helyszínen várakozó mentőautóhoz. A középkorú férfi súlyos sérüléseket szenvedett. Egy buszmegállóba hajtott egy személyautó sofőrje kedden este Szegeden, a Sziksósi úton. A műszaki mentést a rendőrség helyszíni biztosítása mellett a szegedi hivatásos tűzoltók végezték el. A balesetben senki sem sérült meg.

Szegeden, Szentesen és Makón akadt dolga a katasztrófavédőknek a hosszú hétvégén.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=618219

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 16.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.