Közélet

Szegeden is vitára bocsátotta a DK a Sokak Magyarországa programtervezetét

Szegeden is vitára bocsátotta a DK a Sokak Magyarországa programtervezetét

2016. március 23., szerda
Szegeden is vitára bocsátotta a DK a Sokak Magyarországa programtervezetét
dk_sajttaj03_gs

Sokak Magyarországa címmel programjavaslatot készített a DK, amit vitára bocsát – jelentette ki Varju László, a párt alelnöke szegedi fóruma előtti sajtótájékoztatóján. A párt helyi elnöke, Binszki József azt hangsúlyozta, a DK az egyetlen párt, amelynek már a választási ciklus első felében programjavaslattal állt elő.

„A Demokratikus Koalíciónak a Sokak Magyarországa címmel meghirdetett programja egyértelműen azt üzeni a választópolgárok számára, hogy kezdődjön párbeszéd arról, hogy mi legyen

Orbán Viktor

maffiaállama utáni időszakban” – jelentette ki

Varju László

, a DK alelnöke, aki Szegeden ismertette a programjavaslat főbb elemeit egy fórumon. Fontos elemnek nevezte az oktatással és egészségüggyel kapcsolatos felvetéseit a pártnak, ez utóbbi területtel kapcsolatban elmondta, Budapesten a legválságosabb a helyzet, naponta ugyanis 3 orvos és 2 ápoló hagyja el az országot, és ennek következtében mindenkinek sokat kell utaznia az ellátásért, esetleg műtétért. A DK meghirdetett programja nem lezárt dokumentum, hanem tartalmi vitákat kezdeményeznek, és aláírásgyűjtésbe is kezdtek. Öt kérdést tesznek fel a választópolgároknak, például arra kíváncsiak, egyetértenek-e az emberek azzal, hogy néhány év alatt a minimálbér elérje a létminimum összegét, egy kérdés a vasárnapi boltzár eltörlésére vonatkozik, illetve például az internethasználattal kapcsolatban az áfa eltörlését fogalmazták meg célként, hogy ezáltal tegyék azt olcsóbbá.

Binszki József

, a DK szegedi elnöke kiemelte, az Orbán-kormány leváltásáért helyi szinten is tenni kell, és a Demokratikus Koalíció az egyetlen párt, amelynek már van programtervezete, pedig még csak a választási ciklus első felében járunk. Majd arról beszélt, hogy javaslatára elfogadtak egy költségvetés-módosítást, mely értelmében 15 millió forintos keretösszeggel ifjúságot alapot hoztak létre. A részletszabályozások még kidolgozás alatt állnak, de a legfőbb célnak azt nevezte Binszki, hogy a szociális rászoruló családok gyermekei ne érezzék azt a hátrányt, ami szüleik egzisztenciális helyzetéből fakad. Azokat támogatnák, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy elmenjenek moziba, színházba, a vadasparkba, netán strandra. Hozzátette, ez az alap is azt mutatja meg, amit a meghirdetett Sokak Magyarországa program, vagyis, hogy országunk elsősorban a társadalomé.

"A Demokratikus Koalíciónak a Sokak Magyarországa címmel meghirdetett programja egyértelműen azt üzeni a választópolgá...

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 23.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.