Pakisztáni embercsempész ellen emeltek vádat Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a pakisztáni állampolgárságú férfival szemben, aki tavaly október 8-án virradóra követett el bűncselekményt.

A vádirat szerint a vádlott 2015 szeptemberében Budapesten megismerkedett egy ismeretlenül maradt személlyel, aki részére hamis okmányokat szerzett. A vádlottnak erre azért volt szüksége, mert 2015 nyarán illegálisan lépett Magyarország területére, menekülttáborba került, onnan Budapestre ment és illegálisan kívánt munkát vállalni. Az ismeretlenül maradt személy azt is közölte a vádlottal, hogy 400 euró fejében a szerb-magyar zöldhatár mellől illegális bevándorlókat kellene gépkocsival Ausztriába szállítania. A megbízó a vádlott részére gépkocsit is biztosított a bűncselekmény elkövetéséhez. A megbízásnak megfelelően a vádlott 2015. október 7-én egy parkolóházban felvett egy osztrák honosságú személygépkocsit, valamint átvett a megbízótól a benzinköltségekre és egyéb költségek fedezésére készpénzt, illetőleg egy hamisított pakisztáni útlevelet, amelyben egy hamis olasz tartózkodási engedély is volt, illetőleg egy hamisított olasz vezetői engedély. A kapcsolattartás érdekében egy mobiltelefont is adott a vádlott részére megbízója. A vádlott ezt követően Budapestről a szerb-magyar zöldhatár közelébe vezetett, majd az ismeretlenül maradt csempészek által a határon illegálisan átjuttatott 12 szír állampolgárt vett fel a gépkocsiba és azokkal Budapest irányába indult. Röviddel az elindulást követően a rendőrök igazoltatták, majd őrizetbe vették a vádlottat.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottat az államhatár átlépéséhez több személynek, vagyoni haszonszerzés végett segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével, valamint közokirat-hamisítás bűntettével vádolja.

A vádemeléskor előzetes letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Default thumbnail
Előző sztori

Elemző: a kormánypártok népszerűsége stabilan növekszik

Default thumbnail
Következő sztori

Illegális bevándorlás - Kormányszóvivő: a határoknál zajló folyamatok megállítása az első feladat

Legutóbbi hasonló cikkek