Közélet

Öt településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap

Öt településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap

2016. március 4., péntek
Öt településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap

Öt településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap, polgármestert és önkormányzati képviselőket választanak.

A Zala megyei Rigyácon

Homály Balázs

(független) polgármester tavaly november 27-i hatállyal lemondott, mert nem tudott együttműködni a képviselő-testülettel. A választásra jogosult 352 lakos négy jelölt közül választhatja ki a település vezetőjét: indul a posztért a független

Keléné Molnár Melinda

,

Poszavecz Mónika

és

Kántor László

- jelenlegi alpolgármester -, valamint

Kovács István

, a Magyar Munkáspárt jelöltje. A Nógrád megyei Karancskeszin

Kurunczi István

(független) polgármester - aki 2006-tól irányította a községet - tavaly november 28-án meghalt. A község vezetéséért négy jelölt indul:

Bata János

(független),

Királyhegyi Gyula

(független),

Nagy Attila Tibor

(Magyar Munkáspárt) és a jelenlegi alpolgármester,

Szentandrási László

(független). A választói névjegyzékben mintegy 1500-an szerepelnek. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Fancsalon azért kell időközi választást tartani, mert a képviselő-testület feloszlatta magát. A polgármesteri posztért két független jelölt indul:

Isóczki Lajos

- a község korábbi vezetője - és

Pető Tamásné

. A négy képviselői helyre tízen aspirálnak. A választói névjegyzékben 292-en szerepelnek. A Pest megyei Péteriben és Tápiószentmártonban szintén a képviselő-testület önfeloszlatása miatt tartanak időközi választást. Péteriben a szavazók öt polgármesterjelölt közül választhatnak: függetlenként indul az előző polgármester,

Molnár Zsolt

, valamint

Lovász László Gábor

,

Klein Judit

és

Petőné Vizi Valéria

, míg a Magyar Munkáspárt jelöltjeként

Barabás György László

. A hat képviselő-testületi helyért 19-en indulnak: 16-an függetlenként, hárman pedig a Demokratikus Koalíció (DK) jelöltjeként. A választói névjegyzékben 1805-en szerepelnek. Tápiószentmártonban a választók három polgármesterjelöltre adhatják le szavazatukat:

Majoros Mátéra

(Fidesz-KDNP),

Kovács Istvánnéra

(Magyar Munkáspárt) és

Györe Lászlóra

(független), korábbi polgármesterre. A településen 25-en indulnak a képviselői tisztségért, valamennyien függetlenként, közülük kerül majd ki a testület nyolc tagja. A választói névjegyzékben 4200-an szerepelnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.