Öt településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Öt településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap, polgármestert és önkormányzati képviselőket választanak.

A Zala megyei Rigyácon Homály Balázs (független) polgármester tavaly november 27-i hatállyal lemondott, mert nem tudott együttműködni a képviselő-testülettel. A választásra jogosult 352 lakos négy jelölt közül választhatja ki a település vezetőjét: indul a posztért a független Keléné Molnár Melinda, Poszavecz Mónika és Kántor László – jelenlegi alpolgármester -, valamint Kovács István, a Magyar Munkáspárt jelöltje.

A Nógrád megyei Karancskeszin Kurunczi István (független) polgármester – aki 2006-tól irányította a községet – tavaly november 28-án meghalt. A község vezetéséért négy jelölt indul: Bata János (független), Királyhegyi Gyula (független), Nagy Attila Tibor (Magyar Munkáspárt) és a jelenlegi alpolgármester, Szentandrási László (független). A választói névjegyzékben mintegy 1500-an szerepelnek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Fancsalon azért kell időközi választást tartani, mert a képviselő-testület feloszlatta magát. A polgármesteri posztért két független jelölt indul: Isóczki Lajos – a község korábbi vezetője – és Pető Tamásné. A négy képviselői helyre tízen aspirálnak. A választói névjegyzékben 292-en szerepelnek.

A Pest megyei Péteriben és Tápiószentmártonban szintén a képviselő-testület önfeloszlatása miatt tartanak időközi választást.

Péteriben a szavazók öt polgármesterjelölt közül választhatnak: függetlenként indul az előző polgármester, Molnár Zsolt, valamint Lovász László Gábor, Klein Judit és Petőné Vizi Valéria, míg a Magyar Munkáspárt jelöltjeként Barabás György László. A hat képviselő-testületi helyért 19-en indulnak: 16-an függetlenként, hárman pedig a Demokratikus Koalíció (DK) jelöltjeként. A választói névjegyzékben 1805-en szerepelnek.

Tápiószentmártonban a választók három polgármesterjelöltre adhatják le szavazatukat: Majoros Mátéra (Fidesz-KDNP), Kovács Istvánnéra (Magyar Munkáspárt) és Györe Lászlóra (független), korábbi polgármesterre. A településen 25-en indulnak a képviselői tisztségért, valamennyien függetlenként, közülük kerül majd ki a testület nyolc tagja. A választói névjegyzékben 4200-an szerepelnek.

Default thumbnail
Előző sztori

Kvótareferendum - Tuzson: hosszú távú nemzetstratégiai kérdésről van szó

Következő sztori

Illegális bevándorlás - Orbán: jobb külön cselekedni, mint együtt tétlenkedni

Legutóbbi hasonló cikkek