Közélet

NFM: egységes hulladékgazdálkodási rendszer jön létre

NFM: egységes hulladékgazdálkodási rendszer jön létre

2016. március 31., csütörtök
NFM: egységes hulladékgazdálkodási rendszer jön létre

A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV) elindításával egységes rendszer jön létre, ami kiszámítható az önkormányzatok, a lakosság és a közszolgáltatók számára is - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Szabó Zsolt

hozzátette: a zrt. április 1-jén kezdi meg a működését. Az államtitkár úgy fogalmazott: az NHKV pénzügyileg stabilizálja majd a rendszert. Működésétől függetlenül a hulladékszállításról továbbra is az önkormányzatoknak kell majd gondoskodni, valamint továbbra is az önkormányzatok kötik meg a szerződéseket az egyes közszolgáltatókkal - fogalmazott. A hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztésének célja, hogy 1,5 év múlva az egész országban legyen házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés, mindenhol ugyanolyan színvonalon, ugyanazt a szolgáltatást kapja mindenki - ismertette az államtitkár. Szabó Zsolt a lakóépületek energetikai fejlesztésével kapcsolatos kérdésre válaszolva elmondta: április 6-án a Construmán sajtótájékoztató keretében jelentenek majd be egy teljesen új konstrukciót, ami főként a családi házakat érinti majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.