Közélet

Március 15. - Balog: 1848 fiataljai a szabadságért, a polgári Magyarországért harcoltak

Március 15. - Balog: 1848 fiataljai a szabadságért, a polgári Magyarországért harcoltak

2016. március 15., kedd
Március 15. - Balog: 1848 fiataljai a szabadságért, a polgári Magyarországért harcoltak
Balog Zoltán

Hősök, igazi forradalmárok voltak 1848 fiataljai, a jó ügyért harcoltak, a "teremtő" szabadságért, a polgári Magyarországért - mondta az emberi erőforrások minisztere kedden, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján Encsen.

Balog Zoltán

a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés kihelyezett ülésén azt mondta: "a forradalmat és a szabadságharcot emberek csinálták, csinálják, családapák, napszámosok, forradalmárok". Hozzátette, 1848 fiataljai hősök voltak, igazi forradalmárok. Kiemelte, az ünnepek adják a hétköznapok értelmét, amíg vannak ünnepeink, amíg együtt tudunk lenni, ünnepelni, addig van reményünk, erőnk ahhoz, hogy a hétköznapokon is kitartsunk. Szólt arról, hogy az egykori történések meghatározó embere, Eötvös József az egyik legfontosabb iskolareformot valósította meg Magyarországon. Emlékeztetett Bethlen Istvánra is, egy "huszadik századi magyarra, aki sem forradalmár, sem szabadságharcos nem volt, de nélküle nem valósulhatott volna meg a trianoni Magyarország újjáépítése". A miniszter azt mondta, ma Magyarország "jövője nem az utcán, nem Budapesten dől el, hanem mindenütt, elsősorban a magyar iskolákban". Balog Zoltán beszédében úgy fogalmazott: azok, akik most egy "gonosz kormány" szándékos károkozásáról beszélnek, "nemcsak valótlant állítanak, hanem felelőtlenül rombolják gyermekeink bizalmát". "Azt a bizalmat, ami nélkül nincs jó köznevelés" - mondta, és feltette a kérdést, hogy ha egy gyermek nem bízik az iskolában, ha nem bízik a felnőttek világában, akkor kiknek a segítségét fogadja majd el. Megjavítjuk mindazt, ami megjavítható - közölte a miniszter, hozzátéve: ezzel tartoznak a szülőknek, a pedagógusoknak, és "az egész országnak, a gyermekeink jövője a mi jövőnk is". A miniszter azzal zárta szavait: "éljen a magyar szabadság, éljen a magyar haza"!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.