Bulvár

Majdnem három tonna kokaint foglaltak le Belgiumban

Majdnem három tonna kokaint foglaltak le Belgiumban

2016. március 8., kedd
Majdnem három tonna kokaint foglaltak le Belgiumban

Majdnem három tonna kokaint talált Antwerpen kikötőjében egy Kolumbiából érkezett hajó banánszállítmánya közé rejtve a belga határőrség - tájékoztatott közleményében a belga pénzügyminisztérium a határőrség információira hivatkozva kedden.

A banánrakományba rejtett 2958 kilogramm kokaint, amelynek értéke hozzávetőleg 150 millió euró (mintegy 46,5 milliárd forint) a határőrség speciális egysége találta meg a szúrópróbaszerűen kiválasztott kolumbiai hajón.

Francis Adyns

, a belga pénzügyminisztérium szóvivője elmondta, hogy korábban már foglaltak le ennél nagyobb mennyiségű, hat tonnányi kokaint is, de a mostani fogás is jelentősnek számít. A hétfői akció az öt legnagyobb kábítószer-fogás közé tartozik Belgiumban. A bűnügyet az antwerpeni ügyészség vizsgálja. A gyanúsítottak kilétéről nem közöltek részleteket. Hasonlóan nagy mennyiségű drogfogás 2015-ben volt az antwerpeni nemzetközi kikötőben, akkor három akció keretében összesen másfél tonna kokaint foglalt le a határőrség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.