/

Majdnem három tonna kokaint foglaltak le Belgiumban

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Majdnem három tonna kokaint talált Antwerpen kikötőjében egy Kolumbiából érkezett hajó banánszállítmánya közé rejtve a belga határőrség – tájékoztatott közleményében a belga pénzügyminisztérium a határőrség információira hivatkozva kedden.

A banánrakományba rejtett 2958 kilogramm kokaint, amelynek értéke hozzávetőleg 150 millió euró (mintegy 46,5 milliárd forint) a határőrség speciális egysége találta meg a szúrópróbaszerűen kiválasztott kolumbiai hajón. Francis Adyns, a belga pénzügyminisztérium szóvivője elmondta, hogy korábban már foglaltak le ennél nagyobb mennyiségű, hat tonnányi kokaint is, de a mostani fogás is jelentősnek számít. A hétfői akció az öt legnagyobb kábítószer-fogás közé tartozik Belgiumban. A bűnügyet az antwerpeni ügyészség vizsgálja. A gyanúsítottak kilétéről nem közöltek részleteket. Hasonlóan nagy mennyiségű drogfogás 2015-ben volt az antwerpeni nemzetközi kikötőben, akkor három akció keretében összesen másfél tonna kokaint foglalt le a határőrség.

Default thumbnail
Előző sztori

A munkaadók 16 százaléka tervez létszámbővítést

Következő sztori

Michel Anfrol Szegeden: nem tudni, mit tenne Charles de Gaulle a mai migrációs válsághelyzetben

Legutóbbi hasonló cikkek