Egészség

Levonult az influenzajárvány

Levonult az influenzajárvány

2016. március 30., szerda
Levonult az influenzajárvány

A figyelőszolgálatba bevont orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint a Csongrád megyében március 21. és március 27. között az előző héthez képest 32 %-al kevesebb, azaz 126 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

A morbiditás 40,05%ooo – nak bizonyult, amely alatta marad a járványküszöbnek (150 %ooo ) A 12. héten minden járás területén csökkent az ISZ tünetekkel orvoshoz fordulók száma. Az elmúlt héthez viszonyítva csökkent az orvosnál megjelent betegek között a gyermekek valamint a fiatal felnőttek aránya és emelkedett a felnőttek és az idősek körében a megbetegedés aránya. A korspecifikus morbiditás a legmagasabb a 3-5 évesek körében volt (97,0%ooo ↓↓↓) az átlag morbiditás közel két és félszerese (2,45-szörös), ezt követte a 6-14 évesek (78,6 %ooo ↓↓) és az 1-2 évesek (77 %ooo ↑) morbiditása. Közösségben előfordult halmozódásról nem érkezett jelentés.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.