Sport

Labdarúgás: veszélyes túra vár a SZEOL SC-re

Labdarúgás: veszélyes túra vár a SZEOL SC-re

2016. március 4., péntek
Labdarúgás: veszélyes túra vár a SZEOL SC-re
szeol-szekszard12kf

A múlt heti, Szentlőrinc elleni hazai vereséget követően ezúttal a sereghajtó Szekszárd vendége lesz a SZEOL SC az NB III Közép csoportjának hétvégi fordulójában: a szegediek ellenfele ugyanakkor teljesen más csapatként funkcionál a rossz rajtot követően.

Fontos pontokat vesztett az elmúlt héten a SZEOL SC a Szentlőrinc elleni hazai vereség alkalmával: bár öröm az ürömben, hogy a második helyen álló Dunaharaszti is kikapott, de pont egy olyan mérkőzésen botlott meg a gárda, amelyen (ahogy a gárda vezetőedzője,

Tóth Ákos

fogalmazott korábban) előnyt szerezhetett volna a riválisokkal szemben a SZEOL, elég csak azt nézni, hogy a negyedik Komló pontszámban már beérte a szegedieket, míg a Pénzügyőr csupán egy egységgel szerzett kevesebbet a kék-feketéknél. Fülöp Tiborék most ahhoz a Szekszárdhoz látogatnak szombaton, amely ugyan a tabella utolsó helyén áll, de október 17-e óta teljesen más képet mutat: az ESMTK elleni hazai vereség óta lejátszott hét bajnokin mindössze egyetlen vereséget szenvedett a gárda, amelynek jó szériája éppen az elmúlt fordulóban szakadt meg, de a Pénzügyőr is csak egy, a 92. percben szerzett góllal tudta legyőzni a sereghajtót. A Szekszárd kerete nem alakult át jelentősen a télen, két rutinos labdarúgó,

Zsók József

és

Micskó Márk

távozott, őket pedig három fiatal pótolta,

Dallos Máté

Sopronból,

Hegedűs Edvin

Gyuláról,

Szabó Milán

pedig a Kozármislenyből igazolt Szekszárdra. „Szinte már kiesőnek tekintett a Szekszárdra mindenki az első tíz fordulót követően, de külön kell választani azt a periódust attól, ami az után történt, hiszen azóta jól szerepelnek és az eredményeik alapján a középmezőnyben kellene, hogy szerepeljenek. Az erősségük alapján is középcsapatról van szó, abszolút nem úgy megyünk oda, hogy a sereghajtóhoz látogatunk, nem is szabad ezt tennünk. A helyezésük az első tíz fordulónak köszönhető, de az már régen elmúlt. Nagy Tamás személyében ezen a szinten egy sztáredzőjük van, ez azt jelenti, komolyan gondolják a bent maradást és erre áldoznak is. Felújították a sporttelepet is, ennek az előnyét is élvezik” - fogalmazott portálunknak Tóth Ákos, a SZEOL SC mestere.

Online

Szombaton 14.30-tól folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Szekszárdi UFC - SZEOL SC harmadosztályú bajnoki mérkőzésről. Hajrá Szeged!

A szegediek számára ugyanakkor egy idegenbeli mérkőzés nem feltétlenül jelent plusz nehézséget: az idei eredménysort tekintve, bár néggyel több hazai meccset játszott a gárda, de otthonától távol kevesebb pontot vesztett, mint amennyit hazai pályán elhullajtott, hiszen a Felső Tisza-parti stadionban lejátszott 11 mérkőzés alatt 20 pontot szerzett a SZEOL, nem mellesleg háromszor vereséget szenvedett a csapat, míg hét idegenbeli fellépésén 13-al gyarapította pontjai számát, úgy, hogy csupán a Kozármisleny és a kispesti fakó ellenében maradt pont nélkül. „Abban bízok, hogy azok a borzasztó körülmények, amik között a mi játékosaink készülnek, ahhoz képest feldobja őket az a közeg, ahol idegenben pályára lépnek. Ezek nem égbe kiáltott szavak, rendszeresen előfordult, hogy a jobb körülmények feldobják a srácokat, kisebb teher alatt játszanak, nem kell feltétlenül az ötödik percben vezetni, ráadásul az ellenfél sem játszik olyan zártan, mint idehaza ellenünk” - tért ki a várhatóan ideális szekszárdi körülmények fontosságára Tóth Ákos. Az elsődleges hírek szerint a szombati találkozót a szekszárdi műfüves pályán rendezik, így a héten a SZEOL is próbált erre készülni a Felső Tisza-parti stadion műfüves pályáján, már amikor lehetősége volt erre. „Talán a legrosszabb minőségű műfű, amit életemben láttam, pedig több országban megfordultam már, ezt még nehezíti, hogy egyszerre négy-öt csapatnak van edzése. Sokat gyakoroljuk a labdakihozatalt, az oldalváltásokat, ebben nem is vagyunk rosszak, de idén ezt még szinte egyszer sem tudtuk gyakorolni a pályaproblémák miatt, mert nem volt hol” - foglalta össze közel sem egyszerű helyzetüket a SZEOL trénere. Az viszont jó hír, hogy Honvéd ellen kiállított csapatkapitány,

Puskás Csaba

letöltötte eltiltását, így a középpályás játékára már számíthat a Szekszárd ellen Tóth Ákos: ha csak az őszi meccset vesszük alapul, ez már jó előjel, hiszen augusztus 22-én éppen Puskás góljával

verte 1-0-ra

hétvégi ellefenlét a SZEOL. „Pusi visszatérésének mindenképpen örülök, bár november óta nem játszott tétmeccset, viszont rutinjával mindenképpen segítségére lesz a csapatnak. Ezzel együtt viszont

Rácz László

kisárgult, így igaz, hogy visszakapjuk a csapatkapitányunkat, de egy stabil játékosunkat elveszítettük” - mondta Tóth Ákos. A csapat hiányzói közül Beretka Péter már végez edzéseket, de a visszatérésére várhatóan még várni kell, a szintén sérült Makra Zsolt, Buzási Péter kettőshöz csatlakozott a héten Ördögh Kristóf is, Varga Richárd pedig betegséggel küszködik.

A SZEOL SC várható kerete:

Dongó, Leindler (kapusok), Forró, Fülöp, Gajág, Grünvald, Kántor, Kéri, Kormányos, Maksimovic, Müllerlei, Ondrejó, Puskás, Tomisic,Végh.

Így játszottak a csapatok az előző fordulóban

NB III Közép csoport, 19. forduló

Pénzügyőr SE-Szekszárdi UFC 1-0 (0-0)

Budapest, Pasaréti úti sporttelep. Vezette: Brezovai Zoltán (Török Sándor, Minda Gábor)

Pénzügyőr:

Hajdu – Szigeti, Luczek, Biró, Varga-Sebestyén, Szabó B., Karvalics, Rabatin Sz. (Buzás, 75'), Sztrunga, Kovács D. (Hegybányai, 62'), Iflinger (Rabatin N., 62').

Vezetőedző:

Vatai Attila.

Szekszárd:

Horváth – Márton, Hegedűs E. (Lerch, 70'), Királyházi (Koch, 76'), Hegedűs M. (Szabolcska, 65'), Lékó, Ranga, Dallos, Tóth P., Mészáros, Arena.

Vezetőedző:

Nagy Tamás.

Gól:

Luczek (90+2')

SZEOL SC - Szentlőrinc SE 1 - 2 (0-1)

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, 200 néző. Vezette: Farkas Mátyás (Baghy Csaba, Kovács Gábor)

SZEOL:

Leindler - Grünvald, Forró, Gajág, Rácz, Végh, Ondrejó (Varga R., 78'), Fülöp (Kormányos - a szünetben), Kéri, Tomisic, Maksimovic (Müllerlei, 68').

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Szentlőrinc:

Ambrusics - Hajnal, Dekanics, Szilvási, Kalmár, Kovac, Füredi, Turi, Harsányi (Reith, 90+3'), Horváth P. (Ruff, 76'), Tóth M. (Nikolic, 83')

Vezetőedző:

Reith Róbert.

Gól:

Gajág (73') ill. Tóth M. (42'), Horváth (75')

Emlékeztetőképp a két csapat legutóbbi mérkőzésén: (2015. augusztus 22.)

SZEOL SC - Szekszárdi UFC 1 - 0 (0-0)

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, 100 néző. Vezette: Bálint Attila (Csatári Tibor, Flinta Zoltán.)

SZEOL SC:

Leindler - Grünvald, Fülöp (Ondrejó, 67'), Puskás, Kéri, Beretka, Rácz, Forró, Makra, Maksimovic (Buzási, 82'), Kormányos (Végh, 76').

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Szekszárd:

Horváth B. - Dobra, Hegedűs, Zsók, Kvanduk, Királyházi (Ranga, 82'), Szabolcska (Rácz F., 74'), Lékó, Micskó, Mészáros, Arena (Rátkai, 86').

Vezetőedző:

Vizdár Zsolt.

Gól:

Puskás (88', büntetőből)

Nehéz meccs előtt a HFC

⚽ Öt pontot szerzett három tavaszi bajnokiján a Hódmezővásárhelyi FC, amely ezzel még veretlen az idény második felét tekintve. Major László tanítványai az elmúlt hétvégén Monorról tértek haza egy ponttal, ebben a fordulóban azonban az eddigi legnehezebbnek ígérkező mérkőzés vár a vásárhelyiekre, hiszen az a Budafok-Újbuda érkezik vasárnap, amely a télen többek között Csizmadia Csabát és Oláh Lórántot szerződtette - igaz, kissé beragadtak a rajtnál, hiszen két 0-0-s döntetlent játszottak a Dunaharaszti és az ESMTK ellen, az elmaradt dabasi bajnokijukat pedig később pótolják. A HFC számára nem ígérkezik könnyűnek a vasárnapi mérkőzés, viszont szükség lenne az újabb pontokra, tekintve a tabella sűrűségét, egy bravúrgyőzelemmel sokat léphetnének előre Kökény Tamásék.

Az NB III Közép csoportjának 21. fordulójában

március 5., szombat 14.30

Szekszárd-SZEOL SC, Kozármisleny-Pénzügyőr.

Március 6., vasárnap 14.30

Békéscsaba II.-Gyula, Dabas-Honvéd II., Dunaharaszti-Bölcske, ESMTK-Komló, Hódmezővásárhely-Budafok-Újbuda, Paks II.-Monor.

A bajnokság állása

# Név MSZ GY D V LG KG GK P
1. Kozármisleny 18 15 3 0 52 8 44 48
2. Dunaharaszti MTK 19 10 5 4 26 20 6 35
3. SZEOL SC 18 10 3 5 30 17 13 33
4. Komlói Bányász 18 10 3 5 23 16 7 33
5. Pénzügyőr SE 19 9 5 5 28 16 12 32
6. FC Dabas 18 7 7 4 35 19 16 28
7. Bp. Honvéd II. 19 7 4 8 32 27 5 25
8. Várfürdő-Gyulai TFC 18 7 4 7 22 20 2 25
9. Budafok-Újbuda 18 7 4 7 21 21 0 25
10. Monori SE 19 7 4 8 19 22 -3 25
11. Szentlőrinc SE 19 7 4 8 23 29 -6 25
12. ESMTK 18 7 2 9 17 20 -3 23
13. Bölcskei SE 18 5 3 10 21 46 -25 18
14. Paksi FC II. 18 4 5 9 26 38 -12 17
15. Békéscsaba II. 18 5 1 12 17 31 -14 16
16. Hódmezővásárhely 19 4 4 11 17 32 -15 16
17. Szekszárdi UFC 18 3 3 12 11 38 -27 12

Amennyire egyértelműnek tűnik a sereghajtó legyőzése, valójában annyira nehéz túra vár a SZEOL-ra szombaton - KLIKK: http://szegedma.hu/?p=614647

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 3.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.