Sport

Labdarúgás: mesés gólokkal verte a SZEOL a Dunaharasztit + FOTÓK

Labdarúgás: mesés gólokkal verte a SZEOL a Dunaharasztit + FOTÓK

2016. március 26., szombat
Labdarúgás: mesés gólokkal verte a SZEOL a Dunaharasztit + FOTÓK
szeol_dunaharaszti31_gs

Az első félidőben mutatott játéka és két gólja elegendőnek bizonyult a SZEOL számára, hogy legyőzze a támadásban súlytalan Dunaharaszti MTK-t.

Nem kezdtek azonnal magas iramban a felek, az első tíz perc tapogatózó játékot hozott. A 13. percben aztán lényegében az első helyzetéből vezetéshez jutott a hazai gárda, nem is akármilyen góllal!

Ondrejó Tamás

erős felpassza felpördült az azt lestoppolni igyekvő védő lábáról, így a támadást kísérő, teljesen üresen maradt

Grünvald Attila

előtt nyílt meg az út arra, hogy a hálóba találjon. A balbekk nem is cifrázta túl a dolgot, átvétel helyett egyből kapura ollózta (!) tizenegy méterről a labdát, amely védhetetlenül vágódott a jobb kapufa belső fele mellé. (1-0) Az első sokk után igyekeztek támadásba lendülni a vendégek, mégis a szegediek tudták növelni előnyüket. A 27. minutumban

Stefan Tomisic

harcolt ki szabadrúgást 18-19 méterre a kaputól, kissé balról. A labda mögé

Nikola Maksimovic

állt, hogy aztán a sorfal felett mesterien tekerjen a rövidbe. (2-0) A szünetig magabiztosan őrizte vezetését

Tóth Ákos

legénysége, az első 45 perc során a DMTK egyetlen egyszer sem tudott veszélyes helyzetet teremteni. A fordulást követően sem változott a játék képe, a dunaharasztiak meddő mezőnyfölényben futballoztak, míg a hazai kontrákban rendre ott lapult a gólszerzés lehetősége. A 65. percben

Farkas Tamás

mentett az utolsó pillanatban Tomisic elől Maksimovic lapos centerezésénél, a 80. minutumban pedig már a szakállas szélső maga lőtt zúgó kapufát a tizenhatos előteréből. Nem sokkal később Maksimovic

Kalmár Adrián

mellett is eltolta már a labdát

Kormányos Kolos

lapos beadását átvéve, de éles szögből nem tudott a hálóba találni a kapufa mellé beálló

Nyéki Márk

miatt. Úgy tűnt, csak az a kérdés maradt hátra, képes lesz-e bevinni a harmadik találatot a SZEOL a hajrában, de aztán jött a hideg zuhany. A vendégek első igazán veszélyes támadásukból azonnal gólt szereztek, amint egy gyors ellenakció végén a csereként beállt

Kaizer Antal

mattolta

Leindler Domonkost

a második hullámban érkezve. (2-1) Innentől mindent egy lapra feltéve támadtak

Króner Péter

tanítványai, újabb gólt azonban már nem tudtak elérni, így megmaradt a lefújásig a szűk hazai előny. Sikerével a szegedi együttes immár hét pontra lépett meg a Dunaharaszti MTK előtt, akárcsak az ESMTK ellen váratlan vereséget szenvedő Pénzügyőrrel szemben. Beretkáék egyetlen üldözője így az ugyancsak 43 pontot, de eközben egy lejátszott meccsel többet számláló Komló maradt, amely a fordulóban a Monort fektette két vállra. A SZEOL számára most zsinórban három idegenbeli fellépés következik, legelőször jövő vasárnap az ESMTK otthonában.

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 200 néző
2016. március 26., 15.00
SZEOL SC
Dunaharaszti MTK
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Csonka Bence •* Asszisztens: Csatári Tibor, Flinta Zoltán
2
-
1

Labdarúgó NB III Közép csoport, 24. forduló:

SZEOL SC - Dunaharaszti MTK 2-1 (2-0)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 200 néző. Vezette: Csonka Bence (Csatári Tibor, Flinta Zoltán).

SZEOL:

Leindler - Kéri (Beretka 77'), Gajág, Rácz, Grünvald, Forró, Ondrejó, Puskás (Fülöp 62'), Maksimovic, Végh (Kormányos 67'), Tomisic.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

DMTK:

Kalmár - Rétsági, Nyéki, Márton, Kovács (Szalay - a szünetben), Farkas P., Gacsal, Farkas T., Szmola (Kaizer 77'), Ablonczy, Mészáros.

Vezetőedző:

Króner Péter.

Gólszerzők:

Grünvald (13'), Maksimovic (27'), ill. Kaizer (83').

Sárga lap:

Fülöp (90+3'), ill. Ablonczy (90+3'). Tóth Ákos:

"Klasszikus közhelyet tudok most mondani: magunknak tettük nehézzé a mérkőzést. Az első félidőben nagyszerű játékot produkáltunk, ami az eredményben is megmutatkozott, főleg annak tükrében, milyen alkalmatlan volt ismét a hazai pályánk talaja. A második félidőben is megvoltak a lehetőségeink arra, hogy eldöntsük a mérkőzés kimenetelét. A vége ugyan kicsit szűkebb lett, de a lényeg a három pont."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+5'
Vége! Első félidei játékával nagyon fontos három pontot szerzett a SZEOL a hajrában szerzett gólja ellenére támadásban gyenge Dunaharaszti ellen!
90+3'
Csak előkerült az a sárga lap: Ablonczynak azért, mert rátartott a felszabadító Ondrejó lábára, Fülöpnek pedig azért, mert meglökte a vendégek csatárát.
90+1'
Márton felívelését követően Szalay került a legközelebb a labdához a tömegben, de a fejesbe már nem tudott szerencsére erőt vinni, így azt könnyedén fogta Leindler.
88'
"Vérszagot kapott" a Dunaharaszti, Króner Péter együttese beszorítja a vendéglátókat. Az eddig középhátvédet játszó Nyéki is felment csatárnak.
86'
Összeszorított fogakkal, de Fülöp Tibor vállalja a folytatást.
84'
Fülöpöt kell ápolni, miután kapott egy hangos csomagot Mészárostól. A bíró zsebéből ezúttal sem került elő a sárga lap, pedig talán indokolt lett volna.
83'
Gól... Ezért most kár. Kontrázni tudtak a vendégek, a támadás végén pedig a balról érkező lapos beadás mindenki mögött elgurult, kivéve a második hullámban érkező Kaizert. 2-1.
82'
Kormányos remek méylségi indítást kapott, lapos begurítása is jó volt Maksimovic felé, aki bár Kalmárt már kicselezte, éles szögből leadott lövését Nyéki kifejelte a kapufánál állva.
80'
Nagyon szép jelenet! Maksimovic tolt kettőt a labdán a tizenhatos sarkától indulva, majd 17-18 méterről bődületesen nagy kapufát rúgott a kissé kint helyezkedő Kalmár felett átívelve.
77'
Csere mindkét csapatnál: Kéri helyett Beretka, Szmola helyett pedig a robosztusabb testalkatú Kaizer állt be.
74'
Előbb Maskimovic feküdt el a már egyébként vert helyzetben lévő Nyéki mellett, majd a következő támadásnál Tomisic pörgetése haladt át az oldalvonalon, amint lefordult őrzőjéről. Rendre egy-egy apróság rontja el a szegedi ellentámadásokat, de az látszik, van potenciál ezekben a folytatásra nézve.
70'
Újabb gyors kontra végén Kéri lőtt be az alapvonalról középre. Életerős átadása azzal együtt lett magas Tomisicnak, hogy Kalmár kézzel még beleért.
68'
Meddő mezőnyfölényben eddig a második játékrészben a DMTK.
67'
Újabb frissítés a SZEOL-nál, a második félidőre kicsit elhalványuló Végh helyett állt be Kormányos. Ez a csere valószínűleg annyit is hoz magával, hogy Kéri egy sorral feljebb léphet, a védelem szélére pedig Kormányos Kolos áll.
65'
Óriási mentés! Kéri felívelésével Tomisic indult meg két védőre, a balon érkező Maksimovichoz játszott a tizenhatosnál, aki a közben elékerülő védő mellett eltolva a labdát centerezett az ötös sarkától, csakhogy Farkas Tamás az utolsó pillanatban ki tudta vágni a bogyót szögletre Tomisic elől.
62'
Csere a hazaiaknál, Puskás lába talán eddig bírta a mai napon, mindenesetre Fülöp Tibornak is jut közel félóra a meccsből így.
61'
Tomisic szépen cselezte be magát a tizenhatos oldalvonalánál, és bár után láthatóan felvágták, a sporit a sportszárak csattanása sem győzte meg a dologról.
56'
...Rétsági térdmagas lövése elakadt a sorfalban.
56'
Némi zavart okozott az agilisan betörni próbáló Szalay, Ondrejó jobb híján csak felborítani tudta hátulról a tar ellenfelet. A tizenhatos bal sarkától, 18 méterről jár a szabadrúgás.
51'
Rétsági felezőtől felívelt szabadrúgása után csak harmadik szándékból tudtak felszabadítani a védők. Nem volt veszélytelen az eset, de helyzet ebből sem alakult ki.
48'
Kicsit elcsúszott ezúttal a SZEOL védekezése, így a hosszúra üresen érkező Farkas Tamás gond nélkül megcsinálhatott egy visszahúzós cselt a bevetődő Kérivel szemben. Lövésre ugyanakkor már nem maradt ideje a fehér mezes játékosnak, mert Gajág időben keresztezni tudott.
47'
Máris ott az első hazai helyzet! Puskás mélységi indításával Maksimovic indult meg a balon, majd a tizenhatos sarkához érve laposan vette célba a rövid alsót, ahova azonban Kalmár még időben leért.
46'
Kovács Gergelyt Szalay Márk váltotta a második felvonásra.
46'
Folytatódik az összecsapás, Króner Péter cserélt egyet a szünetben-
SZÜNET
45'
Szinte másodpercre pontosan vetett véget Csonka Bence az első félidőnek, amely után teljesen megérdemelten vezet a SZEOL. A DMTK-nak nem volt helyzete a játékrész folyamán.
42'
Voltaképpen jelentősebb esemény nélkül peregnek most a percek, a kék-feketék várják a lehetőséget, hogy kontrázhassanak, míg a látogatók csapata rendre nem tud tovább jutni a hazai térfél közepénél.
39'
Egy ütközés után Maksimovic szorult ápolásra, úgy tűnt a mozdulataiból, a dereka fájdult meg esés közben. Szerencsére a szakállas szélső már vissza is kérte magát a pályára Csonka sporttársnál.
36'
Egyelőre nem vállal felesleges kockázatot a hazai együttes, elvégre miért is tenné. Biztosan őrzik előnyüket Tóth Ákos tanítványai a támadás egyelőre súlytalan Dunaharasztival szemben.
30'
Maksimovic lódult meg egy kontrával a balon, egész közel jutott az ötös sarkához már, amikor Farkas Péter beérte, megelőzve ezáltal a centerezést.
27'
GÓÓÓL!!! Maksimovic sebészi pontossággal tekert 19 méterről a rövid kapufa mellé! A kapus aligha látott bármit az esetből a sorfal belső feléhez beálló szegediektől. 2-0!
26'
Végh remek keresztlabdája után Grünvald és Maksimovic társaságában vezethetett rá a védelemre Tomisic. Utóbbihoz passzolt a tizenhatoshoz érve, de közben már felvágták, így veszélyes helyről jár szabad a SZEOL-nak.
22'
Viszont ezért érdemes lesz vigyázni a Króner-tanítványoknak: Tomisic a felezőnél fordult le őrzőjéről, ki híján pedig be is gyalogolt középen a tizenhatosig. Az utolsó tolás lett csak kicsit hosszá a szélvészgyors támadótól.
21'
Igyekszenek nyomást helyezni a szegedi védekezésre a fehér mezesek, egyelőre kevés sikerrel. Mindenesetre az utóbbi pár perc a SZEOL térfelén zajlott.
17'
Továbbra is támadásban a hazaiak, az imént Ondrejó szerzett labdát az ellenfél tizenhatosának előterében, majd két tolás után a lövést is elvállalta 20-ról, de a lapos kísérlet lelassult egy blokkoló lábban.
13'
GÓÓÓL!!! Mekkora gól, atya világ?!!! Ondrejó lövészserű felpassza felpörgött egy fehér mezes védő lábán, a tizenegyespont környékén egyedül maradó Grünvald pedig habozás nélkül beollózta a labdát a jobb kapufa mellé! Kalmár hiába repült, erre nem érhetett oda - 1-0!
12'
Ablonczy Puskást szerelve kis híján áttört a szegedi védelmen a Mészárostól visszakapott labdával. Gajágnak kellett résen lennie, hogy meg tudja állítani a gólhelyzetben kitörő támadót.
10'
Maroknyi a vendégek helyszínen tartózkodó szurkolótábora, de annál hangosabb. Persze segítségükre van, hogy bármily leromlott állapotban is legyen a stadion, az akusztikája még mindig mesteri.
7'
Egy felpassznál Maksimovic egy fineszesen maga mögé pörgetett megoldással igyekezett lefordulni Nyékiről a tizenhatos vonalán, de a dunaharasztiak középhátvédje hamar kapott segítséget a társaktól a szorult helyzetben.
5'
Egy fiatal párnak ünnepnap a mai - jelzi ezt egy hangos dudakoncerttel elvonuló autókonvoj a stadion mellett. Eközben a pályán minden a megszokott rendben zajlik, az első percek tapogatózó játékkal teltek el.
1'
Mészáros és Szmola jóvoltából indult útjára a labda.
14.57: Megérkeztek a főszereplők, túlestünk a pénzfeldobáson is, azaz pillanatokon belül kezdődhet a mérkőzés. A vendégek tiszta fehérben, a SZEOL játékosai szokásos, kék-fekete csíkos szerelésükben állnak ki. 14.55: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok az imént vonultak be az öltözőkbe néhány utolsó edzői utasítás erejéig. A pálya madártávlatból megfelelő állapotúnak tűnik ezúttal, ami minden bizonnyal hasznára lesz a technikás, passzokra épülő, konstruktív futballt játszó hazaiaknak. Ugyancsak pozitívumként említhető szegedi szempontból, hogy Puskás Csaba sérüléséből felépülve immár vállalni tudja a játékot, ennek megfelelően Tóth Ákos rögtön a kezdőbe is nevezte a pengés irányítót. A kispadról Dongó Dénes kapus mellett Müllerlei Szabolcs, Beretka Péter, Kántor Máté, Varga Richárd, Fülöp Tibor és Kormányos Kolos szállhat be szükség esetén. A mérkőzés Csonka Bence sípjelére 15 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Grünvald ollózott, Maksimovic tekert - a Dunaharasztit is legyőzte a másodosztály felé kacsintgató SZEOL! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=621307

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 26.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.