Labdarúgás: nem tudta megállítani a bajnoki cím felé menetelő Fradit a SZAK + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

SZAK - FTC (0-10) 2016.03.13. 013

Mindkét félidőben öt gólt kapott a Ferencvárostól a Szegedi AK, amely tízgólos vereséggel zárta az alapszakaszt.

A hazai együttes a tisztes helytállás reményében lépett pályára a mai mérkőzésen. A két csapat közötti súlycsoportbeli különbségen kívül tovább nehezítette a helyzetet, hogy a meghatározó játékosok közül Papp Dorina és Mesterházi Csilla sem léphetett pályára.

Értelemszerűen a védekezésre koncentráltak a SZAK játékosai, de már a 9. percben hátrányba kerültek, miután egy mélységi átadásra Sladana Bulatovic csapott le és kilőtte a hosszú sarkot (0-1).

Három perccel később Addo fülelt le egy rövid kirúgást majd kissé lesgyanús passzát a kapust kicselezve ismét Bulatovics értékesítette (0-2)

A 17. percben Kocsán Petra futott el a bal oldalon. Befelé cselezett, de beadásába beleléptek a szegedi védők, a lepattanó megszerzésénél pedig Fenyvesi Evelin volt nagyon határozott. Pontos passzával Jelena Cankovic tört befelé a jobb oldalról és 12 méterről a bal alsó sarokba lőtt (0-3).

A 22. percben Fenyvesi egy egy 30 méteres passzal ugratta ki Cankovicot középen, aki kifelé cselezett, majd bepasszolt a középen mélységből érkező Kocsán Petrának aki 7 méterről a hálóba passzolt (0-4).

A 27. percben ismét növelte előnyét a vendégcsapat, miután Szalai Ágnes próbált kivágni egy Fradi szögletből beérkező labdát. A labda lecsúszott a lábáról és védhetetlenül hullott a hosszú sarokba (0-5).

Ezután kissé magára talált a szegedi csapat és egy-egy akciót is sikerült vezetnie, az eredmény azonban az első játékrészben már nem változott. A második játékrész is egy veszélyes hazai akcióval indult. Harcel Boglárka szögletét a rövidre érkező Lipták Lilla lőtte rá 5 méterről, azonban Németh Júlia nagy bravúrral és látványos mozdulattal fölé tolta a jobb felső sarokra tartó labdát.

A 60. percben Sávai Vivien vetődött rá Fenyvesi Evelin 18 méteres lövésére, de kicsúszott a kezéből a labda és az érkező Ebere Orji közvetlen közelről a hálóba kotorta azt (0-6).

Ezek után Elizabeth Addo percei következtek, aki a 66. a 78. és a 80. percben is mattolta a szegedi kapust (0-9). Ő adta a passzt az utolsó gólt szerző Orjinak is a 82. percben (0-10).

Ezen a mérkőzésen is kederült, hogy a Ferencváros nem véletlenül vezeti az első osztályú bajnokságot.

Szinte tetszés szerint érte el góljait és be kell vallanunk, hogy a szegedieknek ezen a meccsen csak epizódszerep jutott. Az alsóházban már más kaliberű ellenfelek jönnek, remélhetőleg ellenük sikerülni fog a pontszerzés, mert az alapszakaszt a SZAK sajnos nulla ponttal zárta.

A SZAK legközelebb március 26-án szombaton 11.00 órakor fog pályára lépni a szegedi Városi stadionban az alsóházi rájátszás első fordulójában a 7. helyezett Kóka ellen. Nagy szükség lenne a szurkolók biztatására!

JET-SOL Liga női NB I, 14. forduló

Szegedi AK – FTC 0 – 10 (0-5)
Szeged, Felső Tisza-parti stadion. Vezette: Soós István (Förgeteg Lívia, Hegyi Eszter)
SZAK: Sávai (Schildkraut, 89′) – Temesváry (Minyó, 56′), Szil, Lévai, Nagy Dzs., Szalai, Harcel, Koncz, Lipták, Guth, Vass. Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs.
FTC: Németh J. – Gruber (Nagypál – a szünetben), Csigi (Mosdóczi – a szünetben), Szabó D., Bognár, Fenyvesi, Kocsán, Cankovic, Zágor, Addo, Bulatovic (Orji – a szünetben). Vezetőedző: Dörnyei Balázs.
Gól: Bulatovic (9′, 12′), Cankovic (17′), Kocsán (22′), Szalai (27′, öngól), Orji (60′, 82′), Addo (66′, 78′, 80′).

Cserenkó Szabolcs (SZAK): “Gratulálok a Ferencváros csapatának! Mindenki tudja, hogy a két együttes egészen más célokért küzd. Nagy volt a különbség, és ilyenkor nehéz helyzetben vagyunk, de a rájátszásban azok a meccsek fognak következni, ahol az ellenfelek közelebb lesznek a mi szintünkhöz. A kiírásnak köszönhetően az alsóházi rájátszás utáni 7-8. helyért folytatott párharcban fog eldőlni a bent maradás sorsa, és mi az utolsó pillanatig küzdeni fogunk!”

Dörnyei Balázs (FTC): “Van még két fontos feladatunk ebben az évben, hiszen szeretnénk bajnokságot és kupát is nyerni. A jövő héten lesz egy kupa elődöntő az MTK ellen a mi kis oroszlánbarlangunkban, ahová senki nem szeret járni futballozni. Remélem, hogy ezen sokkal jobb játékkal tudunk majd győzedelmeskedni az MTK felett. Vannak nehézségeink, mert jelen pillanatban egyetlen középhátvédünk sincs, de van annyira jó a keretünk, hogy ezt megoldjuk egy hét alatt…”

Minyó Annamária (SZAK): “Ez volt az első NB I-es meccsem. Most tapasztalhattam meg, mennyire más ritmusú egy felnőtt bajnoki, mint egy utánpótlás mérkőzés!”

Fenyvesi Evelin (FTC): “Nem mondanám, hogy egy nagy iramú mérkőzés volt, de igyekszünk az ilyen meccsekre is felpörögni. Ennek a találkozónak is voltak jobb és rosszabb periódusai, de azért igyekeztünk kihozni magunkból a maximumot.”

Előző sztori

Gazdaságélénkítési tervről állapodott meg Orbán Viktor Tatabányán

Default thumbnail
Következő sztori

Megyei iskolások rajzait díjazták a víz világnapja alkalmából

Legutóbbi hasonló cikkek