Sport

Labdarúgás: közösen kell megoldani a nehéz helyzetet a HFC-nél

Labdarúgás: közösen kell megoldani a nehéz helyzetet a HFC-nél

2016. március 22., kedd
Labdarúgás: közösen kell megoldani a nehéz helyzetet a HFC-nél
SZS20160306_hfc_ujbuda_005

Fájó vereséget szenvedett vasárnap hazai pályán a Hódmezővásárhelyi FC a Bölcskétől: a HFC egy hajrában kapott góllal kapott ki 1-0-ra, zsinórban elszenvedett harmadik vereségével pedig már helyzete egyre nehezebbé vált, hiszen az előtte álló csapatok már kétmeccsnyi távolságra kerültek Major László tanítványaitól. A rossz széria után a klub elnökénél, Horváth Zoltánnál érdeklődtünk.

Zsinórban a harmadik vereségét szenvedte el a Hódmezővásárhelyi FC vasárnap

a Bölcske ellen

: a hazai pályán elbukott mérkőzés nem csak ezért fájó, hanem azért is, mert egy közvetlen riválistól kapott ki a Vásárhely, amely nem mellesleg ezzel a három ponttal hét pontra meglépett a 16., utolsó előtti helyen álló HFC-től. Bár az idei évre kiadott versenykiírás 20 csapattal számol, a végül csak 17 együttessel elrajtoló NB III-as mezőnyből azonban várhatóan három csapat esne ki a szezon végén, így ahhoz, hogy jövőre is harmadosztályú maradjon a HFC, a hátralévő tíz meccsen hat-hét pontot kellene hoznia az előtte álló (a szabadnapját már letudó) Békéscsaba II.-Bölcske kettősön, ugyanakkor az a Hódmezővásárhely mellett szól, hogy csak hazai pályán játszik már a szezonban. „A vasárnapi mérkőzésért a játékosok nevében is elnézést kell kérni mindenkitől, aki vásárhelyi szimpatizánsként kilátogatott a stadionba. Ez a teljesítmény nem volt méltó sem az egyesülethez, sem a városhoz, de összességében a labdarúgáshoz sem. Viszont azt kérnénk attól a közösségtől, aki magáénak érzi és szereti a vásárhelyi focit, hogy próbáljanak türelemmel lenni és kitartani a csapat mellett, hiszen csak úgy sikerülhet, ha az ő támogatásuk is a játékosok mögött van. Mélységesen csalódott, elégedetlen és elkeseredett vagyok az eredmények miatt, amiben értelemszerűen nem csak a játékosok, hanem az edzők és a vezetők is felelősek. Egy játékos nem tehet arról, hogy nem alkalmas egy adott bajnoki osztály szintjére, ebben jelentős felelőssége van a vezetőségnek is azzal, hogy olyan embereknek megadta a lehetőséget, akik hétről hétre nem tudnak élni ezzel és csalódást okoznak minden tekintetben” - összegzett portálunknak

Horváth Zoltán

, a Hódmezővásárhelyi FC elnöke.

hfc_asotthalom88_gs

A HFC-nek a kapu előtt akadnak a legnagyobb problémái, amit talán az is jól mutat, hogy a hétvégi volt a nyolcadik egygólos veresége a gárdának, ráadásul a legutóbbi négy meccsen egyaránt rúgott gól nélkül zárt a gárda, amelyből hármat el is veszített. A 17 rúgott gólnál pedig csak az utolsó Szekszárd szerzett kevesebbet, 16-ot. „Érzékeltük azt, hogy a támadójátékban, a gólszerzésben vannak problémáink, próbáltunk is ennek érdekében lépni, de sajnos az anyagi lehetőségeink nem tették azt lehetővé, hogy olyan minőségi játékost, vagy játékosokat igazoljunk, akik ezt a problémát megoldották volna” - tért ki a kérdésre a HFC elnöke. Tíz meccs alatt persze még bőven van esélye javítani a Vásárhelynek, ugyanakkor a hazai pálya előnye mellett, amely most már a centerpálya elkészültével teljesnek mondható, az nem könnyíti meg Tóth Imréék dolgát, hogy a tíz meccsből ötöt az első hat helyezett ellen játszanak: a bajnokság jelenleg első hat helyén álló csapatok közül csak a Komlóval nem találkozik a HFC, így a papíron nehezebbnek tűnő meccseken kell majd visszahoznia azokat a pontokat

Major László

együttesének, amelyeket most elhullajtott. „Bízunk abban, hogy tudunk még győzni és pontokat szerezni, ezáltal néhány csapatot meg tudunk előzni a tabellán annak érdekében, hogy biztosan bent maradjunk. Azonban azt is látni kell, hogy a játékosok döntő többsége mélyen tudása alatt játszik hétről hétre. Így nem lesz könnyű, hogyha a játékosok nem fogják elhinni azt, hogy lehet eredményt elérni, akármennyi sérültünk van, akármilyen összeállításban játszunk, ha nem hisznek ebben, akkor nem lesz az egészből semmi. Kishitűen, önbizalom nélkül, gyáván nem lehet játszani, nem lehet eredményt elérni. Persze, nem jön jól az a sok sérülés ami folyamatosan, egész évben hátráltat minket, de erre nem lehet fogni” - fogalmazott Horváth Zoltán.

Nehéz helyzetbe került a HFC a Bölcske elleni vereséggel.http://szegedma.hu/?p=620046

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 22.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.