Labdarúgás: fájó vereséget szenvedett a HFC a hajrában

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

SZS20160306_hfc_ujbuda_002

Egygólos vereséget szenvedett a Hódmezővásárhely a vendég Bölcske ellen, ezzel Major László legénysége leszakadt a riválisokról a táblázaton.

A HFC számára rendkívül fontos lett volna a győzelem, hiszen a forduló előtt négy pont állt a két együttes között a Tolna megyeiek javára. A vásárhelyiek ráadásul a folytatásban már kizárólag hazai pályán szerepelnek, azaz a nagy menetelésnek a kiesés ellen vívott harcban kiváló alaphangot adhatott volna egy diadal az egyik közvetlen riválissal szemben. Ehhez képest Fábián Imréék nem találták a bölcskei védekezés ellenszerét, így 0-0-ás döntetlen állással érkeztek a felek a mérkőzés hajrájába. A 84. percben aztán Slobodan Markovic és a szünetben beállt Nagy Dániel kakaskodását egy-egy piros lappal honorálta Csonka Bence játékvezető. Mindez azt jelenti, a HFC elvesztette védelme egyik pillérét minimum a következő fordulóra. Az igazán fájó pont pedig még csak ezután következett, hiszen a 92. minutumban a vendégek Budai Dávid révén megszerezték a győzelmet jelentő találatot.

A vásárhelyiek vereségükkel igen kellemetlen helyzetbe kerültek, hiszen a Bölcske mellett a Szentlőrincet két vállra fektető Békéscsaba II. is immár hat ponttal húzott el tőlük a 15. pozícióban. A HFC eközben mindössze egy ponttal, ráadásul egy meccsel többet játszva előzi meg a sereghajtó Szekszárdot.

Labdarúgó NB III Közép csoport, 23. forduló:

Hódmezővásárhelyi FC – Bölcskei SE 0-1 (0-0)
Hódmezővásárhely. Vezette: Csonka Bence (Csatári Tibor, Flinta Zoltán).
HFC: Bordás – Tóth J., Tóth I., Markovic, Bartyik N., Lazinica, Kökény, Tóth, Mezei, Mihálffy (Hauk 58′), Fábián (Dordevic 73′). Vezetőedző: Major László.
Bölcske: Mikler – Fröhlich, Budai, Laták, Szili, Blatt, Dorogi (Fogas 60′), Horváth, Czifra (Nagy D. – a szünetben), Ledneczki, Féhr. Vezetőedző: Buzás Attila.
Gólszerző: Budai (90+2′).
Sárga lap: Bartyik N. (51′), Lazinica (66′), ill. Laták (52′), Fogas (86′), Ledneczki (89′).
Kiállítás: Markovic (84′), ill. Nagy D. (84′).

Major László: “Az a csapat, amelyik hazai pályán nem tud legalább 4-5 ziccert kialakítani, nem érdemli meg az egy pontot sem. Még akkor sem, ha a vereséget jelentő gólt a 92. percben kapja.”

Egy 92. percben kapott góllal kapott ki a Hódmezővásárhelyi FC a vendég Bölcskétől – részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=619713

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 20.

Előző sztori

Astellas-díj: Idén 165 orvos és egészségügyi szakdolgozó a díjazottak között

Következő sztori

Hétfői programajánló: Carrousel, Romain Lateltin és Jordi Montañez koncert