Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: simán nyert a listavezető az FK ellen + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

algyo-fk_szeged021kf

Fontos három pontot szerzett a listavezető Algyő, amely ezzel megtörte az FK Szeged tavaszi veretlenségét.

A listavezető Algyő SK ezúttal egy, a tavasszal még veretlen együttest, az FK 1899 Szegedet fogadta hazai pályán – Takács Zoltán együttesének azért is lehetett fontos ez a mérkőzés, hogy megtartsa előnyét az üldöző Mórahalommal szemben, amellyel ráadásul a következő fordulóban a homokhátiak otthonában találkozik, így a helyszínen tekintette meg Magyar György játékos-edző mellett néhány mórahalmi játékos is a meccset.

Két gyors sárgával kezdődött a meccs – ahogy a korábbi játékvezető-klasszis, Pierluigi Collina, úgy most Holczimmer sporttárs is igyekezett az elejét venni a durvaságoknak. Pörgős meccs volt, mindkét együttes fel tudta törni a másik védelmét, majd húsz perc elteltével az Algyő előtt adódott az addigi legnagyobb ziccer, Gonda vette át remekül Szűcs Krisztián passzát, majd a rövid felsőt vette célba, labdája a felső lécről a gólvonal elé pattant. Kisebb üresjárat után a félidő végét megnyomta az Algyő, előbb Barta mentette meg a kék-feketéket a bekapott góltól, majd Bellával való ütközése után azonban büntetőt rúghatott az Algyő: Sebők állt a labda mögé, és nem hibázott, így a félidő hajrájában megszerezte a vezetést a hazai együttes.

A szünet után Prontvai akár egyenlíthetett is volna, de nem tudta már kellően helyezni a labdát a beívelés után, majd rögtön ezt követően Hatvani használta ki Turján bizonytalanságát, és lőtt Győri kapujába, 2-0. Nem sokkal később Dóra Jánost is elvesztette az FK, a támadó húzódása miatt nem tudta folytatni a játékot, így Heredea Máté lépett fel csatárnak. Húsz perccel a vége előtt Hatvani megszerezte a második gólját, ezzel eldöntötte a három pont sorsát – a végére picit lazábban védekező FK erejéből ugyanakkor még jutott a szépítésre, igaz, addigra már a negyedik találatot is megrúgta az Algyő.

Ezzel tíz pontra nőtt az Algyő előnye a tabellán a Mórahalom előtt – persze Magyar György tanítványai két meccsel is kevesebbet játszottak, ráadásul a következő fordulóban a második fogadja az elsőt, azaz a tavasz legkomolyabb kihívása vár az Algyőre Mórahalmon. Az FK Szeged elszenvedte első vereségét Hüvös Gábor visszatérése óta, így a kék-feketék maradtak a 12. helyen, Imre Zoltánék a jövő héten hazai pályán, a Makó ellen javíthatnak.

Algyő, 250 néző
2016. március 26., 15.00
Algyő SK
FK 1899 Szeged
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Holczimmer Tamás •* Asszisztens: Apró Ferenc, Berger Tibor.
4
1

Labdarúgó Csongrád megyei I. osztály, 22. forduló:

Algyő SK – FK 1899 Szeged 4 – 1 (1-0)
Algyő, műfű, 250 néző. Vezette: Holczimmer Tamás (Apró Ferenc, Berger Tibor).
Algyő: Révész – Szűcs K., Sebők, Szélpál, Csányi, Takács R. (Daróczi, 75′), Bella (Vellai, 71′), Podonyi, Gonda, Busa, Hatvani (Hegedűs, 81′). Vezetőedző: Takács Zoltán.
FK Szeged: Győri – Heredea, Turján, Prontvai, Barta, Szalai (Dóra T., 73′), Gyurkovics, Imre, Tóth A. (Lengyel, 60′), Dóra J. (Szélpál, 64′), Szőcs. Vezetőedző: Hüvös Gábor.
Gólszerzők: Sebők (42′, tizenegyesből), Hatvani (53′, 70′), Busa (88′) ill. Heredea (90′)
Sárga lap: Takács R. (6′) ill. Tóth A. (3′), Turján (25′), Heredea (72′), Szélpál (87′)

Takács Zoltán: “Nem indult könnyen a meccs, nem játszottunk jól az első félidőben, ahol a küzdelem dominált. Volt két helyzetünk, de azokat nem használtuk ki, majd egy jogos tizenegyessel vezetést szereztünk. A szünet után egyértelmű volt a fölényünk, és az ellenfél számára hízelgő lett a végeredmény, több góllal is nyerhettünk volna. Minden mérkőzés fontos, így ez is az volt, a mórahalmi is az lesz, de mi mindig csak a következő meccsre koncentrálunk, a mai mérkőzést elsősorban a második félidei jó játékunkkal magabiztosan hoztuk.”

Hüvös Gábor: “Az első 45 percig mindenképpen egyenlő ellenfelei voltunk az Algyőnek, nem látszódott az, hogy az első játszott a tizenkettedikkel. Becsülettel küzdöttünk, hajtottunk, akár a vezetést is megszerezhettük volna. Hátrányból kezdtük a második félidőt, azt beszéltük, hogy vagy ki tudunk egyenlíteni, vagy beleszaladunk egy nagyobb vereségbe. Mi nem pénzért focizunk,nem vagyunk zsoldosok, ezért egy célunk van, hogy kielégítsük a szurkolóinkat, ezt nem tudjuk úgy megtenni, ha bekkelünk és a kis arányú vereségre játszunk. A mi klubunknál nem jelent gondot, ha nem mindig nyerünk, mi a szurkolókért játszunk. Az FK szellemisége erről szól, itt mindig 12-en vannak a pályán, a tizenegy mezőnyjátékos és a szurkolók.”

Online közvetítésünk

VÉGE

90+3′
Holczimmer lefújja: bár szívósan tartotta magát az FK Szeged, de a második félidőben az Algyő bedarálta a kék-feketéket.
90+1′
Két percet tesz rá a meccs végén a játékvezető.
90′
GÓÓÓÓL! A becsületgólt megszerzi az FK, egy bal oldalról a kapu elé lőtt labdát Heredea fejel kapura az ötösről, Révész csak hozzáérni tud, védeni nem, 4-1!
88′
GÓÓÓÓL! Egy kiváló indítást kapott a középen kiugró Busa, aki Győrire vezetheti a labdát, és elgurítja mellette, 4-0!
87′
Szélpál buktatja a balon meginduló Hegedűst, ő is sárgát kap.
83′
Egy lecsorgó labdát Gyurkovics lő el dropból, Révész másodjára fogja kísérletét.
81′
Jön a harmadik algyői csere: a duplázó Hatvani jön le, Hegedűs a pályán az utolsó tíz percre.
75′
Cserél az Algyő is: Takács Roland jön le, akit Daróczi vált.
73′
Szalait váltja Dóra Tamás az FK-ban.
72′
Heredea ütközik a levegőben Takáccsal, majd az algyői lent marad – Heredea pedig sárgát kap.
71′
Cserél az Algyő is: Vellai váltja Bellát a hazaiaknál.
70′
GÓÓÓÓÓL! Ezzel végleg eldől! Egy bal oldali kontra utáni lapos passzra érkezik Hatvani, aki egy átvétel után tíz méterről Győri lábai között belövi a harmadikat, 3-0!
68′
Imre emelése megy el jóval a kapu fölött: fogy az FK ideje, az Algyő pedig rutinosan játszik az utóbbi percekben, nem igazán veszélyezteti semmi a hazaiak előnyét.
64′
Kényszerűségből kell cserélnie az FK-nak, Dóra János meghúzódott az imént, nem tudja folytatni. Helyére Szélpál Péter áll be, egyben Heredea lép fel támadónak Dóra helyére.
60′
Hüvös Gábor nyúl bele a meccsbe először, Tóth Attila helyére Lengyel Csaba érkezik.
53′
GÓÓÓÓL! Egy tizenhatosra fellőtt labdát Turján nem tud tisztázni, amire lecsap Hatvani, és laposan elgurítja Győri mellett hét méterről, 2-0!
48′
Prontvai! A vendégek eddigi legnagyobb lehetősége, Imre élesen belőtt szabadrúgására érkezik az ötös bal sarkánál Prontvai, akinek lapos lövését Révész védi!
46′
A szünetben egyik mester sem változtatott a csapatán, a hazaiak indították útjára a labdát.

SZÜNET

45+2′
Véget ér az első félidő: egy egészen remek meccs volt az első tizenöt percben, utána aztán inkább mezőnyjáték folyt a pályán. Előnyben a kapura veszélyesebb Algyő, de nem nyugodhat meg a mai meccsen.
45′
Két percet tesz rá a játékvezető az első félidő végén.
44′
Hatvani marad lent egy becsúszás után, majd egyre paprikásabb a hangulat, de végül lecsillapodnak a kedélyek. Hatvani lebiceg, de visszatér a pályára.
42′
GÓÓÓÓL! Sebők állt oda a büntetőhöz, és félmagasan, a kapu közepébe küldte a labdát, Győri elment már balra, 1-0!
41′
TIZENEGYES! Bellával találkozott Barta a tizenhatos jobb sarkánál, Holczimmer pedig egyből a mészpontra mutatott!
39′
Barta menti meg az FK-t a góltól! Egy szöglet utáni kipattanót Busa küld vissza az üresen álló szegedi kapu felé, már volt, aki emelte a kezét, de Barta kivágta a gólvonalról a labdát, marad a 0-0!
37′
Egy villámgyorsan felépített támadásnál Szőcs ugrott ki a jobb oldalon, majd az alapvonalig cselezte magát, de nem tudta már a középen érkező társaknak adni.
31′
Picit most leült a meccs, ami magas ritmusban kezdődött, azonban az utóbbi percekben hiányzik a lendület a játékból.
25′
Turján is besárgul, miután az iménti, Hatvanival vívott párharcát reklamálta.
25′
Ezt most szépen végigvitte az Algyő, a bal oldalon Hatvani tartott meg egy labdát Turjánnal szemben, majd bár többen is érkeztek középen, de Prontvai felszabadított.
22′
Ez centiken múlt! A meccs eddigi legnagyobb helyzete volt, Szűcs Krisztián szöktetését vette át remekül Gonda a jobbösszekötő helyén, majd a tizenhatoson belülről nagy erővel lőtt, a felső lécről levágódó labda azonban a gólvonal elé pattant, kevés hiányzott az Algyő vezető góljához!
13′
Egy jobb oldali akció után jutott be a tizenhatoson belülre az FK, majd a centerezés a tizenhatos előterében érkező Gyurkovicshoz került, azonban lövése megpattant, így nem jelentett veszélyt az algyői kapura.
8′
Lövés a túloldalon is, Imre magas indítására Révész jön ki, aki a félpályáig tisztáz, majd egy kicsiben végigvitt akció után Dóra perdít Szőcs elé, de lapos lövését fogja Révész.
7′
Itt az első lehetőség is, egy távoli lövés a hazaiaktól, ami a felső lécről vágódik a kapu fölé.
6′
Sárga a túloldalon is, Takács Roland késett egy ütemet a félpályánál Dóra elleni szerelésénél, így már a második sárgát mutatja fel a játékvezető.
3′
Holczimmer játékvezető máris elővette a sárgát, miután Tóth Attila rántotta vissza Szűcs Krisztiánt. Az Algyő határozottabban kezd, beszorul az FK az első percekben.
1′
A közelmúltban elhunyt korábbi algyői polgármester, Piri Józsefre emlékeztek a mérkőzés előtt gyászszünettel, majd a vendégek kezdték a meccset. Az Algyő zöld felsőben, fehér nadrágban, míg a szegediek kék-feketében lépnek pályára.

14.56 – Köszöntjük olvasóinkat Algyőről! A meccset a műfüves pályán játsszák, ahol az imént befejeződött ifjúsági mérkőzésen az FK Szeged 2-1-s győzelmet aratott.

A mérkőzés Holczimmer Tamás sípszavára 15 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Két, tavasszal még veretlen együttes csap össze a megyeegy szombati játéknapján: a listavezető, őszi bajnok Algyő a téli szünetet követően sem lassít, és eddigi négy 2016-os bajnokijából hármat is megnyert, az előző fordulóban pedig Szentesen úgy játszott 2-2-s döntetlent, hogy 2-0-ról sikerült felállnia, és egy ponttal hazatérnie a Kurca-partjáról Takács Zoltán együttesének. Az Algyő hét ponttal vezet az egy meccsel kevesebbet játszó Mórahalom előtt, és a tabella élén álló gárdának azért is fontos lehet az újabb három pont begyűjtése, mivel a következő hétvégén éppen első számú kihívójánál vizitál. Az idény második felében lejátszott három meccsén öt pontot szerzett az FK, amely pontot rabolt a Mórahalomtól és a Csongrád vendégeként is, majd legutóbb a Sándorfalvát verte 3-0-ra, így Hüvös Gábor visszatérése óta még veretlen a kék-feketék kispadján – ugyanakkor az Algyő mellett a két csapat közelmúltja is szólhat, hiszen mióta a megyeegyben találkoztak, hat meccsükből négyet is, így a legutóbbi, Molnár Zsozsi lelátó előtt lejátszott derbijüket is az Algyő nyerte, az FK mindössze egyszer, 2013 novemberében tudott három pontot szerezni az algyőiek ellen ; egyúttal Algyőn még nem tudtak pontot szerezni a szegediek, hiszen mindhárom algyői meccset a hazaiak nyerték, a vendéglátók most is esélyesként vághatnak neki a szombati ütközetnek.

FOCIFANOK! Ma délután két remeknek ígérkező meccset is ÉLŐben fogunk közvetíteni számotokra – íme:SZEOL – Dunaharaszti…

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 26.

Sport

Sostaric hosszabbított a MOL-Pick Szegeddel

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Az együttes 2023-ig meghosszabbította szerződését szlovén jobbszélsőjével.

Tovább olvasom

Sport

Folytatódik az Etelka sori fedett uszoda építése

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Elérte legmagasabb pontját a beruházás. Nem állnak le a munkával egyelőre.

Tovább olvasom

Sport

Kétmilliós adomány a Szeged-Csanád GA-tól

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A koronavírus-járvány okozta nehéz helyzet világszerte összefogásra sarkallta az embereket, sportszervezeteket, amihez csatlakozott a Szeged-Csanád GA NB II-es labdarúgócsapata is.

Tovább olvasom

Aktuál