Sport

Labdarúgás: simán nyert a listavezető az FK ellen + FOTÓK

Labdarúgás: simán nyert a listavezető az FK ellen + FOTÓK

2016. március 26., szombat
Labdarúgás: simán nyert a listavezető az FK ellen + FOTÓK
algyo-fk_szeged021kf

Fontos három pontot szerzett a listavezető Algyő, amely ezzel megtörte az FK Szeged tavaszi veretlenségét.

A listavezető Algyő SK ezúttal egy, a tavasszal még veretlen együttest, az FK 1899 Szegedet fogadta hazai pályán -

Takács Zoltán

együttesének azért is lehetett fontos ez a mérkőzés, hogy megtartsa előnyét az üldöző Mórahalommal szemben, amellyel ráadásul a következő fordulóban a homokhátiak otthonában találkozik, így a helyszínen tekintette meg

Magyar György

játékos-edző mellett néhány mórahalmi játékos is a meccset. Két gyors sárgával kezdődött a meccs - ahogy a korábbi játékvezető-klasszis,

Pierluigi Collina

, úgy most

Holczimmer

sporttárs is igyekezett az elejét venni a durvaságoknak. Pörgős meccs volt, mindkét együttes fel tudta törni a másik védelmét, majd húsz perc elteltével az Algyő előtt adódott az addigi legnagyobb ziccer,

Gonda

vette át remekül

Szűcs Krisztián

passzát, majd a rövid felsőt vette célba, labdája a felső lécről a gólvonal elé pattant. Kisebb üresjárat után a félidő végét megnyomta az Algyő, előbb

Barta

mentette meg a kék-feketéket a bekapott góltól, majd

Bellával

való ütközése után azonban büntetőt rúghatott az Algyő:

Sebők

állt a labda mögé, és nem hibázott, így a félidő hajrájában megszerezte a vezetést a hazai együttes. A szünet után

Prontvai

akár egyenlíthetett is volna, de nem tudta már kellően helyezni a labdát a beívelés után, majd rögtön ezt követően

Hatvani

használta ki

Turján

bizonytalanságát, és lőtt

Győri

kapujába, 2-0. Nem sokkal később

Dóra Jánost

is elvesztette az FK, a támadó húzódása miatt nem tudta folytatni a játékot, így

Heredea Máté

lépett fel csatárnak. Húsz perccel a vége előtt Hatvani megszerezte a második gólját, ezzel eldöntötte a három pont sorsát - a végére picit lazábban védekező FK erejéből ugyanakkor még jutott a szépítésre, igaz, addigra már a negyedik találatot is megrúgta az Algyő. Ezzel tíz pontra nőtt az Algyő előnye a tabellán a Mórahalom előtt - persze Magyar György tanítványai két meccsel is kevesebbet játszottak, ráadásul a következő fordulóban a második fogadja az elsőt, azaz a tavasz legkomolyabb kihívása vár az Algyőre Mórahalmon. Az FK Szeged elszenvedte első vereségét

Hüvös Gábor

visszatérése óta, így a kék-feketék maradtak a 12. helyen, Imre Zoltánék a jövő héten hazai pályán, a Makó ellen javíthatnak.

Algyő, 250 néző
2016. március 26., 15.00
Algyő SK
FK 1899 Szeged
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Holczimmer Tamás •* Asszisztens: Apró Ferenc, Berger Tibor.
4
-
1

Labdarúgó Csongrád megyei I. osztály, 22. forduló:

Algyő SK - FK 1899 Szeged 4 - 1 (1-0)

Algyő, műfű, 250 néző. Vezette: Holczimmer Tamás (Apró Ferenc, Berger Tibor).

Algyő:

Révész - Szűcs K., Sebők, Szélpál, Csányi, Takács R. (Daróczi, 75'), Bella (Vellai, 71'), Podonyi, Gonda, Busa, Hatvani (Hegedűs, 81').

Vezetőedző:

Takács Zoltán.

FK Szeged:

Győri - Heredea, Turján, Prontvai, Barta, Szalai (Dóra T., 73'), Gyurkovics, Imre, Tóth A. (Lengyel, 60'), Dóra J. (Szélpál, 64'), Szőcs.

Vezetőedző:

Hüvös Gábor.

Gólszerzők:

Sebők (42', tizenegyesből), Hatvani (53', 70'), Busa (88') ill. Heredea (90')

Sárga lap:

Takács R. (6') ill. Tóth A. (3'), Turján (25'), Heredea (72'), Szélpál (87') Takács Zoltán:

"Nem indult könnyen a meccs, nem játszottunk jól az első félidőben, ahol a küzdelem dominált. Volt két helyzetünk, de azokat nem használtuk ki, majd egy jogos tizenegyessel vezetést szereztünk. A szünet után egyértelmű volt a fölényünk, és az ellenfél számára hízelgő lett a végeredmény, több góllal is nyerhettünk volna. Minden mérkőzés fontos, így ez is az volt, a mórahalmi is az lesz, de mi mindig csak a következő meccsre koncentrálunk, a mai mérkőzést elsősorban a második félidei jó játékunkkal magabiztosan hoztuk."

Hüvös Gábor:

"Az első 45 percig mindenképpen egyenlő ellenfelei voltunk az Algyőnek, nem látszódott az, hogy az első játszott a tizenkettedikkel. Becsülettel küzdöttünk, hajtottunk, akár a vezetést is megszerezhettük volna. Hátrányból kezdtük a második félidőt, azt beszéltük, hogy vagy ki tudunk egyenlíteni, vagy beleszaladunk egy nagyobb vereségbe. Mi nem pénzért focizunk,nem vagyunk zsoldosok, ezért egy célunk van, hogy kielégítsük a szurkolóinkat, ezt nem tudjuk úgy megtenni, ha bekkelünk és a kis arányú vereségre játszunk. A mi klubunknál nem jelent gondot, ha nem mindig nyerünk, mi a szurkolókért játszunk. Az FK szellemisége erről szól, itt mindig 12-en vannak a pályán, a tizenegy mezőnyjátékos és a szurkolók."

Online közvetítésünk

VÉGE
90+3'
Holczimmer lefújja: bár szívósan tartotta magát az FK Szeged, de a második félidőben az Algyő bedarálta a kék-feketéket.
90+1'
Két percet tesz rá a meccs végén a játékvezető.
90'
GÓÓÓÓL! A becsületgólt megszerzi az FK, egy bal oldalról a kapu elé lőtt labdát Heredea fejel kapura az ötösről, Révész csak hozzáérni tud, védeni nem, 4-1!
88'
GÓÓÓÓL! Egy kiváló indítást kapott a középen kiugró Busa, aki Győrire vezetheti a labdát, és elgurítja mellette, 4-0!
87'
Szélpál buktatja a balon meginduló Hegedűst, ő is sárgát kap.
83'
Egy lecsorgó labdát Gyurkovics lő el dropból, Révész másodjára fogja kísérletét.
81'
Jön a harmadik algyői csere: a duplázó Hatvani jön le, Hegedűs a pályán az utolsó tíz percre.
75'
Cserél az Algyő is: Takács Roland jön le, akit Daróczi vált.
73'
Szalait váltja Dóra Tamás az FK-ban.
72'
Heredea ütközik a levegőben Takáccsal, majd az algyői lent marad - Heredea pedig sárgát kap.
71'
Cserél az Algyő is: Vellai váltja Bellát a hazaiaknál.
70'
GÓÓÓÓÓL! Ezzel végleg eldől! Egy bal oldali kontra utáni lapos passzra érkezik Hatvani, aki egy átvétel után tíz méterről Győri lábai között belövi a harmadikat, 3-0!
68'
Imre emelése megy el jóval a kapu fölött: fogy az FK ideje, az Algyő pedig rutinosan játszik az utóbbi percekben, nem igazán veszélyezteti semmi a hazaiak előnyét.
64'
Kényszerűségből kell cserélnie az FK-nak, Dóra János meghúzódott az imént, nem tudja folytatni. Helyére Szélpál Péter áll be, egyben Heredea lép fel támadónak Dóra helyére.
60'
Hüvös Gábor nyúl bele a meccsbe először, Tóth Attila helyére Lengyel Csaba érkezik.
53'
GÓÓÓÓL! Egy tizenhatosra fellőtt labdát Turján nem tud tisztázni, amire lecsap Hatvani, és laposan elgurítja Győri mellett hét méterről, 2-0!
48'
Prontvai! A vendégek eddigi legnagyobb lehetősége, Imre élesen belőtt szabadrúgására érkezik az ötös bal sarkánál Prontvai, akinek lapos lövését Révész védi!
46'
A szünetben egyik mester sem változtatott a csapatán, a hazaiak indították útjára a labdát.
SZÜNET
45+2'
Véget ér az első félidő: egy egészen remek meccs volt az első tizenöt percben, utána aztán inkább mezőnyjáték folyt a pályán. Előnyben a kapura veszélyesebb Algyő, de nem nyugodhat meg a mai meccsen.
45'
Két percet tesz rá a játékvezető az első félidő végén.
44'
Hatvani marad lent egy becsúszás után, majd egyre paprikásabb a hangulat, de végül lecsillapodnak a kedélyek. Hatvani lebiceg, de visszatér a pályára.
42'
GÓÓÓÓL! Sebők állt oda a büntetőhöz, és félmagasan, a kapu közepébe küldte a labdát, Győri elment már balra, 1-0!
41'
TIZENEGYES! Bellával találkozott Barta a tizenhatos jobb sarkánál, Holczimmer pedig egyből a mészpontra mutatott!
39'
Barta menti meg az FK-t a góltól! Egy szöglet utáni kipattanót Busa küld vissza az üresen álló szegedi kapu felé, már volt, aki emelte a kezét, de Barta kivágta a gólvonalról a labdát, marad a 0-0!
37'
Egy villámgyorsan felépített támadásnál Szőcs ugrott ki a jobb oldalon, majd az alapvonalig cselezte magát, de nem tudta már a középen érkező társaknak adni.
31'
Picit most leült a meccs, ami magas ritmusban kezdődött, azonban az utóbbi percekben hiányzik a lendület a játékból.
25'
Turján is besárgul, miután az iménti, Hatvanival vívott párharcát reklamálta.
25'
Ezt most szépen végigvitte az Algyő, a bal oldalon Hatvani tartott meg egy labdát Turjánnal szemben, majd bár többen is érkeztek középen, de Prontvai felszabadított.
22'
Ez centiken múlt! A meccs eddigi legnagyobb helyzete volt, Szűcs Krisztián szöktetését vette át remekül Gonda a jobbösszekötő helyén, majd a tizenhatoson belülről nagy erővel lőtt, a felső lécről levágódó labda azonban a gólvonal elé pattant, kevés hiányzott az Algyő vezető góljához!
13'
Egy jobb oldali akció után jutott be a tizenhatoson belülre az FK, majd a centerezés a tizenhatos előterében érkező Gyurkovicshoz került, azonban lövése megpattant, így nem jelentett veszélyt az algyői kapura.
8'
Lövés a túloldalon is, Imre magas indítására Révész jön ki, aki a félpályáig tisztáz, majd egy kicsiben végigvitt akció után Dóra perdít Szőcs elé, de lapos lövését fogja Révész.
7'
Itt az első lehetőség is, egy távoli lövés a hazaiaktól, ami a felső lécről vágódik a kapu fölé.
6'
Sárga a túloldalon is, Takács Roland késett egy ütemet a félpályánál Dóra elleni szerelésénél, így már a második sárgát mutatja fel a játékvezető.
3'
Holczimmer játékvezető máris elővette a sárgát, miután Tóth Attila rántotta vissza Szűcs Krisztiánt. Az Algyő határozottabban kezd, beszorul az FK az első percekben.
1'
A közelmúltban elhunyt korábbi algyői polgármester, Piri Józsefre emlékeztek a mérkőzés előtt gyászszünettel, majd a vendégek kezdték a meccset. Az Algyő zöld felsőben, fehér nadrágban, míg a szegediek kék-feketében lépnek pályára.
14.56 - Köszöntjük olvasóinkat Algyőről! A meccset a műfüves pályán játsszák, ahol az imént befejeződött ifjúsági mérkőzésen az FK Szeged 2-1-s győzelmet aratott. A mérkőzés Holczimmer Tamás sípszavára 15 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Két, tavasszal még veretlen együttes csap össze a megyeegy szombati játéknapján: a listavezető, őszi bajnok Algyő a téli szünetet követően sem lassít, és eddigi négy 2016-os bajnokijából hármat is megnyert, az előző fordulóban pedig Szentesen úgy játszott 2-2-s döntetlent, hogy 2-0-ról sikerült felállnia, és egy ponttal hazatérnie a Kurca-partjáról Takács Zoltán együttesének. Az Algyő hét ponttal vezet az egy meccsel kevesebbet játszó Mórahalom előtt, és a tabella élén álló gárdának azért is fontos lehet az újabb három pont begyűjtése, mivel a következő hétvégén éppen első számú kihívójánál vizitál. Az idény második felében lejátszott három meccsén öt pontot szerzett az FK, amely pontot rabolt a Mórahalomtól és a Csongrád vendégeként is, majd legutóbb a Sándorfalvát verte 3-0-ra, így Hüvös Gábor visszatérése óta még veretlen a kék-feketék kispadján - ugyanakkor az Algyő mellett a két csapat közelmúltja is szólhat, hiszen mióta a megyeegyben találkoztak, hat meccsükből négyet is, így a legutóbbi, Molnár Zsozsi lelátó előtt lejátszott derbijüket is az Algyő nyerte, az FK mindössze egyszer, 2013 novemberében tudott három pontot szerezni az algyőiek ellen ; egyúttal Algyőn még nem tudtak pontot szerezni a szegediek, hiszen mindhárom algyői meccset a hazaiak nyerték, a vendéglátók most is esélyesként vághatnak neki a szombati ütközetnek.

FOCIFANOK! Ma délután két remeknek ígérkező meccset is ÉLŐben fogunk közvetíteni számotokra - íme:SZEOL - Dunaharaszti...

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 26.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.