Közélet

Kvótareferendum - Tuzson: hosszú távú nemzetstratégiai kérdésről van szó

Kvótareferendum - Tuzson: hosszú távú nemzetstratégiai kérdésről van szó

2016. március 4., péntek
Kvótareferendum - Tuzson: hosszú távú nemzetstratégiai kérdésről van szó

Az uniós kvótarendszerről szóló népszavazás nem egy-két, hanem öt-tíz, sőt száz évre határozza meg Európa és Magyarország jövőjét - hangsúlyozta az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár, hozzátéve: hosszú távú nemzetstratégiai kérdésről van szó.

Tuzson Bence

kiemelte: Magyarország nem mondott le döntési szabadságáról. A kvótáról szóló népszavazás arról szól, a magyar emberek tarthassák meg azt a jogukat, hogy eldönthessék, kikkel kívánnak együtt élni. Emellett a kormánynak a magyar emberek és az Európai Unió iránt is feladata és kötelezettsége, hogy megvédje a magyar határokat - tette hozzá. Kiemelte: a déli határokon ismét nő a migrációs nyomás, ezért ott egyre több rendőr és katona sorakozik fel. Tuzson Bence arról is szólt, hogy szükség esetén Románia felé is meg kell építeni a kerítést. Kitért arra is, hogy Görögországnál kellene megvédeni Európa külső határait. Tuzson Bence szerint Európának volna ereje, hogy megállítsa a migrációs folyamatot. Kifejtette: Európa összlakossága nagyobb, mint az Egyesült Államoké vagy Oroszországé, gazdasági ereje is van, ezek mellé egységes akaratra lenne szükség. A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) hétfőn hitelesítette a kormánynak a kötelező betelepítési kvóta ügyében benyújtott népszavazási kezdeményezését. A hitelesített kérdés úgy szól: "Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.