Kosárlabda: erőt adhat a Szolnok ellen mutatott játék a Szedeáknak a folytatásra

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szedeak_szolnok09_gs

Egészen elképesztő mérkőzést játszott szombaton a Naturtex-SZTE-Szedeák: Nikola Lazic együttese bár már 18 ponttal is vezetett a Szolnoki Olaj ellen, azonban óriási izgalmak után végül hosszabbítás után nyerni tudott a címvédő az újszegedi sportcsarnokban. A bajnokság már szerdán folytatódik a szegediek számára, a sokáig emlékezetes meccs után Juhos Leventét kérdeztük.

A harmadik negyed végén már 18 ponttal vezetett a Naturtex-SZTE-Szedeák a Szolnoki Olaj ellen: a találkozó előtt meglehetősen kevesen gondolták volna, hogy így alakul a meccs, hiszen a szegedieket idén számtalan negatív tényező is hátráltatta, azonban a szombati mérkőzésen a Kaposvár elleni hazai mérkőzést követően ismét egészen kiválóan kosaraztak Nikola Lazic tanítványai. A címvédő ellen persze ez sem jelentett még garanciát a győzelemre, amelyre az utolsó másodpercekben még esélye is volt a Szedeáknak, de három másodperccel a negyedik játékrész vége előtt Molnár András mindkét büntetőt elhibázta 88-88-nál, a hosszabbításban pedig a jóval több embert forgató, Szolnok Vojvoda Dávid extraklasszis teljesítményének is köszönhetően megnyerte a meccset. „Hihetetlen meccs volt, most sem térünk magunkhoz, hogy csak ennyin, egy labdán, egy rossz döntésen múlott. Szerintem az egész szezon egyik legnagyobb bravúrját hajtottuk volna végre. Nagyon jó meccset játszottunk, viszont utólag felmerül a kérdés, hogy Pécsett, Jászberényben vagy Nyíregyházán miért nem tudunk így játszani? Úgy néz ki, tudunk jól játszani, ahogy ezt a Kaposvár ellen is tettük, most szinte 45 percig jól játszottunk, de egy Szolnok ellen azért az döntő, hogyha ők tizenkét embert tudnak rotálni, mi pedig hatot-hetet” – fogalmazott portálunknak a lefújást követően Juhos Levente, a Naturtex-SZTE-Szedeák játékosa.

Juhos Levente abban egyetértett, hogy a jó teljesítményben annak is lehetett szerepe, hogy a Szedeák nagyobb tét nélkül léphetett pályára, hiszen az Olaj ellen reálisan nézve nem lehetett komolyabb esélye a Lazic-tanítványoknak. „Igen, lehet ezt is mondani, hogy felszabadult meccset játszhattunk, hiszen ha húsz ponton belül kikapunk, az egy reális eredmény, és mindenki azt mondja rá, hogy jó meccs volt. Ültek a dobások, mindenki érezte a labdát, úgy érzem, agresszívan is védekeztünk, csak hát volt a Szolnoknak egy olyan klasszisa Vojvoda Dávid személyében, amire nem nagyon tudtunk mit mondani. Mennünk kell tovább, ha oda kerülünk, akkor az alsóházi rájátszásban meg kell mutatnunk a többi három csapatnak, hogy igenis tudunk kosárlabdázni” – tekintett már a Szedeákra váró feladatokra Juhos Levente.

szedeak_kormend12_gs

Sok ideje nincs a kesergésre a Szedeáknak, hiszen szerdán már újabb bajnoki vár az együttesre Szombathelyen, a Falco otthonában, majd szombaton az alapszakasz utolsó fordulójában az Albacomp érkezik az újszegedi sportcsarnokba. Ahhoz, hogy a Naturtex ne az alsóházi rájátszásban folytassa, arra lenne szükség, hogy a Pécs és a MAFC is elveszítse mind a két mérkőzését, míg a Szedeák nyerjen a Falco és az Alba ellenében is. „Ha Magyarország legjobb csapatával, egy EuroCup csoportkörből továbbjutó együttessel szemben így tudunk játszani, akkor ez nagyon sok erőt és pozitív dolgot kell, hogy adjon nekünk. A második félidőben változtatott a védekezésén az Olaj, sajnos ott egy picit beakadtunk támadásban és hagytuk feljönni őket, de úgy érzem, sokat profitálhatunk ebből, ugyanígy mennünk kell tovább, ilyen energiával kell játszanunk és ilyen csapatjátékot kell nyújtanunk” – válaszolta a szegediek kosarasa.

Juhos Levente jól játszott a Szolnok ellen: 15 pontot szerzett, három triplával vette ki a részét a Szedeák 19 trojkájából és hat lepattanót is szedett a meccsen. „Régóta várok egy ilyen meccsre, jól éreztem magam a pályán. Örülök, hogy most kicsit a kedveltebb poszton játszhattam, tényleg jó érzés volt most játszani. Reméljük, ugyanígy folytatjuk, egyúttal gratulálunk a Szolnoknak” – összegzett Juhos Levente.

Juhos Levente nem érti, miért nem tudott a Szedeák a korábbi meccseken is úgy teljesíteni, mint a Szolnok ellen szombaton.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=617805

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 14.

Default thumbnail
Előző sztori

Tárgyalás, tüntetés, sztrájkfelmérés – itt tartanak most a pedagógusok Szegeden

Következő sztori

Felvidéki borokkal ünnepelték a háromszázadik Borkurzust + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek