Sport

Kézilabda: ismét a szünet után döntött a MOL-Pick Szeged Balatonfüreden

Kézilabda: ismét a szünet után döntött a MOL-Pick Szeged Balatonfüreden

2016. március 16., szerda
Kézilabda: ismét a szünet után döntött a MOL-Pick Szeged Balatonfüreden
pick-balatonfured05kf

Akárcsak március elején, ezúttal is a második félidőben döntötte el balatonfüredi bajnokiját a MOL-Pick Szeged: a vasárnapi Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő előtt győzelemmel kezdett a rájátszásban a szegedi együttes.

Szerdán már a felsőházi rájátszás első fordulójában lépett pályára a MOL-Pick Szeged, amely Balatonfüreden kezdte meg az NB I idei második szakaszát. Tíz perc elteltével vezetett először a MOL-Pick Szeged, Sierra védése után Parrondo találatával volt az előny a szegedieknél. (5-6) Komolyabb különbség nem alakult ki a meccs első harminc percében, rendre volt válasz mindkét oldalon a másik együttes megoldására. A fordulás után tíz perc elteltével robbantott a Pick, 15-15 után zsinórban Källman, Prodanovic és Robledo is gólt lőtt, miközben hátul is egyre stabilabb volt a szegedi együttes, Sierra továbbra is remekül védett. (15-18) Innentől kezdve a hazaiak futottak az eredmény után, a szegediek támadójátéka is jól működött, és csupán öt gólt engedélyeztek a Fürednek az utolsó húsz percben, a győzelemhez a spanyol kapus, José Manuel Sierra góllal járult hozzá - végül magabiztosan, tízzel nyert Juan Carlos Pastor együttese. A MOL-Pick Szeged legközelebb vasárnap lép pályára: a szegediek a német THW Kielt fogadják a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén az újszegedi sportcsarnokban.

K&H férfi kézilabda liga, rájátszás az 1-6. helyért, 1. forduló

Balatonfüredi KSE - MOL-Pick Szeged 20-30 (12-12)

Balatonfüred, 800 néző. Vezette: Herczeg Péter, Südi Péter.

Balatonfüred:

Fazekas - Ligetvári, Kasparek 6, Szöllősi B. 2, Bánhidi 1, Gyene 2. Bóka 1. Csere: Rózsavölgyi (kapus), Gerdán, Németh 1, Győri 6/4, Kemény 1, Törteli.

Vezetőedző:

Csoknyai István.

MOL-Pick Szeged:

SIERRA 1 - Parrondo 1, Ilyés 2, Blazevic, Bombac 3/2, Curuvija 3, Vranjes 3. Csere: Wyszomirski (kapus), Balogh 1, Thiagus Petrus 1, Ancsin 3, Prodanovic 5, Zubai, Källman 2, Robledo 3, Mindegía 2.

Vezetőedző:

Juan Carlos Pastor.

Kiállítás:

6 perc ill. 8 perc.

Hétméteres:

4/4 ill. 3/2.

Tízgólos sikerrel alapozott a Kielre a MOL-Pick Szeged.http://szegedma.hu/?p=618470

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 16.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.