Bulvár

Jogerősen hét évre ítéltek egy szerb kábítószercsempészt Szegeden

Jogerősen hét évre ítéltek egy szerb kábítószercsempészt Szegeden

2016. március 17., csütörtök
Jogerősen hét évre ítéltek egy szerb kábítószercsempészt Szegeden

Jogerősen hét év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön egy szerb férfit, aki csaknem egy kiló heroint próbált Magyarországon keresztül Svájcba csempészni.

A táblabíróság a vádlottat különösen jelentős mennyiségű kábítószernek az ország területére behozatallal elkövetett birtoklása bűntettében mondta ki bűnösnek. A vádlott 2014. november 12-én este jelentkezett belépésre a röszkei autópálya-határátkelőhelyen egy koszovói autóbusz utasaként. Az átkelőhelyen szolgálatot teljesítő kábítószer-kereső kutya vezetőjének gyanús lett a férfi viselkedése, ezért tételesen ellenőrizte csomagját és ruházatát. A rendőrök a férfi derekára erősítve két csomagot találtak, melyben 987,68 gramm heroin volt. A szakértői vélemény szerint a drog hatóanyag-tartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határának mintegy három és félszerese volt. A vádlott ismeretlenül maradt megbízójától 500 eurót kapott a szállításért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.