Egészség

Influenza: továbbra is járvány van Csongrád megyében

Influenza: továbbra is járvány van Csongrád megyében

2016. március 17., csütörtök
Influenza: továbbra is járvány van Csongrád megyében

A figyelőszolgálatba bevont orvosok jelentései alapján az elmúlt héten 825 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel Csongrád megyében.

Az esetek gyakorisága meghaladta a járványküszöböt, ugyanakkor Szentes járás kivételével minden járás területén csökkent az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma. Az elmúlt héthez viszonyítva nem változott az orvosnál megjelent betegek között a gyermekek aránya, emelkedett viszont a felnőttek körében a megbetegedés aránya. A fiatal felnőttek és idősek aránya csökkenést mutatott az előző héthez képest. Az előző év azonos időszakában közel azonos számban jelentettek influenzaszerű megbetegedéseket a figyelőszolgát orvosai. A 2016-os 10. heti adatok alapján Csongrád megyében továbbra is influenzajárvány van. Ennek megfelelően a korábban elrendelt látogatási tilalom továbbra is fennáll az alábbi egészségügyi intézmények fekvőbeteg ellátó osztályaira vonatkozóan: - SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ - Dr. Bugyi István Kórház, Szentes - Csongrád Megyei Mellkasi Betegségek Szakkórháza, Deszk - Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ hódmezővásárhelyi és kakasszéki telephelye. A látogatási tilalom visszavonásig érvényes.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.