/

Félmilliárdos társasház-építési projektben érdekelt a csődbűntettel vádolt építési vállalkozó + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

birosag_targyalas_l_gabor01_gs

Lakásokat és garázsokat voltak kénytelenek eladni miatta szegedi és makói családok, pénzintézetnek is tartozik, a bíróság csődbűntettel vádolja, közben Budapesten épít társasházat Lengyel Gábor.

A keretjelzáloggal terhelt társasházak építése kapcsán ismerte meg Lengyel Gábor nevét a közvélemény. Több per is zajlik, melyben érintett az építési vállalkozó, a szegedi és makói társasházak építése körüli botrányokról többször írtunk, a Szegedi Járásbíróság pedig csődbűntettel is vádolja. A vádirat szerint Lengyel az általa igazgatott, fizetésképtelenné vált cégeiből színlelt szerződések segítségével mintegy 900 milliót tüntetett el, ezzel meghiúsította a hitelezők igényeinek kielégítését. A bíróságon egy szakértői véleményt ismertettek, mellyel kapcsolatban az ügyész azt kérte, hogy ne szakértői véleményként kezeljék a dokumentumot, további iratokat kért, így a tárgyalást május 12-én 13 órára napolták el.

A tárgyalás előtt Szabó Bálint, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője emlékeztetett, a csődbűntett miatt folytatott eljárás mellett csalás miatt is nyomoznak az építési vállalkozó ellen. Szegeden a Vidra utcában társasházépítést tervezett Lengyel, ám csak a pénzt szedte be a leendő lakóktól, az épület el sem készült, most a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság várja a sértettek jelentkezését az ügyben. A beruházásra létrehozott Vidra Projekt Kft. azonban tovább tevékenykedik, idén februárban a főváros XIII. kerületében kerületében kezdett nagyszabású építkezésbe. Szabó Bálint elmondta, a mintegy félmilliárdos társasházépítésben egy izraeli befektetőcsoporttal közösen dolgozik Lengyel Gábor, a helyszínen az építésvezető pedig arról tájékoztatta a jogászt, hogy a februárban kezdődött építkezés jövő évben fejeződik be a tervek szerint.

no images were found

„Azt gondoljuk, hogy a hatóság nemcsak, hogy tehetetlen, hanem béna is. Miként nem szúr az szemet, hogy egy banknak több százmillióval tartozó építési vállalkozó fényűző életet él, és miközben csődbűntettel és csalással is vádolják, ő szabadon folytatja tevékenységét, s most épp Budapesten fogott építkezésbe?” – vetette fel Szabó.

Beszámolt arról is, hogy Szegeden a Rózsa utcában pár hete árvereztek el egy garázst szintén Lengyel miatt, mert 10 évvel ezelőtt nem fizette vissza a hitelét.

no images were found

Újabb társasházépítésben érdekelt az az építési vállalkozó, aki miatt szegedi és makói családok veszíthetik el otthonukat – KLIKK: http://szegedma.hu/?p=614595

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 3.

Előző sztori

Évet értékeltek a megyei ügyészek

Következő sztori

KSH: 8,1 milliárd euró felett volt a kereskedelmi többlet 2015-ben