Bulvár

Előzetesben az életveszélyes testi sértéssel gyanúsított szegedi börtönőr

Előzetesben az életveszélyes testi sértéssel gyanúsított szegedi börtönőr

2016. március 1., kedd
Előzetesben az életveszélyes testi sértéssel gyanúsított szegedi börtönőr
biro_birosag_per_itelet

A Szegedi Járásbíróság nem jogerősen elrendelte annak a férfinak az előzetes letartóztatását, akit életveszélyt okozó testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt vasárnap hajnalban vett őrizetbe a rendőrség. A bíróság döntése alapján a gyanúsított előzetes letartóztatása április elsejéig napjáig tart.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség azért indítványozta

Ny. Z. M.

gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelését, mert az ügyészi álláspont szerint megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy február 28-án hajnalban egy szegedi szórakozóhely előtti területen előzetes szóváltást követően, együtt szórakozó társát ért bántalmazás után egy rugós késsel két alkalommal hasba szúrta a sértettet, aki életveszélyes sérülést szenvedett. Az elsőfokú bíróság álláspontja szerint a gyanúsított esetében megalapozottan lehet tartani attól, hogy szabadlábra kerülése esetén az ügyben kihallgatni indítványozott tanúk befolyásolásával a bizonyítási eljárás megnehezítésére vagy meghiúsítására törekedne, ezért előzetes letartóztatása mindenképpen indokolt. A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, így a végzés nem jogerős.

Elrendelték az előzetes letartóztatását annak a szegedi börtönőrnek, aki hasba szúrt egy férfit vasárnap hajnalban.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=614025

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 1.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.