/

Egyetlen iskola sem csatlakozik testületileg Szegeden az engedetlenségi mozgalomhoz

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

deak_szalagkotes015kf
Jelentős számú diák résztvevőről egyelőre a Radnóti-gimnáziumból van hír. Tanárok csupán lyukasóra esetén csatlakozhatnak szabályosan.

Információink szerint egyetlen iskola sem csatlakozik a városban tantestületileg a Pukli István és a Tanítanék Mozgalom által március 15-én meghirdetett egyórás, polgári engedetlenség kategóriájába eső, március 30-án 8-kor kezdődő munkabeszüntetéshez. A liberális oldalhoz sorolt hírportálokat is megosztó tüntetést követően a Századvég Alapítvány felmérést végzett, amely szerint a megkérdezettek 78 százaléka a tárgyalásos megoldás mellett áll, beleértve nemcsak a jobboldalt, hanem az LMP- és az MSZP-szavazók többségét.

A Tanítanék Mozgalom online térképen sokáig egyetlen Csongrád megyei helyszínként szerepel az SZTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium (azóta felkerült a Wesley János Óvoda, Általános és Középiskola, amelynek fenntartója a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség, s egy-egy szentesi, makói helyszín – szerk.), ennek sem az intézmény csatlakozása az oka, hanem az, hogy a Köz-Hasznáért Mozgalom ide hirdette meg saját tüntetését. „Nincs sem hivatalos, sem intézményi szintű csatlakozás, ilyen döntés nem is születhetne” – erősítette meg Dobi János igazgató lapunk forrásait. „Aki szeretné, az egyénileg vállalhatja a csatlakozást, ha lyukas órája van. Ha pedig feladata lenne, az esetben is megteheti, de akkor számolnia kell a vonatkozó munkajogi következményekkel ” – fogalmazott, s hozzátette, ez egyáltalán nem fenyegetést jelent, tehát sem elbocsátással, sem szigorú büntetéssel nem kell számolni, általánosságban hasonló eseteknél órapótlási kötelezettség, vagy kisebb figyelmeztetés járhat, de konkrét választ csak az adott ügy vizsgálatát követően tudna adni. Határozottan cáfolta, hogy az intézmény diákjai bármilyen akcióban részt vennének. „Mi rendesen, 7 óra 25 perctől végezzük a munkánkat, nem mehetnek ki az utcára, csak engedéllyel hagyhatják el a házirend szerint az épületet” – szögezte le, csak arra a napra szóló szülői igazolással, vagy igazolatlan óra beírásának terhe mellett vehetnek részt a tüntetésen a tanulók.

„Annyit tudok, hogy a diákok 172-en csatlakoztak, s talán tanárok is lesznek” – nyilatkozta lapunknak Gál Béla, a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium igazgatója. A Délmagyarország információi szerint élőláncot alkotnak az intézménynél, illetve úgy tudják, hogy a Deák-gimnáziumnál is szervezkednek a diákok, ez utóbbiról azonban egyetlen általunk megkérdezett tanuló sem tudott.

Információink szerint egyetlen iskola sem csatlakozik Szegeden tantestületileg a Pukli István és a Tanítanék Mozgalom á…

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 29.

Előző sztori

Szijjártó: Magyarország érdeke a gazdasági kapcsolatok erősítése Grúziával

Következő sztori

Országgyűlés: módosítást fogadott el a nok-törvényhez a törvényalkotási bizottság