Bulvár

Cseppfolyós gáz szivárgott Algyőn

Cseppfolyós gáz szivárgott Algyőn

2016. március 30., szerda
Cseppfolyós gáz szivárgott Algyőn

Három műszaki mentésnél avatkoztak be a tűzoltók kedden. Szentesen a mentőszolgálatnak nyújtottak segítséget az egységek, Algyőn pedig egy gázszivárgáshoz riasztották a tűzoltókat.

Egy idős, beteg asszony elesett a saját lakásában Szentesen, nem tudott ajtót nyitni a kiérkező mentőszolgálatnak. A szentesi hivatásos tűzoltók magasból mentő szer segítségével, az erkélyen keresztül jutottak be a harmadik emeleti lakásba. A beavatkozásnak köszönhetően az orvosok még időben kórházba szállították a beteget. Két személyautó ütközött Szentesen, a Kossuth utcában kedden késő délután. A város hivatásos egysége áramtalanította a sérült járműveket, majd megszüntette a forgalmi akadályt. A balesetben senki sem sérült meg. Cseppfolyós gáz szivárgott az autógáz töltőrendszeréből Algyőn kedden délben. A település benzinkútjáról érkezett a bejelentés, melyet követően a szegedi és az algyői egységek, valamint a katasztrófavédelmi mobil labor érkezett a helyszínre. A katasztrófavédelem munkatársai folyamatosan méréseket végeztek a területen, de robbanásveszélyt nem észleltek. A biztonsági zóna kijelölését követően védősugár mellett végezték el a szivárgó gázcsonk eltömítését. Az eset során senki sem sérült meg.

Ne használjuk szemetesnek a kandallót!

A tűzre dobott háztartási hulladékok azon túl, hogy nagymértékben szennyezik a környezetünket és károsítják egészségünket, könnyen életveszélyes állapotokat idézhetnek elő otthonunkban - hívja fel a figyelmet portálunkhoz eljuttatott közleményében a katasztrófavédelem. Környezetünk védelme, egészségünk megóvása és a biztonságos fűtés érdekében kiemelkedő jelentőségű, hogy csak a tüzelőberendezésünkhöz használható tüzelőanyagokkal fűtsünk, a kémények ellenőrzését és tisztítását pedig szakemberrel végeztessük el. A nem megfelelő tüzelőanyag-választás és a kéménykarbantartás hiánya következtében a mostani fűtési szezonban megnőtt azoknak a kéménytüzeknek a száma, amelyek szilárdtüzelésű fűtőberendezésekkel felszerelt lakóingatlanban keletkeztek. Feltehetően a fűtési költségek csökkentése érdekében sokan otthoni fűtőberendezéseikben – így például a kandallóban, a cserépkályhában, a vegyes tüzelésű kazánban és a szenes kályhában – égetik el a háztartásban felgyülemlett hulladékokat, ez azonban nem csupán jogszabályba ütközik, de nagymértékben szennyezi a környezetünket és károsítja egészségünket, ráadásul életveszélyes állapotokat idézhet elő. Szilárdtüzelésű fűtőberendezésben kizárólag papírhulladék és veszélyesnek nem minősülő, kezeletlen, száraz fahulladék égethető el. A tüzelőberendezések használatát szabályzó kormányrendelet megsértőivel szemben a környezetvédelmi hatóság eljárást indít és bírságot szabhat ki, hiszen a háztartási hulladékok otthoni fűtőberendezésben való elégetése során olyan mérgező anyagok szabadulhatnak fel, illetve olyan kémiai reakciók indulhatnak be, amelyek új, mérgező vegyületeket létrehozva és a levegőbe kerülve a környező talajba, a növényzetbe és az élővizekbe is beépülnek. A mérgező anyagok az emberi szervezetbe bekerülve légzőszervi megbetegedéseket okozhatnak, elősegíthetik rosszindulatú betegségek kialakulását, károsíthatják a veséket, elpusztíthatják az agysejteket, esetleg a tüdőt és a májat is megtámadhatják. Környezetünk védelme, egészségünk megóvása és a biztonságos fűtés érdekében kiemelkedően fontos, hogy csak a tüzelőberendezésünkhöz használható tüzelőanyagokkal fűtsünk, a kémények ellenőrzését és tisztítását pedig minden alkalommal tegyük lehetővé a szakemberek számára!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.