Egyetem

A Givaudan kapta az SZTE Alma Mater díjat

A Givaudan kapta az SZTE Alma Mater díjat

2016. március 23., szerda
A Givaudan kapta az SZTE Alma Mater díjat
SZTE_Allasborze_7167

A 21. SZTE Tavaszi Állásbörze megnyitóján tizenegyedik alkalommal adták át a presztízsdíjat, amelyet a Szegedi Tudományegyetem öregdiák szervezete minden évben azon cégnek ítél, amely kimagasló létszámban foglalkoztat SZTE-n végzett hallgatókat, szoros kapcsolatot ápol az intézménnyel és támogatja céljainak megvalósítását.

A Givaudan Hungary Kft., az „Alma Mater Díj 2016” tulajdonosa jelenleg 74 fő volt SZTE-s munkavállalót foglalkoztat. A cég vezetőinek és specialistáinak 80-90 százaléka a Szegedi Tudományegyetemről kerül ki. A vállalat, amelynek Makóra telepítésében nagy szerepet játszott az egyetem közelsége is, évente 6 hallgatót vesz fel gyakornoki programjába és 3 hallgatót részesít Givaudan Pro Talentis ösztöndíjban. Az Alumni Mentorprogramban a negyedik szemeszter óta vesz részt a Givaudan. Az elmúlt ciklusokban fogadott 6 hallgató közül 3 már a cégnél dolgozik. A gyár K+F stratégiai együttműködési megállapodást írt alá az SZTE-vel, melynek keretében a környezetvédelmi, víz- és szennyvízkezelési valamint a légszennyezést csökkentő kutatások területén működik együtt a két intézmény. A vállalat mindezek mellett csatlakozott a Mérnöki Kar duális képzéséhez és több más ponton is támogatja az egyetemet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.