Vízilabda: szoros vereséggel kezdte a Szeged a középszakaszt

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

tiszavirag_ftc_mj-19

Kiélezett mérkőzésen egygólos vereséget szenvedett a Contitech Szeged Diapolo a FTC vendégeként a középszakasz első fordulójában.

A waterpolo.hu beszámolója szerint jól kezdett a Ferencváros, Nyéki Balázs fórból, Joel Swift akcióból talált be, és még csupán másfél perc telt el. A Szeged kapcsolt: Aljosa Kunac fórból, Lukas Seman akcióból köszönt be, sőt aztán Palotás Gergely is szerzett egy akciógólt, azaz már a vendégeknél volt az előny! Varga Zsolt csapata következett (Aidan Roach és Marko Cuk), újfent hazai előny állt a népligeti táblán, ám a szegedi Varga II Zsolt egyenlített. És így ment tovább… 7–5-nél két góllal, aztán rendre egy találattal álltak jobban a zöld-fehérek, ám a csongrádiak mindig képesek voltak egyenlíteni. A kapusoknak nem sok babér termett, a lövések zömmel jó helyre mentek, élvezetes volt a csata.

A negyedik negyedben 10–10 után két Fradi-gól következett: Swift centerből talált be, a Szeged kihagyott egy fórt, majd Manhercz Ádám lövését védte a belelendülő Vogel Soma, hogy aztán Marko Avramovic villanjon. 5.16 volt hátra, a mérkőzés addigi történései alapján nem sokan számítottak arra, hogy már csak egy gól esik. Pedig így történt, s az is csupán két másodperccel a vége előtt Sedlmayer Tamás ötmétereséből (Sánta Dániel harcolta ki). Hiába lőttek többet is a szegediek, Vogel elkapta a fonalat, és a hazai védelem is állta a sarat, így egy gólt megőrizve előnyéből nagyon fontos három pontot szerzett a Ferencváros, amelyben Marko Cuk négy gólig jutott.

Férfi vízilabda OB I középszakasz felsőház, 1. forduló:

FTC-PQS Waterpolo – Contitech Szeged Diapolo 12-11 (3-3, 3-2, 4-4, 2-2)
Budapest, Népliget. Vezette: Kun György, Petik András.
FTC: Vogel So. – Avramovic 1, Katonás, Nyéki 1, Roach 2, Swift 3, Cuk 4/1. Csere: Dőry, Vogel Si., Tóth, Kolozsi 1, Marnitz, Pohl. Vezetőedző: Varga Zsolt.
Szeged: Meixner – Kiss 1, Seman 1, Varga II 2, Kunac 1, Manhercz Á., Manhercz K. 2/1. Csere: Sánta 1, Pellei, Sedlmayer 2/1, Palotás 1, Zsigri, Chilkó. Vezetőedző: Varga Péter.
Emberelőny: 8/4, ill. 9/3.
Ötméteres: 1/1, ill. 2/2.
Kipontozódott: Avramovic (32′), ill. Varga II (24′).

A 2. forduló programja:

Február 27., szombat:
Szolnoki Dózsa-Közgép – FTC-PQS-Waterpolo 16.00
BVSC-Wáberer Hungária-Zugló – RacioNet-Honvéd 18.00
VasasPlaket – ContiTech Szeged Diapolo 18.00
A-Híd-OSC-Újbuda – ZF-Eger 20.15

Óriási csatában kapott ki a Szeged a Fradi otthonában – KLIKK: http://szegedma.hu/?p=612401

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. február 24.

Előző sztori

Közvélemény-kutatás: a vajdasági magyarság nem nagyon érdeklődik a politika iránt

Következő sztori

Virológus: a héten várható az influenza tetőzése