Bulvár

Vádemelés a migránsokat kisteherautóba zsúfoló román embercsempésszel szemben

Vádemelés a migránsokat kisteherautóba zsúfoló román embercsempésszel szemben

2016. február 10., szerda
Vádemelés a migránsokat kisteherautóba zsúfoló román embercsempésszel szemben

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a román embercsempésszel szemben, aki 2015. augusztus 31-én követett el bűncselekményt.

A vádirat szerint a vádlott a bűncselekményt megelőzően két nappal megállapodott egy ismeretlenül maradt társával abban, hogy 300 Euró ellenében a szerb-magyar határ térségéből az országba illegálisan bejutott és embercsempészek által becsempészett migránsokat szállít Ausztriába. A vádlott a megállapodásnak megfelelően Budapesten megbízójától átvett egy kisteherautót, azzal az államhatárhoz autózott, majd Ásotthalom térségében egy elhagyott benzinkút mellett felvett a gépkocsiba 23 szír állampolgárt. Röviddel azonban azt követően, ahogy elindultak, a rendőrök a gépkocsit igazoltatták és a vádlottat őrizetbe vették. A migránsok közül 10-en a helyszínről elfutottak. Az alig 6 köbméter légterű térben minimális, elhanyagolható levegőcsere volt biztosítva – legfeljebb egy rés mellett álló 2-3 személynek volt elegendő - és mintegy 30 perc elteltével már légzési nehézségek léptek volna fel. Ugyanezen időtartamra már olyan jelentős és testi és lelki gyötrelemmel járt volna az utazás a pszichés eredetű rosszullétek mellett, amellyel összefüggésben megvalósult a raktérbe zárt utasok sanyargatása. Az ügyészség a vádlottat a csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja. A vádlott a vádemeléskor előzetes letartóztatásban volt, bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.