Sport

Tékvandó: régiós edzéssel készültek az algyőiek a vásárhelyi magyar bajnokságra

Tékvandó: régiós edzéssel készültek az algyőiek a vásárhelyi magyar bajnokságra

2016. február 19., péntek
Tékvandó: régiós edzéssel készültek az algyőiek a vásárhelyi magyar bajnokságra
12744001_1747187645522367_5117304815825691243_n

Területi összevont edzésen vettek részt az Algyő SK tékvandósai: a Maroslelén megtartott eseményre Békés megyéből is több klub érkezett, amely remek felkészülést adott a közeledő országos bajnokságra.

Február 13-án találkoztak a sportág régiós kedvelői Maroslelén, ahova Hódmezővásárhelyről, Algyőről, Medgyesegyházáról, Kétegyházáról és Battonyáról érkeztek versenyzők. „Hagyományszerűen ilyenkor szoktuk megrendezni, egy regionális edzésről van szó.

Máté Zoltán

, VI. danos mester kiküldi a meghívókat a Békés és Csongrád megyei kluboknak, ez alapján mindig más helyszínen összegyűlünk, és szeminárium jellegű edzést tartunk” - mondta el portálunknak az eseményről

Zsarkó Dániel Péter

, az Algyő SK tékvandó szakosztályának vezetője, aki hozzátette: fő cél a klubok közötti barátság megteremtése, valamint a technikák egységesítése volt, valamint mivel március ötödikén és hatodikán rendezik a magyar bajnokságot Hódmezővásárhelyen, így az erre történő felkészülést is segítette ez az összejövetel. Az algyőiek közül Zsarkó Dániel Péter mellett ezúttal Kovács Angelika és Kucsera Attila vett részt a maroslelei régiós edzésen, így három fővel képviseltette magát a klub. „Most kicsit kevesebben tudtunk részt venni, mert a betegségek és a sérülések közbeszóltak. Egyébként 15-20 fővel üzemel az algyői klub, 4-5 versenyzőnk van, aki aktívan részt vesz az országos bajnokságokon. Vannak közöttük rutinosabbak, ők 2-3 éves tapasztalattal rendelkeznek, de vannak olyanok is, akik most kezdenek majd el versenyezni” - fogalmazott a világ- és Európa-bajnoki érmes versenyző. Az algyői esélyekkel a március első hétvégén esedékes magyar bajnoksággal kapcsolatban Zsarkó Dániel Péter kifejtette, aki az algyői klubból részt vesz, az éremeséllyel száll harcba, hiszen csak akkor szokta a versenyzőket benevezni, ha úgy gondolja, hogy maximálisan felkészültek a versenyre. „Van, aki címvédőként utazik Vásárhelyre, de én mindig azt szoktam mondani, hogy sosem arra vagyok kíváncsi, hogy hanyadik helyen végeznek, hanem hogy önmagukhoz képest mennyit nyújtottak a páston. Azzal már elégedett leszek, ha valaki ugyan nem nyer, de mindent megtett” - tekintett a vásárhelyi magyar bajnokságra Zsarkó Dániel Péter. Az Algyő SK tékvandó szakosztályáról elmondta, a fő cél a taglétszám növelése volt az elmúlt időszakban, ami szépen lassan be fog érni. „Mindig vannak új jelentkezők, illetve a régiek is visszajárnak, már egy állandó, 15 fő körüli létszámmal dolgozhatunk edzésen. Nagyon sok segítséget kapunk az algyői sportkörtől, akik anyagilag támogatnak minket több tekintetben is. Most felfele ívelő pályán vagyunk, szeretnénk ezt a színvonalat és ezt a fejlődési utat tartani” - nyilatkozta a jövővel kapcsolatban Zsarkó Dániel Péter.

Az algyői tékvandósok is részt vettek a régiós edzésen, a márciusi magyar bajnokságra is készültek a résztvevők.http://szegedma.hu/?p=610613

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. február 19.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.